" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ "...το εργασιακό και το ασφαλιστικό κομμάτι του μνημονίου, είναι η συνέχεια- η ουρά του μνημονίου..."

Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:« Αποσύρεται το προεδρικό διάταγμα που αφορούσε στα εργασιακά. Ως νομοσχέδιο θα κατατεθεί το ασφαλιστικό και ξανακαλούνται όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ξαναδείτε τα πράγματα.»
 
Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ:« Έρχεται στη Βουλή το προεδρικό διάταγμα και αλλάζει η διαδικασία, όπως όφειλε. Η όλη υπόθεση του προεδρικού διατάγματος, είναι κατάρρευση των εργασιακών δικαιωμάτων στη χώρα. Οι κατακτήσεις του λαού και των εργαζομένων επί σειρά ετών, αυτή τη στιγμή κατεδαφίζονται. Φτιάχνεται ένα εργασιακό περιβάλλον, που ελάχιστη σχέση έχει με τη σωτηρία της οικονομίας, όμως έχει πολύ μεγάλη σχέση με την εργασιακή ευελιξία, την ελαστικοποίηση της εργασίας και τη δυνατότητα του εργοδότη να μπορεί ανεξέλεγκτα ή τέλος πάντων με μεγαλύτερη άνεση, να κάνει τις δουλειές του. Εγώ δεν λέω να μη στηρίξουμε την ανταγωνιστικότητα, αλλά να μην πληρώσει τη νύφη πάλι ο εργαζόμενος. Φοβάμαι ότι μ’ αυτή τη δυνατότητα και το μεγαλύτερο ποσοστό απολύσεων και με τις μικρότερες αποζημιώσεις, θα αυξηθεί δραματικά η ανεργία. Αυτή είναι μία πραγματικότητα, την οποία εγώ δεν την καταλαβαίνω, δεν είναι μέσα στις ιδέες του ΠΑΣΟΚ, δεν ήταν μέσα στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:« Τι λέτε όταν συζητάτε; Τι λένε οι συνάδελφοί σας;»

Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ:« Ο καθένας πλέον θα μπει προ των ευθυνών του, εφόσον έχει τεθεί και το εργασιακό και το ασφαλιστικό κομμάτι του μνημονίου που έρχεται στη Βουλή. Τα λόγια και οι σκέψεις έχουν μια αξία, όταν είναι όμως για να πάρεις αποφάσεις για το κράτος, να ψηφίσεις νόμους, έχουν ελάχιστη έως καμία αξία. Αυτό που μετράει, είναι τι ψηφίζεις τελικά.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:« Διαβλέπετε μέσα από τις συνομιλίες με τους συναδέλφους σας, ότι ενδέχεται να υπάρξουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που να μην ψηφίσουν το ασφαλιστικό και το εργασιακό;»

Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ:« Δεν το γνωρίζω αυτό. Δεν μπορώ να σας το πω αυτό.»
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:« Από το Μαξίμου λένε πως αν δεν υπάρξει κομματική πειθαρχία, εάν δεν ψηφιστούν τα νομοσχέδια αυτά, ενδεχομένως να προσφύγουμε σε πρόωρες εκλογές. Αυτά, συζητιούνται στη Βουλή;»
Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ:« Πρέπει να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση, τι συζητάει. Συζητάει πρόωρες εκλογές; Συζητάει νέα πράγματα; Αυτό είναι ένα θέμα, που πρέπει να το ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση. Ξέρετε, πολιτική με διαρροές και με εκβιαστικά διλήμματα, εγώ δεν την καταλαβαίνω.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:« Να καταλάβουμε, ότι εσείς δεν πρόκειται να ψηφίσετε;»

Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ:« Θεωρώ ότι και το εργασιακό και το ασφαλιστικό κομμάτι του μνημονίου, είναι η συνέχεια- η ουρά του μνημονίου και η ψήφος μου θα έχει το ίδιο νόημα και την ίδια κατεύθυνση.»

1 σχόλιο:

  1. Eίναι δεδομένο ότι στην μετα-μνημόνιο εποχή πάμε πίσω σε όλα τα κεκτημένα του εργαζόμενου. Όχι ότι δεν είχαμε χάσει πολλά από αυτά εδώ και πολλά χρόνια-υπερωριακή απασχόληση, άδειες, αποζημειώσεις, 8άωρο κλπ-αλλά τώρα καταργούνται και τα αυτονόητα!!
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή