" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Την Τρίτη στην Βουλή η λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες


Την Τρίτη θα κατατεθεί στη Βουλή η λίστα του υπουργείου Οικονομικών με τα ονόματα των μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι αρχικά θα κατατεθεί η λίστα με όσους χρωστούν πάνω από 1 εκατ. ευρώ.
Η λίστα δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα ακόμα, αφού εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

 Σημειώνεται ότι σε πρώτη φάση τα στοιχεία αυτά θα τεθούν σε γνώση μόνο των βουλευτών, μέχρι να ξεπεραστούν οι δεσμεύσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
Σύμφωνα με την πρόσφατη γνωμοδότηση της Αρχής, οι λίστες μπορούν να δημοσιευτούν, εφόσον έχουν ξεχωρίσει μόνο οι φορολογικές οφειλές, καθώς και εκείνες που είναι εισπράξιμες.
Επίσης πρέπει να εξαιρεθούν τα πρόσωπα που έχουν πεθάνει για να μην βαρύνονται οι κληρονόμοι και να έχουν δοθεί ατομικές προειδοποιήσεις στους οφειλέτες.
Στη συνέχεια θα πρέπει να υπάρξει 15μερη αναμονή και κατόπιν να δημοσιευτούν τα ονόματα στο διαδίκτυο.

Θα ακολουθήσουν άλλες τρεις λίστες:

- Η μία θα περιλαμβάνει φυσικά πρόσωπα που χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ
- Η δεύτερη θα περιλαμβάνει 18 συμπολίτες μας που μετέφεραν σημαντικά ποσά στο εξωτερικό και παράλληλα λάμβαναν επίδομα ανεργίας και
- Η τρίτη θα περιλαμβάνει ονόματα υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι διοχέτευσαν τεράστια ποσά στο εξωτερικό.

Ταμείο Κοινωνικής Εξισορρόπησης για ευπαθείς ομάδες

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ακόμα από την Βουλή, τη δημιουργία Ταμείου Κοινωνικής Εξισορρόπησης για τις ευπαθείς ομάδες που υφίστανται τις πιο σκληρές συνέπειες της δημοσιονομικής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου