Το Κίεβο πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά του από τα νέα εδάφη της Ρωσίας
Η Ουκρανία πρέπει να απομακρύνει τα στρατεύματά της από τις νέες περιοχές της Ρωσίας πριν ξεκινήσουν οποιεσδήποτε ουσιαστικές ειρηνευτικές συνομιλίες, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.
Η Μόσχα απορρίπτει τους ισχυρισμούς του Κιέβου για κυριαρχία σε πέντε πρώην ουκρανικές περιφέρειες, τέσσερις από τις οποίες ψήφισαν για ένταξη στη Ρωσία το 2022. Ωστόσο, οι μάχες συνεχίζονται στις Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ και στις περιφέρειες Χερσώνα και Ζαπορόζιε.
Τα ουκρανικά στρατεύματα πρέπει να απομακρυνθούν από αυτά τα εδάφη, είπε ο Πούτιν την Παρασκευή σε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και άλλους ανώτερους Ρώσους διπλωμάτες.
«Τονίζω: το σύνολο της επικράτειας των εν λόγω περιφερειών, όπως ορίζονται από τα διοικητικά τους σύνορα κατά τη στιγμή της προσχώρησής τους στην Ουκρανία [τον Αύγουστο του 1991]», δήλωσε ο Πούτιν.
«Η πλευρά μας θα διατάξει κατάπαυση του πυρός και θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις τη στιγμή που το Κίεβο θα δηλώσει ότι είναι έτοιμο να λάβει αυτή την απόφαση και θα ξεκινήσει την πραγματική αποχώρηση των στρατευμάτων από αυτές τις περιοχές και επίσης μας ενημερώσει επίσημα ότι δεν σχεδιάζει πλέον να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ», είπε ο Ρώσος ηγέτης. δεσμευμένος.
Ο Πούτιν περιέγραψε τους όρους αφού καταδίκασε τους δυτικούς υποστηρικτές του Κιέβου ότι φέρεται ότι το εμπόδισαν να πραγματοποιήσει ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Μόσχα, ενώ κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι απορρίπτει τις διαπραγματεύσεις.
«Βασιζόμαστε στο Κίεβο να λάβει μια τέτοια απόφαση για αποχώρηση, ουδέτερο καθεστώς και διάλογο με τη Ρωσία, από τα οποία εξαρτάται η μελλοντική ύπαρξη της Ουκρανίας, ανεξάρτητα με βάση την τρέχουσα πραγματικότητα και με γνώμονα τα αληθινά συμφέροντα του ουκρανικού λαού και όχι Δυτικές εντολές», δήλωσε ο Πούτιν.
Σε αυτό το σημείο, η Μόσχα δεν θα δεχτεί μια παγωμένη σύγκρουση, η οποία θα επέτρεπε στις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να επανεξοπλίσουν και να ανασυγκροτήσουν τον ουκρανικό στρατό, υποστήριξε ο Πούτιν. Η πλήρης επίλυση του ζητήματος θα περιλαμβάνει την αναγνώριση του Κιέβου των τεσσάρων νέων περιοχών καθώς και της Κριμαίας ως τμήμα της Ρωσίας, επέμεινε.
«Στο μέλλον, όλες αυτές οι βασικές θέσεις αρχών πρέπει να κατοχυρωθούν σε θεμελιώδεις διεθνείς συμφωνίες. Φυσικά, αυτό περιλαμβάνει την άρση όλων των δυτικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας», δήλωσε ο Πούτιν.
Η αποδοχή αυτών των όρων θα επιτρέψει σε όλους τους εμπλεκόμενους να γυρίσουν σελίδα και να ξαναχτίσουν σταδιακά τις κατεστραμμένες σχέσεις, είπε ο πρόεδρος. Τελικά, θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα πανευρωπαϊκό σύστημα ασφαλείας που θα λειτουργεί για όλα τα έθνη της ηπείρου, πρόσθεσε ο Πούτιν, σημειώνοντας ότι η Μόσχα επιδιώκει αυτό το αποτέλεσμα εδώ και χρόνια.
Οι βασικές δηλώσεις του Ρώσου προέδρου έγιναν ενόψει της συνόδου κορυφής που φιλοξενείται από την Ελβετία, η οποία υποτίθεται ότι αποσκοπούσε στην προώθηση της ειρήνης στην Ουκρανία. Το Κίεβο επέμεινε ότι η Μόσχα δεν θα μπορούσε να προσκληθεί στην εκδήλωση επειδή θα προσπαθούσε να την «εξαπατήσει» προωθώντας εναλλακτικές λύσεις στη «συνταγή ειρήνης» που προωθεί η ουκρανική κυβέρνηση.
Ο Πούτιν ισχυρίστηκε ότι το γεγονός είχε σκοπό να αποσπάσει την προσοχή της κοινής γνώμης από τις «πραγματικές ρίζες» της σύγκρουσης και ότι ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι σφετερίστηκε την εξουσία στην Ουκρανία μετά τη λήξη της προεδρικής του θητείας τον περασμένο μήνα. Από την ελβετική συγκέντρωση δεν μπορεί να βγει τίποτα άλλο εκτός από δημαγωγία και κατηγορίες κατά της Ρωσίας, προέβλεψε.
Ἀπό : swentr.site
Ἡ Πελασγική
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου