" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Λούκα Κατσέλη : «Δεν θα ψηφίσω καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων»

Η τρόικα είχε ξαναθέσει το θέμα όταν ήταν η ίδια υπουργός

Δεν πρόκειται να ψηφίσει οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης που θα προβλέπει μείωση μισθών και καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη, σύμφωνα με δήλωση της στον real.fm.

Μάλιστα η υπουργός αποκάλυψε ότι η τρόικα είχε ξαναβάλει στο τραπέζι αυτό το θέμα όταν η ίδια ήταν στο υπουργείο Εργασίας. «Μου κάνει εντύπωση που το βάζουν πάλι στο τραπέζι όταν κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στο μεσοπρόθεσμο» σημείωσε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι «έχουμε μπει σε μία επικίνδυνη ατραπό». 
Κατά την κ.Κατσέλη μία τέτοια κίνηση θα έφερνε μεγαλύτερη ύφεση στην οικονομία, χειρότερη ανισοκατανομή κατά των ευάλωτων ομάδων αλλά και χάσμα με τους κοινωνικούς μας εταίρους ενώ θα είχε επιπτώσεις και στη «ζούγκλα που υπάρχει στην αγορά».

«Αγωνίστηκα και αγωνίζομαι για μία δίκαιη κατανομή των βαρών και για να μην καταπατηθούν βασικά εργασιακά δικαιώματα» είπε η πρώην υπουργός προσθέτοντας ότι οι εκλογές δεν θα λύσουν το πρόβλημα γιατί όποια κυβέρνηση και εάν εκλεγεί θα έχει να αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα. «Θα πρέπει να μαζέψουμε τα καλύτερα στελέχη και από την κοινωνία για να προχωρήσουμε σε ορισμένα βασικά πράγματα» τόνισε η κ. Κατσέλη προειδοποιώντας ειδικά για τις αποκρατικοποιήσεις γιατί όπως είπε δεν πρέπει να ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία και «κάποιοι να γίνουν πλούσιοι»...

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου