" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Οι παρενέργειες ενός προαναγγελθέντος ...Δημοψηφίσματος!


 Ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν
«Ύστερα από την ανακοίνωση του έλληνα πρωθυπουργού, η Γαλλία παραμένει αποφασισμένη μαζί με τους εταίρους της να επιτύχει την πλήρη και συνολική εφαρμογή της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου».

Ο υπουργός εργασίας Ξαβιέ Μπερτράν:
" Εάν η απόφαση για το δημοψήφισμα είναι αμετάκλητη, τότε θα πρέπει να γίνει πιο σύντομα και ασφαλώς δεν υπάρχει παρά ένα μόνο ερώτημα: θέλετε να παραμείνετε στο ευρώ ;».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε:
"Θεωρούμε ότι η Ελλάδα έχει συναίσθηση των ευθυνών της και ότι θα συμμορφωθεί με τις αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν από κοινού και ομοφώνως".
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο
"μια αποτυχία στην εφαρμογή του μνημονίου θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον της Ελλάδας και χωρίς το μνημόνιο θα επιδεινωθούν οι συνθήκες ζωής των Ελλήνων." 

Ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας Μπρινό Λε Μερ: 
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός άνοιξε ένα κουτί της Πανδώρας που είναι επικίνδυνο για το λαό του, επικίνδυνο για την Ελλάδα και επικίνδυνο για το σύνολο της ζώνης του ευρώ. Η ελληνική Κυβέρνηση, παίρνει αποφάσεις που επηρεάζουν το σύνολο των άλλων ευρωπαϊκών χωρών χωρίς να συμβουλευτεί προηγουμένως τις άλλες χώρες μέλη της ευρωζώνης και τις άλλες χώρες μέλη της Ευρώπης.Επιδείξαμε αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαό, προς την ελληνική κυβέρνηση, όμως η αλληλεγγύη πρέπει να λειτουργεί προς αμφότερες τις κατευθύνσεις».
  
Ο  γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου Πασκάλ Λαμί:
 «Αυτό που μου λένε οι Έλληνες φίλοι μου, είναι ότι το δημοψήφισμα μπορεί να κερδηθεί. Οι Έλληνες είναι πιθανότατα ικανοί να επιλέξουν ανάμεσα σε αυτό ή σε κάτι ακόμα χειρότερο. Η εγκατάλειψη του ενιαίου νομίσματος θα ήταν ακόμα πιο επώδυνη για τους Έλληνες από τα διαδοχικά μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται στη χώρα τους».

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε:
 «Το όλο πρόγραμμα που αποφασίσαμε μόλις την περασμένη εβδομάδα δεν μπορεί να τεθεί εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.Είμαστε αποφασισμένοι να λύσουμε το πρόβλημα. Για εμάς δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα κάνουμε τα πάντα. Επιδείξαμε αλληλεγγύη με την ΕΕ αλλά δεχόμαστε ότι κάθε χώρα στην ΕΕ πρέπει να κάνει και τη δουλειά της, που σημαίνει ότι είναι απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις».

 Αργά χθες ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Κέες Ντε Γιάγκερ προειδοποίησε ότι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα δυσχεραίνει την καταβολή της έκτης δόσης του δανείου από το ΔΝΤ και την ευρωζώνη.

Ο επικεφαλής της ένωσης γερμανικών τραπεζών, Μίχαελ Κέμερ:
«Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα μπορέσει να γίνει ανταλλαγή χρέους προτού διεξαχθεί το δημοψήφισμα. Οι προετοιμασίες μπορούν να συνεχιστούν, αλλά δεν μπορούν να γίνουν τελικά βήματα πριν το δημοψήφισμα. »

Η  Merrill Lynch( επενδυτική τράπεζα) : 
«η εν λόγω απόφαση διακυβεύει, εκτός από το ελληνικό πρόγραμμα, τις προοπτικές της ευρωζώνης να αντλήσει κεφάλαια εκτός Ευρώπης, σε περίπτωση ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας στην Ελλάδα, κάτι αρκετά πιθανό σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.Το δημοψήφισμα εγείρει ερωτήματα σχετικά με την εκταμίευση της δόσης των 8 δισ. ευρώ από την τρόικα στις αρχές Noεμβρίου συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην ανταλλαγή ομολόγων (PSI) δεν θα είναι αρκετά υψηλή,αλλά ακόμη και να είναι, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους».

Moody's:
«Τα σχέδια της Ελλάδας είναι πιθανόν να παρακινήσουν την ΕΕ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να καθυστερήσουν τις επόμενες δόσεις του σχεδίου βοήθειας προς την Ελλάδα, προκαλώντας κρίση ρευστότητας για την κυβέρνηση».

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ:
  «Το σχέδιο δημοψηφίσματος είναι μία «ζαριά».Εάν περάσει, μπορεί να είναι ένα θετικό μήνυμα για τους ανθρώπους. Εάν αποτύχει θα γίνει χαμός».

 Τελικά έχει σκιάσει τους ΠΑΝΤΕΣ η ανακοίνωση του Δημοψηφίσματος, έ ; Να είναι το ΜΕΓΑΛΟ "ΟΧΙ" που θα βγεί από τις κάλπες;
Μπά, εγώ νομίζω πως αυτό που τους φοβίζει είναι το ότι οι Έλληνες μπαίνουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, στην διαδικασία των Δημοψηφισμάτων!  
Πώς είπε ο Ζέλικ;"Θα γίνει ΧΑΜΟΣ " !!!

sxoLianews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου