" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Τό Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο τὀ ...ξανασκέφτεται ἄν οἱ Ἰσραηλινοί εἶναι γενοκτόνοι...

 Οι δικαστές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC) ανέβαλαν την απόφαση για το εάν θα έπρεπε να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και του υπουργού Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ για φερόμενα εγκλήματα πολέμου στη Γάζα.

Η καθυστέρηση ήρθε αφότου το ΔΠΔ επέτρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο να υποβάλει νομικά επιχειρήματα κατά της δικαιοδοσίας για το θέμα.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη, το Ηνωμένο Βασίλειο υπέβαλε αίτημα στο ΔΠΔ στις 10 Ιουνίου για να παράσχει γραπτές παρατηρήσεις σχετικά με το εάν «το δικαστήριο μπορεί να ασκήσει δικαιοδοσία επί Ισραηλινών υπηκόων, σε περιπτώσεις όπου η Παλαιστίνη δεν μπορεί να ασκήσει ποινική δικαιοδοσία επί Ισραηλινών υπηκόων σύμφωνα με τις Συμφωνίες του Όσλο». 

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο έχει μια συνεχή έρευνα για τυχόν φερόμενα εγκλήματα εντός της δικαιοδοσίας του που διαπράχθηκαν στο παλαιστινιακό έδαφος και από Παλαιστίνιους στο έδαφος του Ισραήλ από το 2021.

Το βρετανικό σημείωμα επεσήμανε ότι το δικαστήριο εκείνη την εποχή έκρινε ότι θα έπρεπε να λάβει οριστική απόφαση σχετικά με τον ισχυρισμό του Ισραήλ ότι το αίτημα της Παλαιστινιακής Αρχής για ένταξη στο ΔΠΔ παραβιάζει τις Συμφωνίες του Όσλο εάν και όταν ένας εισαγγελέας του ΔΠΔ ζητήσει εντάλματα σύλληψης εναντίον Ισραηλινών υπηκόων.

Το επιχείρημα του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ότι οι παλαιστινιακές αρχές δεν μπορούν να έχουν δικαιοδοσία επί Ισραηλινών υπηκόων σύμφωνα με τους όρους των Συμφωνιών του Όσλο και επομένως δεν μπορούν να μεταβιβάσουν τη δικαιοδοσία αυτή στο ΔΠΔ για τη δίωξη των Ισραηλινών.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζει ότι το Τμήμα, σύμφωνα με το άρθρο 19 παράγραφος 1 του Καταστατικού της Ρώμης, «οφείλει να προβεί σε αρχικό προσδιορισμό της δικαιοδοσίας για την επίλυση της αίτησης για εντάλματα σύλληψης», της οποίας «[οι] Συμφωνίες του Όσλο εκδίδουν αναγκαστικά αποτελεί μέρος», δήλωσε το ΔΠΔ την Πέμπτη.

Οι δικαστές πρόσθεσαν ότι το δικαστήριο θα δεχτεί επίσης παρατηρήσεις από άλλα ενδιαφερόμενα μέρη για το νομικό ζήτημα μέχρι τις 12 Ιουλίου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, η αποδοχή του αιτήματος του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσε να καθυστερήσει για μήνες την απόφαση για εντάλματα σύλληψης Ισραηλινών αξιωματούχων, την οποία ζήτησε ο εισαγγελέας του ΔΠΔ Καρίμ Χαν τον Μάιο.


Ο Χαν ανακοίνωσε τότε ότι αναζητούσε εντάλματα για τον Νετανιάχου και τον Γκάλαντ λόγω ύποπτων εγκλημάτων «προκαλώντας εξόντωση, πρόκληση λιμοκτονίας ως μέθοδο πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της άρνησης παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας, στοχεύοντας σκόπιμα αμάχους σε σύγκρουση». 

Η ανακοίνωση επικρίθηκε σφοδρά από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξοργιστικές» τις κατηγορίες του δικαστηρίου κατά του Ισραήλ .


 Η εκστρατεία στη Γάζα έχει προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές στον παλαιστινιακό θύλακα, αφήνοντας περισσότερους από 37.000 Παλαιστίνιους νεκρούς και περισσότερους από 86.000 τραυματίες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας. ( ἐδῶ)  

Ἀλήθεια γιά τά ἐντάλματα πού ἔχει ἐκδόσει τό ΔΠΔ κατά τῆς Ρωσσίας, τοῦ Ποῦτιν καί ἄλλων ἀξιωματούχων της, δέν τίθεται κἄν θέμα ἔστω καί μίας ἐνστάσεως, ἔτσι ; Ἐκεῖ εἶναι ὅλα καλῶς καμωμένα.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τον πρώην υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου και τον νυν αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της χώρας, Βαλέρι Γκερασίμοφ, επικαλούμενοι φερόμενα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στην Ουκρανία... ( ἐδῶ


Ἐάν ὅμως πρὄκειται γιά τά Ἰσραήλ τότε πέφτουν οἱ ΗΠΑ, πέφτει ἡ Ἀγγλία, πέφτει κόσμος καί κοσμάκης γιά τήν προστασία του ! 

Γι᾿αὐτό καί ἠ Ῥωσσία τούς ἔχει στείλει τό μήνυμα :

 Η Μόσχα έχει προηγουμένως απορρίψει παρόμοιες κατηγορίες, τονίζοντας ότι δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του διεθνούς οργανισμού. ( ἐδῶ

Πέραν τοῦ ὅτι δέν ἔχει ὑπογράψει ποτέ τό καταστατικό του,τούς ἔχει καί γραμμένους κανονικά. Καί ἐρωτῶ, μετά τήν τελευταία παρέμβασιν ὥστε νἀ μήν ἀγγιχτοῦν οἱ ἀρχιδολοφόνοι, γενοκτόνοι Ἰσραηλινοί : Ἔχουν ἄδικο πού τούς γράφουν στά παλαιότερα τῶν ὑποδημάτων τους ; 

Ἀλλά βλέπεις πῶς ἀλλιῶς θά πάῃ στό Ἀμέρικα ὁ αἱμοσταγής Νετανιάχου ; 

Ἄν τε νἀ ᾿δοῦμε μέχρι πότε ἡ Καμπαλαρία θά ἔχῃ τό πάνω χέρι...


Οἱ φωτὀ ἀπό ἀνάλογα θέματά μας, ΕΔΩ


Ἡ Πελασγική 

2 σχόλια:

  1. αφού δημοσιεύθηκε ότι εκβιάσθηκε ή ό πρώην ή ό νύν εισαγγελέας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί,ἀπό τήν πρώτη στιγμή :

      Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων ( ΗΠΑ) Michael McCaul, ο οποίος είπε ότι αυτός και οι συνάδελφοί του είχαν επαφή με τον εισαγγελέα του ΔΠΔ Karim Khan.
      «Δεν είμαστε σίγουροι εάν τα εντάλματα σύλληψης είναι επικείμενα, αλλά είναι ένα είδος προφύλαξης για να τους ενημερώσουμε ότι, εάν το κάνουν, έχουμε αυτή τη νομοθεσία έτοιμη να τεθεί σε εφαρμογή»

      Καί ὁ Εἰσαγγελεύς ἀπαντᾶ :
      ..οι απειλές για «αντίποινα εναντίον του δικαστηρίου ή κατά του δικαστικού προσωπικού» υπονομεύουν την ανεξαρτησία και την αμεροληψία του διεθνούς οργανισμού.
      «Το Γραφείο επιμένει ότι όλες οι προσπάθειες παρεμπόδισης, εκφοβισμού ή αθέμιτης επιρροής των αξιωματούχων του, θα σταματήσουν αμέσως»
      https://sxolianews.blogspot.com/2024/05/blog-post_34.html

      « το Ισραήλ δεν θα δεχτεί ποτέ οποιαδήποτε προσπάθεια του ΔΠΔ να υπονομεύσει το εγγενές του δικαίωμα αυτοάμυνας. Η απειλή σύλληψης των στρατιωτών και των αξιωματούχων της μοναδικής δημοκρατίας της Μέσης Ανατολής και του μοναδικού εβραϊκού κράτους στον κόσμο είναι εξωφρενική. Δεν θα υποκύψουμε σε αυτό»
      https://sxolianews.blogspot.com/2024/04/blog-post_55.html\

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή