" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Στο χείλος του γκρεμού και οι Ένοπλες Δυνάμεις...

Η κυβέρνηση Παπανδρέου, το τελευταίο πράγμα που "πέτυχε" ήταν να καταφέρει αποφασιστικό κτύπημα στις Ένοπλες Δυνάμεις τον μοναδικό οργανισμό που στεκόταν όρθιος μέσα σε αυτή την λαίλαπα με τον "αποκεφαλισμό" του συνόλου της στρατιωτικής ηγεσίας (16 ανώτατοι αξιωματικοί), αλλά και την κατασυκοφάντησή της ("Ετοίμαζαν πραξικόπημα").


Η νέα πολιτική ηγεσία - όσο παραμείνει στο υπουργείο - θα πρέπει πρώτα απ'όλα να "γλύψει" τα τραύματα της υπουργείας Μπεγλίτη και να αποκαταστήσει ΑΜΕΣΑ το έγκλημα της νυν πολιτικής ηγεσίας της χώρας και του ΥΠΕΘΑ ειδικότερα.
Η κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι πολύ άσχημη. Αν κρατιέται όρθιο το οικοδόμημα αυτό οφείλεται μόνο στον πατριωτισμό των στελεχών. Αλλά μέχρι πότε; Νέα συστήματα δεν θα μπουν στην Ένοπλες Δυνάμεις τα επόμενα τρία χρόνια τουλάχιστον, πολλά συστήματα είναι απαρχαωμένα, ανταλλακτικά δεν υπάρχουν, κα΄σιμα με το σταγονόμετρο.
Η Πολεμική Αεροπορία δουλεύει με τα 2/3 των αεροσκαφών που προβλέπει η δομή δυνάμεων, δεν υπάρχουν καν ζάντες για τα αεροσκάφη, στον Στρατό Ξηράς, δεν έχουν ΤΟΜΑ, δεν έχουν καν φορτηγά για να κινηθούν, στο Ναυτικό έχει μείνει το 1/3 του Στόλου, είτε στο διαλυτήριο είτε στο καρνάγιο.
Τα στελέχη δεν λαμβάνουν μισθούς, λαμβάνουν κρατικό επίδομα βοηθείας, αυτό είναι το επίπεδο της αμοιβής τους. Η αξιοπρέπεια του Έλληνα αξιωματικού και γενικότερα του στελέχους των Ε.Δ. έχει πληγεί και η κατάσταση επιδεινώνεται καθημερινά.
Η όλη εικόνα θυμίζει τις χώρες του ανατολικού μπλοκ μετά την διάλυση του Συμφώνου της Βραρσοβίας. Τεράστια η ευθύνη του νέου υπουργού Άμυνας, έστω και για 90 ημέρες αν παραμείνει στην εξουσία (που δεν το βλέπουμε)...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου