" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Η ψηφοφορία για το Βατοπέδι.


Με την ονομαστική ψηφοφορία για την παραπομπή ή όχι των 5 στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στο δικαστικό συμβούλιο για την υπόθεση του Βατοπαιδίου θα ολοκληρωθεί η κρίσιμη συνεδρίαση της Βουλής.
 Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα πάρουν μέρος στη συζήτηση ωστόσο είναι πιθανό να αποχωρήσουν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. 

 Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ αναμένεται να ταχθεί κατά της παραπομπής μια και ο Γιώργος Καρατζαφέρης, υποστηρίζει ότι τα όποια αδικήματα έχουν παραγραφεί. Ανάλογη στάση εκτιμάται πως θα κρατήσουν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.
 Η απόφαση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που μετείχαν στην προανακριτική για το Βατοπαίδι να ζητήσουν την παραπομπή των κκ Βουλγαράκη, Κοντού, Ρουσόπουλου, Δούκα και Μπασιάκου είχε προκαλέσει πολιτική θύελλα.

 Με εξαίρεση τον Γιώργο Βολυγαράκη, όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούνται και για ξέπλυμα "μαύρου" χρήματος, αδίκημα το οποίο δεν έχει παραγραφεί και σύμφωνα με πληροφορίες η Νέα Δημοκρατία θα προσπαθήσει να καταρρίψει απόψε στη Βουλή.
 Αναλυτικότερα ο Ευάγγελος Μπασιάκος, ο Αλέξανδρος Κοντός και ο Πέτρος Δούκας κατηγορούνται για απιστία, ο κ. Βουλγαράκης για παράβαση καθήκοντος και ο Θόδωρος Ρουσόπουλος για ηθική αυτουργία στα παραπάνω αδικήματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου