" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Η οικογένεια Παπανδρέου αποφασίζει για το πολιτικό μέλλον του Γιώργου

Είναι απολύτως βέβαιο όπως ισχυρίζονται κορυφαίοι κομματικοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ ότι λίαν συντόμως θα τεθεί θέμα ηγεσίας. Ο κ. Παπανδρέου ωστόσο έχει αρχίσει να κάνει τις κινήσεις του και ενδεχομένως να δούμε μια συμφωνία σε εσωκομματικό πεδίο με τον κ. Βενιζέλο στην παρούσα τουλάχιστον φάση.

Το παραπολιτικό σχόλιο στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» σχετικά με τις αποφάσεις τις οποίος πρόκειται να λάβει ο κ. Παπανδρέου σχετικά με το μέλλον του αλλά και ποιοι είναι οι συνομιλητές του προσδιορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις προθέσεις του.

Παραθέτουμε το σχόλιο της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»

στη φωτό η Μάργκαρετ,ο Νίκος  και Γιώργος Παπανδρέου  με την φίλη τους Έλσα Παπαδημητρίου, ΓΛΕΝΤΑΝΕ !

 
"Το ζεϊμπέκικο είναι χορός μοναχικός. Αυτός είναι κανόνας. Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει επιχειρήσει να μια δυο φορές να τον χορέψει. Έχουν δημοσιευτεί μάλιστα και φωτογραφίες ωστόσο δεν επρόκειτο για χορό αλλά για τσίρκο. Γιατί όταν τον είδαμε να χορεύει διαπιστώσαμε μια απίστευτη αντίθεση στην φιλοσοφία του ζεϊμπέκικου. Χόρευε χαρούμενος και εν μέσω διαφόρων τύπων. Το ζεϊμπέκικο όμως είναι η απόλυτη σημειολογία της ήττας. Τώρα λοιπόν έφτασε η στιγμή να δούμε τον Γιώργο να το κάνει επιτέλους σωστά.

Προσωπικός φίλος του πρώην Πρωθυπουργού, τον οποίο συνάντησα μετά τα γεγονότα, μου έλεγε ότι λίαν συντόμως θα υπάρξουν αποκαλύψεις εκ μέρους του κ. Παπανδρέου και κάποια ζητήματα θα μπουν στην θέση τους. Δεν μου είπε ωστόσο πως θα γίνει αυτό αλλά και ποια είναι αυτά τα κρίσιμα- υποτίθεται- ζητήματα. Αλλά δεν σας κρύβω ότι εμπιστεύομαι απολύτως αυτό το πρόσωπο γιατί διατηρεί πολλά χρόνια φιλικούς δεσμούς με την οικογένεια και δεν έχουμε ποτέ δει το όνομα του στον Τύπο. Κατάφερε να μείνει στο παρασκήνιο.

Τώρα σε ότι αφορά τα όσα τις συνέβησαν τις τελευταίες μέρες μου είπε κάποια σημαντικά- κατά την γνώμη μου- πράγματα τα οποία και σας τα μεταφέρω χωρίς καμία απολύτως επιφύλαξη!

Όταν ο κ. Παπανδρέου έφτασε σε αδιέξοδο αποφάσισε-λέει ο στενός  του φίλος- να οργανώσει οικογενειακό συμβούλιο. Όλη η οικογένεια παρούσα. Ο Νίκος Παπανδρέου ήταν ο εισηγητής και εξήγησε με επιχειρήματα ότι δεν είναι δυνατόν να παραιτηθεί έτσι απλά  ο Γιώργος.  Επέμεινε στην άποψη του και βρήκε πρόθυμο  συμπαραστάτη τον Αντρίκο. Και αυτός ανέλυσε την θέση του υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια χειρονομία θα ήταν ταπεινωτική. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε η κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου αλλά και η Άντα Παπανδρέου, οι οποίες προσέγγισαν το ζήτημα περισσότερο από την ανθρώπινη πλευρά του. Μάλιστα η μητέρα του Πρωθυπουργού ζήτησε να γίνουν κινήσεις ώστε να μην προσβληθεί το όνομα της οικογένειας και να προστατευθεί ο Γιώργος.

Ο πρώην Πρωθυπουργός αφού άκουσε όλες τις απόψεις, τους εξήγησε ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα και ότι για μια ακόμα φορά τον στρίμωξε το κόμμα  παρά την νομιμοφροσύνη την οποία επιδείκνυε ο κ. Καρχιμάκης αλλά και ιστορικά στελέχη. «Αναβίωσε το μπλοκ του Σημίτη» φέρεται να είπε και ζήτησε να μιλήσουν και να ακούσει προτάσεις για το πώς θα φύγει και όχι πως θα μπορούσε να παραμείνει. Τελικά βρέθηκε η φόρμουλα αλλά στο μεταξύ συμφώνησαν να μην αφήσει με τίποτα την ηγεσία του κόμματος.

Στην συνέχεια ο κ. Παπανδρέου μίλησε με δυο-τρεις καλούς φίλους τους οποίους εμπιστεύεται χρόνια τώρα και ζήτησε την γνώμη τους. Και αυτοί- πάντα κατά την διήγηση του φίλου του πρώην Πρωθυπουργού-συμφώνησαν να προχωρήσει σε μια τύπου ηρωική έξοδο από την τραγωδία που ζούσε το τελευταίο διάστημα.

Ο Νίκος Παπανδρέου ανέλαβε την -χειρουργικού τύπου- διευθέτηση του θέματος. Αρωγός του στην προσπάθεια ο κ. Νίκος Αθανασάκης ο οποίος και έμπιστος είναι αλλά και γιατί κρίθηκε ότι γνωρίζει καλά  την δουλειά.

Ενδιαφέρον πάντως θα έχει η συνέχεια της ιστορίας αφού το αφήγημα το οποίο σας παρέθεσα δεν τελειώνει εδώ. Υπάρχει σχέδιο και για τις επόμενες τακτικές κινήσεις του κ. Παπανδρέου με στρατηγικό στόχο την παραμονή του αφ’ ενός στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και αφ’ εταίρου στην  αποκατάσταση του ονόματος του.

Η συνέχεια επί της… οθόνης! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου