" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Το δόντι της Ελληνικής ΑΟΖ στο Καστελόριζο που θέλουν να δώσουν στη Τουρκία, ο Γαλλικός χάρτης, η Ολυμπιακή φλόγα και η άγνωστη συμφωνία


Γράφει ο Αδαμάντινος -  
1. Σε πολλούς χάρτες στο διαδίκτυο που παρουσιάζουν την Ελληνική ΑΟΖ εμφανίζεται εδώ και καιρό, ότι το «δόντι» στο Καστελόριζο (βλέπετε μέσα στο πράσινο κύκλο στο χάρτη αριστερά) ανήκει στη Τουρκική ΑΟΖ.

ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ.
Περισσότερα για το θέμα, διαβάστε στο ελληνικό ιστολόγιο em-pollution-gr.blogspot.com, το οποίο γράφει Καθηγητής Πανεπιστημίου.
 
  2. Ο χάρτης αριστερά είναι ένας χάρτης που κατάρτησε το Γαλλικό Ινστιτούτο Πετρελαικών Ερευνών (BEICYP) την δεκαετία του 1980 για λογαριασμό του Ελληνικού κράτους.
Παρατηρείστε ότι σύμφωνα με τη BEICYP που σήμερα είναι σύμβουλος της Κυπριακής Δημοκρατίας στις έρευνες για υδρογονάνθρακες, το δόντι που ΔΕΝ ανήκει στην Τουρκική ΑΟΖ, όπως θα ήθελαν πολλοί φιλέλληνες ΑΟΖοασχολούμενοι, αλλά στην Ελληνική ΑΟΖ είναι ύποπτο ότι έχει μεγάλο κοίτασμα υδρογονανθράκων (περιοχές με πορτοκαλί χρώμα),
 
3. Εμείς οι Ελληνες, όσοι εχουμε ΕΝΑ ΜΟΝΟ διαβατήριο, οι Ελληνικής καταγωγής, πρέπει να έχουμε ευαισθησία στην ανάδειξη της παρουσίας του Καστελόριζου σε κάθε οικονομική διαδικασία, ώστε να στηρίζεται η ύπαρξη της ΑΟΖ του. Ειναι δε μεγάλης σημασίας το Καστελόριζο να θεωρείται μέλος του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων και όχι να θεωρείται ότι είναι ορατό απο την Κρήτη ή ότι είναι ανεξάρτητο… Αυτές οι μικρες λεπτομέρειες ειναι σημαντικές για την δίκαια διευθέτηση της ΑΟΖ, υπέρ των ελληνικών συμφερόντων.
 
4. Επειδή στην Ελλάδα ξέρουμε ότι πριν βγει κάτι, γίνεται «ξέπλυμα» από τα ΜΜΕ, η μετατροπή με προπαγάνδα ενος «δοντιού» της Ελληνικής ΑΟΖ από Ελληνικό σε Τουρκικό δεν έγινε τυχαία. Πρέπει να υπάρχει συμφωνία, που ελπίζω να μη τη δούμε στο μελλον, γιατί είναι κατά των Ελληνικών συμφερόντων και κατά τη γνώμη μου συνιστά ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Ναι μεν δεν πρέπει να πιπιλίζουμε αυτές τις λέξεις αλλά δεν πρέπει και να μη τις λέμε όταν κάτι φαίνεται απο μακρυά και δεδομένης της υπάρχουσας διαπλοκής.
 
5. Η κ. Μπακογιαννη είχε προτείνει,αν θυμάμαι καλα,την παραχώρηση Ελληνικού εδάφους στους Τούρκους όταν ήταν υπουργός εξωτερικών, με την δικαιολογία ότι ο Τούρκος είναι κακός γείτονας και αν πάρει κατι θα ησυχάσει… Ο κάθε πολιτικός μπορεί να κανει παραχωρήσεις αλλα όχι κρυφά και πρέπει να παίρνει την ευθύνη των πράξεων του.
Ειναι λυπηρό πάντως που η οικογένεια Βαρδινογιάννη υποστηρίζει πολιτικούς με τέτοιες απόψεις. Ελπίζω να είναι πιο προσεκτική στο μέλλον, γιατι όσο πλησιάζει η Ελλάδα στον πάτο τόσο και περισσότερα πραγματα θα αποκαλύπτονται. Δεν θα υπάρξει εξαίρεση ούτε για τις Άγιες οικογένειες.
 
6. Είναι λυπηρό ότι η Ολυμπιακή επιτροπή της Ελλάδας εξαίρεσε το Καστελόριζο απο τη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλογας. Μέλος της επιτροπής ειναι ο σύζυγος της κ.Μπακογιάννη. Ελπίζω η επιτροπή να αλλάξει σύντομα άποψη.
Εύχομαι επίσης η οικογένεια Βαρδινογιάννη να ενισχύσει με βιομηχανικό έργο το ακριτικό Καστελόριζο (όχι μουσεια, πίστες , ομάδες, άρτον και θεάματα, κατι ουσιαστικό για την οικονομία του νησιου και να το διαχειριστεί η ίδια η οικογένεια). Εύχομαι αλλά δεν ελπίζω, γιατι είμαι πραγματιστής.
Φυσικα όσα γραφω μπορει και να είναι λάθος. Εσεις που με διαβάζετε με εχετε βρει πολλές φορές εκτός πραγματικότητας;

olympia

Για την αναδημοσίευση από:  ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου