" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Financial Mirror: «Η Κύπρος πρόκειται να γίνει το πλουσιότερο κράτος στην Ευρώπη»

H Κύπρος πρόκειται να γίνει το πλουσιότερο κράτος στην Ευρώπη μόλις αρχίσει να εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα φυσικού αερίου. Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Financial Mirror επικαλούμενη δηλώσεις του καθηγητή χημικής και βιομοριακής μηχανικής στο πανεπιστήμιο του Χιούστον Μιχάλη Οικονομίδη.

 Τις δηλώσεις αυτές τις έκανε ο Μ. Οικονομίδης σε συνέδριο με θέμα «Maritime Cyprus 2011». Ο Έλληνας καθηγητής δήλωσε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως η δημιουργία ενός φορέα είναι απαραίτητη για το συντονισμό όλων εκείνων των ενεργειών για την οικονομική εκμετάλλευση των τεράστιων κοιτασμάτων του φυσικού αερίου.
Σε ερώτηση εάν η Κύπρος μπορεί να μεταβληθεί σε ενεργειακό κόμβο, ο Μ. Οικονομίδης απάντησε θετικά σημειώνοντας ότι η γεωστρατηγική θέση της Κύπρου για την Ευρώπη πρόκειται να είναι πολύ σημαντική.
Στο λόγο που εκφώνησε ο Έλληνας καθηγητής δήλωσε ακόμη πως τα έσοδα που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ πρόκειται να αυξήσουν το κατά κεφαλήν εισόδημα κατά τουλάχιστον 70% κάνοντας τη χώρα την πλουσιότερη στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι ο κόσμος θα συνεχίσει να εξαρτά την παραγωγή ενέργειάς του από τους υδρογονάνθρακες και στα επόμενα χρόνια καθώς δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική στο προσεχές μέλλον. 


και για την μετάφραση ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου