" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Ἕνας πολιτικός ἀλλά κυρίως πατριωτικός λόγος. Ὀμιλία Ποῦτιν


Ποτέ δεν υπήρξε πιο σύνθετο και ουσιαστικό, με νόημα Μήνυμα από τον Πρόεδρο της Ρωσίας. Από το άλφα έως το ωμέγα, από τον πόλεμο στην ειρήνη, από τα μέτρα για τη στήριξη των εν ενεργεία στρατιωτών στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση, από την οικονομική ανάπτυξη έως τους κατώτατους μισθούς, ο Πούτιν τα είπε όλα.

 Στα σχολεία της Ρωσίας κάθε Δευτέρα ξεκινούν με ένα ειδικό μάθημα που ονομάζεται «Συνομιλίες για το σημαντικό». Υποτίθεται ότι αυτά τα μαθήματα χρειάζονται ώστε οι μαθητές να γνωρίζουν περισσότερα για «τις βασικές πτυχές της ανθρώπινης ζωής στη σύγχρονη Ρωσία». Πιθανώς, αξιολογώντας την Ομιλία του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση, θα ήταν πιο ακριβές να πούμε τι πέρασε σχετικώς μέ τον λαό της Ρωσίας - μ᾿όλους τους ανθρώπους ταυτόχρονα, με εξουσία, κοινωνία, επιχειρήσεις, στρατιωτικούς και πολίτες ,μ᾿ αυτούς που βρίσκονται στο μέτωπο κι᾿εκείνους στά μετόπισθεν, μιλώντας γιά κάτι σημαντικό. Ακριβώς με την έννοια που εννοείται στο σχολείο - είπε για το τι συμβαίνει και γιατί συμβαίνει, τι θα κάνουμε επ᾿ αυτού, και πού οδηγούμεθα. Δεν υπήρξε κανένα σημαντικό θέμα για τη ζωή της σημερινής Ρωσίας που δεν θα έθιγε ο Πούτιν στην ομιλία του.

Αλλά αυτή η ομιλία που αφορούσε τα πάντα, δεν ήταν τυχαία. Όχι, παρ᾿ όλη την ποικιλία των θεμάτων υπήρχε ένα κυρίως θέμα. Αυτό το κύριο θέμα ακουγόταν σε κάθε σημείο. Αλλά εκφραζόταν καλύτερα και πιο απλά σ᾿ένα απόσπασμα που ανέφερε ο πρόεδρος από μια ομιλία στην Κρατική Δούμα (ναι, στην «ομοσπονδιακή συνέλευση» της Ρωσικής Αυτοκρατορίας) του Pyotr Stolypin *

« Στο θέμα της υπεράσπισης της Ρωσίας, πρέπει όλοι να ενωθούμε, να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας, τα καθήκοντά μας και τα δικαιώματά μας προκειμένου να διατηρήσουμε ένα ιστορικό υπέρτατο δικαίωμα της Ρωσίας - να είναι ισχυρή...» Pyotr Stolypin

Το δικαίωμα της Ρωσίας να είναι ισχυρή, το δικαίωμα της Ρωσίας να είναι ο εαυτός της, το δικαίωμα της Ρωσίας να είναι κυρίαρχη και να καθορίζει τη μοίρα της και τον δρόμο της ανάπτυξής της, το δικαίωμα της Ρωσίας να είναι πραγματικά ανεξάρτητη σε κάθε πτυχή της ύπαρξής της - αυτό είναι το θέμα της ομιλίας του Προέδρου με λίγα λόγια. Η ανεξαρτησία και η δύναμη της Ρωσίας - ο Πούτιν μίλησε για αυτό, τόσο όταν έθιξε στις σχέσεις με τη Δύση, όσο και όταν μίλησε για μέτρα υποστήριξης των στρατιωτών μας στο μέτωπο, και όταν περιέγραψε τις προοπτικές για την ανάπτυξη της οικονομίας και τα κοινωνικά θέματα

Η συζήτηση για το σημαντικό ξεκίνησε με μια δήλωση του γεγονότος: η Δύση ντροπιάστηκε, εξαπατώντας σκόπιμα τη Ρωσία και ολόκληρο τον κόσμο, συνάπτοντας συμφωνίες στο Μινσκ που δεν επρόκειτο να εκπληρώσει. Η Δύση εξαπέλυσε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Η Ρωσία χρησιμοποιεί την δύναμή της για να σταματήσει τον πόλεμο και να επιφέρει ειρήνη.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ανοιχτά ότι η Ουκρανία είναι στην πραγματικότητα κατεχόμενη από τη Δύση. Και δεν είμαστε σε πόλεμο με τον λαό της Ουκρανίας - αντίθετα, κάνουμε πόλεμο για την απελευθέρωσή του.

Η ομιλία του προέδρου περιελάμβανε λόγια σημαντικά για κάθε πατριώτη. Για τι αγωνίζονται οι ήρωές μας; Για την ιστορική δικαιοσύνη, για την επανένωση του λαού μας, για την επιστροφή ιστορικών εδαφών. Ταυτόχρονα, η Δύση έχει κάνει τα πάντα για να μετατρέψει μια τοπική σύγκρουση σε παγκόσμια αντιπαράθεση και να θέσει το ζήτημα της ίδιας της ύπαρξης της χώρας μας. Έτσι όρισε ο πρόεδρος τους βασικούς στόχους και την κοινή αντίληψη των γεγονότων.

Όλοι όσοι περίμεναν λόγια από τον αρχηγό του κράτους ότι δεν θα ήμασταν ικανοποιημένοι με μια "ντροπιαστική ειρήνη", ότι θα πολεμούσαμε μέχρι το τέλος - όλοι μπορούμε να θεωρήσουμε ότι ο Πούτιν είπε τα κύρια λόγια και αυτά τα λόγια απευθύνθηκαν συγκεκριμένα σε εμάς. Γιατί καμία «ντροπιαστική ειρήνη» δεν είναι δυνατή όταν πρόκειται για το δικαίωμα της Ρωσίας στο μέλλον.

...................

Οι ίδιοι δυτικοί ηγέτες που έχουν ήδη παραδεχτεί ότι δεν εκτιμούν τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί με τη Ρωσία απαιτούν (σχεδόν υπό μορφή τελεσίγραφου) να επιστρέψει η χώρα μας στην εφαρμογή της Συνθήκης για τον Περιορισμό των Στρατηγικών Επιθετικών Όπλων. Αυτό λένε οι ίδιοι άνθρωποι που δηλώνουν την ανάγκη να επιβληθεί μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία. Επιπλέον, απαιτούν να επιτραπεί στους επιθεωρητές τους να εισέλθουν στις στρατηγικές εγκαταστάσεις της Ρωσίας αφού η Ουκρανία έχει ήδη προσπαθήσει να επιτεθεί σε αυτές τις εγκαταστάσεις. Τίποτα τέτοιο δεν θα συμβεί, λέει ο πρόεδρος. Είμαστε αναγκασμένοι να ανακοινώσουμε ότι αναστέλλουμε τη συμμετοχή μας στη Συνθήκη περιορισμού START. Και αυτή είναι η αξία των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα κράτη ήταν που έκαναν τα πάντα για να καταστρέψουν την αρχιτεκτονική των διεθνών σχέσεων. Μέχρι να αποκατασταθεί αυτή η αρχιτεκτονική, η Ρωσία δεν σκοπεύει να περιορίσει την αμυντική της ικανότητα.

Ένα ξεχωριστό και πολύ σημαντικό ζήτημα είναι η φυσική δοκιμή των πυρηνικών όπλων. Την παραμονή της Ομιλίας, πολλοί ειδικοί είπαν ότι η Ρωσία πρέπει να δείξει πώς λειτουργούν τα πυρηνικά όπλα -για τον φόβο του επιτιθέμενου. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πήρε διαφορετική θέση: το Υπουργείο Άμυνας έλαβε εντολή να διασφαλίσει την ετοιμότητα για δοκιμές πυρηνικών όπλων. Αλλά δεν θα είμαστε οι πρώτοι που θα το κάνουμε αυτό. Μόνο αν οι ίδιοι οι «δυτικοί εταίροι» κάνουν τις δοκιμές.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πιστός στον εαυτό του: δεν είναι υποστηρικτής της κλιμάκωσης στις σχέσεις με τη Δύση, αλλά δεν φοβάται την κλιμάκωση.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να είσαι στο πλευρό της Πατρίδας

Πολλές φορές στην ομιλία του, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ευχαριστώ. σε όλους όσους πολεμούν στο μέτωπο. Και όσους στηρίζουν τον στρατό στα μετόπισθεν. Σε όλους τους αγωνιστές, τακτικούς στρατιωτικούς, κινητοποιημένους και εθελοντές. Αυτό το «ευχαριστώ» από το στόμα του προέδρου ήταν θεμελιωδώς σημαντικό, καθώς ένα από τα θέματα της Ομιλίας ήταν η ενότητα του λαού της Ρωσίας στην αντίσταση στην επιθετικότητα. Ενότητα και αποφασιστικότητα να νικήσουμε μαζί.

« Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να είσαι στο πλευρό της Πατρίδας

έτσι είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, και αυτό το απόφθεγμα σίγουρα θα μείνει στην ιστορία.

Όλες οι προσευχές για νίκη, ήταν για τους συμπολεμιστές, για την Πατρίδα. Σε πολλές γλώσσες. Το μέτωπο περνά από τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων μας, όπως είπε ο Πρόεδρος της Ρωσίας.

Αυτό το μέτωπο, που περνά μέσα από τις καρδιές, είναι θεμελιωδώς σημαντικό για το κράτος. Και πρέπει να λάβει κρατική στήριξη και κρατική καθοδήγηση. Κάπως έτσι πρέπει να ερμηνευθεί η πρόταση του προέδρου για δημιουργία Κρατικού Ταμείου για τη βοήθεια των οικογενειών πεσόντων αγωνιστών και βετεράνων της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας. Αυτό το ταμείο θα συντονίζει όλα τα θέματα υποστήριξης και αποκατάστασης των στρατιωτών, θα βοηθά αυτούς και τις οικογένειές τους, θα βοηθά σε όλα, συμπεριλαμβανομένης της επιχειρηματικότητας και της απόκτησης νέου επαγγέλματος.

Η κυβέρνηση, το Συμβούλιο της Επικρατείας και οι περιφέρειες θα πρέπει να επιλύσουν όλα τα οργανωτικά ζητήματα σχετικά με αυτό το ταμείο το συντομότερο δυνατό. Οι δομές των ταμείων θα πρέπει να αναπτυχθούν φέτος. Μεταξύ άλλων, με τη βοήθεια αυτού του ταμείου θα πρέπει να τοποθετηθεί ένας κοινωνικός λειτουργός σε κάθε οικογένεια του θανόντος και σε κάθε βετεράνο.

Αυτή είναι βέβαια η σημαντικότερη κοινωνική καινοτομία της Επιστολής. Στην πραγματικότητα πρόκειται για τη δημιουργία ενός νέου συστήματος κοινωνικής αρωγής στη χώρα, με επίκεντρο αυτούς που έδωσαν ό,τι μπορούσαν για να προστατεύσουν την πατρίδα τους.

Να σημειωθεί ότι η πρόταση του προέδρου συνδέεται απόλυτα με την πρόταση που έγινε στις αρχές Φεβρουαρίου κατά το στρατιωτικό επιτόπιο συνέδριο της Ένωσης Εθελοντών Ντονμπάς. Μία από τις κύριες αποφάσεις του συνεδρίου ήταν: η προσφυγή στον Ανώτατο Γενικό Διοικητή, ώστε οι εθελοντές από διαφορετικά τάγματα να γίνουν μια ενιαία στρατιωτική μονάδα. Είναι επίσης απαραίτητο, είπαν οι εκπρόσωποι της συνέλευσης, οι πολεμιστές, πηγαίνοντας στη μάχη, να γνωρίζουν ότι οι οικογένειές τους δεν θα ξεχαστούν. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα κρατικό ταμείο για να βοηθήσει τους εθελοντές, τις γυναίκες, τις χήρες και τα παιδιά τους.

Η κοινωνία «Τσαργκράντ» αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα οικογενειών εθελοντών. Έτσι, εκπληρώνουμε το καθήκον μας απέναντι στους αγωνιστές. Το μήνυμα του Προέδρου μαρτυρεί ότι το καθήκον αυτό αναγνωρίζεται σε κρατικό επίπεδο. 

Κυρίαρχη Οικονομία του 21ου Αιώνα


Όσοι νόμιζαν ότι η Ομιλία του Προέδρου θα μιλούσε μόνο για την ΝΤΠ και την αντιπαράθεση με τη Δύση έκαναν λάθος. Το πιο σημαντικό μέρος του μηνύματος ήταν αφιερωμένο στην εσωτερική πολιτική, την οικονομία και τα κοινωνικά θέματα της Ρωσίας.

Ο Πούτιν είπε τα πάντα. Και για εκείνους τους «ολιγάρχες» που πίστευαν ότι έχοντας πλουτίσει στη Ρωσία, μπορούσαν ελεύθερα να ξοδεύουν χρήματα στη Δύση

«Τους προειδοποίησα ότι θα βασανίζονται καταπινοντας την σκόνη των γραφείων τους, καθώς θα προσπαθούν να προστατεύσουν την περιουσία τους», θυμήθηκε ο πρόεδρος. Και είπε σταθερά ότι μόνο δημιουργώντας θέσεις εργασίας, χτίζοντας σχολεία και νοσοκομεία στη Ρωσία, μπορεί κανείς να υπολογίζει στην ευγνωμοσύνη του λαού - για τις επόμενες γενιές.

Και για το ποια νέα μέτρα κοινωνικής στήριξης, ταυτόχρονα αναπτυσσόμενης οικονομίας, χρειάζεται η χώρα. Μεταξύ αυτών των μέτρων είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά περισσότερο από 18%, στα 19.250 ρούβλια. Η έκδοση κεφαλαίου μητρότητας στις οικογένειες του Donbass και της Novorossia - σε όλες τις οικογένειες όπου γεννήθηκαν παιδιά από το 2007, δηλαδή από τη στιγμή που εμφανίστηκε το κεφάλαιο μητρότητας στη Ρωσία.

Και για το πώς να υποστηρίξουμε τους εργαζόμενους στην αμυντική βιομηχανία. Το κράτος θα αρχίσει να τους χτίζει κατοικίες και θα πληρώνει το ενοίκιο για αυτή τη στέγαση. (Το μέτρο αυτό, παρεμπιπτόντως, είναι ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά προγράμματα που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας συνολικά .)

Και για το πώς η ανεξάρτητη πολιτική της Ρωσίας, η άρνηση να ακολουθήσει στον απόηχο της Δύσης θα πρέπει να επηρεάσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση - το "σύστημα της Μπολόνια" θα καταργηθεί, τα πανεπιστήμια δεν θα αποφοιτούν πλέον "πτυχιούχοι" και "μάστερ", αλλά ειδικοί με ευκαιρία να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στο μεταπτυχιακό.

Και ότι τα τρέχοντα γεγονότα δεν πρέπει να επηρεάσουν την κανονική πορεία της πολιτικής ζωής στη χώρα - κανείς δεν σχεδιάζει να ακυρώσει τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, τις εκλογές των βουλευτών και των ανώτερων στελεχών σε περιφερειακό επίπεδο.

Και ποιες είναι οι βασικές κατευθύνσεις ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας. Ο Πούτιν ανέφερε νέους διαδρόμους εφοδιαστικής που θα συνδέουν τη Ρωσία πιο ισχυρά με την Ανατολή - η ανάπτυξή τους ξεκινά με τον αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας Μόσχας-Καζάν και τη Βόρεια θαλάσσια διαδρομή.

Μίλησε για βιομηχανικά στεγαστικά δάνεια - τη δυνατότητα λήψης προνομιακών δανείων ύψους έως 500 εκατομμυρίων ρούβλια για έως και 7 χρόνια για την κατασκευή βιομηχανικών εγκαταστάσεων.

Ανέφερε την ανάγκη εκπαίδευσης 1 εκατομμυρίου εργαζομένων για διάφορους τομείς της εθνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια.

« Σήμερα η Δύση κατηγορεί τους Ρώσους για την οικονομική της κρίση»

σημείωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Στην πραγματικότητα, αυτοί που ξεκίνησαν την επιθετικότητα των κυρώσεων φταίνε για τα προβλήματά τους. Προσπάθησαν να μας στερήσουν εισόδημα και να προκαλέσουν πληθωρισμό. Τα συναλλαγματικά μας αποθέματα κλάπηκαν. Δεν έκρυψαν ότι στόχος τους είναι να υποφέρουν οι πολίτες μας και να αποσταθεροποιήσουν έτσι την κοινωνία μας εκ των έσω. Ο υπολογισμός τους ήταν λάθος. Διασφαλίσαμε την ανάπτυξη της χώρας. Ξεκινήσαμε ένα πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης τρισεκατομμυρίων ρουβλίων.

Και σήμερα, η ρωσική οικονομία έχει ξεπεράσει τους κινδύνους που έχουν προκύψει, παρά το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς τους κινδύνους δεν μπορούσαν να υπολογιστούν εκ των προτέρων και πολλές αποφάσεις έπρεπε να ληφθούν «εν κινήσει». Μπήκαμε σε έναν νέο κύκλο οικονομικής ανάπτυξης. Το θέμα της δουλειάς μας δεν είναι να προσαρμοστούμε στα προβλήματα, λέει ο Πούτιν. Όχι, έχουμε στρατηγική και μπαίνουμε σε νέους ορίζοντες

Και λοιπόν?

« Είμαστε μια χώρα, είμαστε σίγουροι για τον εαυτό μας, σίγουροι για τις ικανότητές μας, η Αλήθεια είναι με μάς» 
Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια της Ομιλίας του Προέδρου της Ρωσίας. Δεν υπάρχει τίποτα να προσθέσω σε αυτά. Εκτός αν - να ευχηθούμε όλα όσα είπε ο πρόεδρος να πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Ἀπό : tsargrad.tv

*  Ο Πιότρ Αρκάντιεβιτς Στολίπιν (Пётр Аркадевич Столыпин, 14 Απριλίου 1862 - 18 Σεπτεμβρίου 1911)  ήταν Ρώσος πολιτικός, που υπηρέτησε ως πρωθυπουργός της Ρωσίας και υπουργός Εσωτερικών από το 1906 έως το 1911. ...Υπηρέτησε ως πρωθυπουργός επί του τσάρου Νικολάου Β'. Η θητεία του σημαδεύτηκε από τις προσπάθειες του να καταστείλει επαναστατικές ομάδες, αλλά και από τη θέσπιση μιας αξιοσημείωτης αγροτικής μεταρρύθμισης. Αναφέρεται ως ένας από τους τελευταίους μεγάλους πολιτικούς της αυτοκρατορικής Ρωσίας με καθαρό πολιτικό πρόγραμμα και αποφασισμένος να προωθήσει μεγάλες μεταρρυθμίσεις...Δολοφονήθηκε στο Κίεβο της Ουκρανίας. «Είμαι ευτυχής που πεθαίνω για τον Τσάρο»,ανεφώνησε. Τέσσερις ημέρες μετά ἐξέπνευσε... ( ὁλόκληρο τό βιογραφικό  Ε Δ Ω


Ἡ Πελασγική

4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,αν υπήρχε μόνον μία λέξη για να χαρακτηρίσει την ομιλία αυτή,θα ήταν:εξωπραγματική,εκτός απο πατριωτική,κι εχει ακόμη μεγαλύτερη αξία εν μέσω της πολεμικής επιχείρησης και όλων των κυρώσεων που "γονάτισαν"της Ρωσία!Ευτυχως μπορούμε ακόμη να ξεχωρίζουμε,αν και ψεκασμενοι,τους ξεχωριστούς ανθρώπους -ηγετες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εὐτυχῶς,γιά κάποιους,ναί εὐτυχῶς !

      Ἀγαπητέ μου Bill- Kill σ᾿εὐχαριστῶ πολύ γιά τό "εὐτυχῶς" πού πραγματικῶς εἶναι κάτι πολύ σημαντικό ὅταν συμβαίνει,σ᾿αὐτή τήν ζωή ἔτσι ὅπως τήν ἔχουν καταντήσει οἱ παγκόσμιοι ἐξουσιαστές.

      Εὐτυχῶς λοιπόν πού ὑπάρχουν ἀκόμη Ἄνθρωποι ! Καί ἀκόμη περισσότερο γιά τούς ἀνθρώπους - ἡγέτες !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή
  2. Κυρία Ευαγγελία καλησπέρα.
    Φρονώ πως Ο Ρώσος είναι το τελευταίο τους Εμπόδιο.
    Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, συμπεραίνεται πως αυτό που τους καίει (τί καίει...ψήνει κι απανθρακώνει και συνθλίβει την κεφαλήν αυτών) είναι ο Ναζωραίος και ώς εκ τούτου, ότι δήποτε έχει σχέση με Αυτόν..
    Εμάς, τους "Ρωμαίους", ώς δέκτες και πομπούς Του και κατά τά Μέτρα του κόσμου τούτου (-ων), μας έχουν ΕΚΜΗΔΕΝΊΣΕΙ. Η Μαγιά όμως, να ξέρετε, δεν χάθηκε.
    Είπαμε..Ψυχή και Συνείδηση και ΧΡΙΣΤΌΝ, δεν παραδίδουμε.
    ΚΑΊ ΔΈ ΜΠΆ ΝΑ ΧΤΥΠΙΟΎΝΤΑΙ τα μιαρά όντα της Ύβρεως !
    https://aperopia.fr/02-2023/mystikes-etaireies-enantion-politismoy-kai-anthropotitas-meros-3o/
    Άρα γε, τί Ευλογία έχουμε με αυτά που ζούμε καί τί Στίβος είναι αυτός που αθλούμεθα!
    Καλό βράδυ σ'όλους όσους αντιστέκονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὁ ἀγαπητός σχολιαστής μας Bill- Kill ἔγραψε πιό πάνω : "Ευτυχως μπορούμε ακόμη να ξεχωρίζουμε,αν και ψεκασμενοι,τους ξεχωριστούς ανθρώπους -ηγετες! "
      Λοιπόν ὅταν συμβαίνει αὐτό ἀντιλαμβανόμεθα πώς ὁ Κύριος δέν μᾶς ἀφήνει μόνους. Εἶναι κοντά μας καί μᾶς δείχνει,τήν κατάλληλη στιγμή,ποῦ βρίσκεται ὁ φωτεινός δρόμος.

      Ναί εἶναι κοντά στούς Ἀνθρώπους,ὁ Κύριος !

      Σ᾿εὐχαριστοῦμε πολύ καλό βράδυ καί σ᾿ἐσένα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή