" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Μεγάλη ἡ λῦσσα κατά τοῦ Ποῦτιν !!!

Ἡ Δανία σχεδιάζει νά ἐφαρμόσῃ ὑποχρεωτική στράτευσιν τῶν γυναικῶν χάριν τοῦ ΝΑΤΟ !!! 


 Η Δανία σχεδιάζει να εφαρμόσει υποχρεωτικές στρατιωτικές υπηρεσίες για τις γυναίκες για να ενισχύσει το μέγεθος των ενόπλων δυνάμεών της και να εκπληρώσει την απαίτηση ένταξης στον Οργανισμό Βορειοατλαντικής Συνθήκης (ΝΑΤΟ).

Σύμφωνα με τον Jakob Ellemann-Jensen, υπουργό Άμυνας και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της σκανδιναβικής χώρας, η κίνηση είναι απάντηση στην κριτική του ΝΑΤΟ για τις αμυντικές ελλείψεις της Δανίας .

Επί του παρόντος,  οι γυναίκες από τη Δανία μπορούν να ενταχθούν στις ένοπλες δυνάμεις  σε εθελοντική βάση, ενώ οι άνδρες πρέπει να υπηρετήσουν για περίπου τέσσερις μήνες, εάν καλούνται  βάσει ενός συστήματος λοταρίας.

 Jakob Ellemann-Jensen
«Το νέο μέτρο έχει την υποστήριξη πολλών γυναικείων οργανώσεων και έρχεται καθώς η Δανία, όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη, παρέχει αυξανόμενα επίπεδα υποστήριξης στην Ουκρανία στον πόλεμο για την εκδίωξη της Ρωσίας από τη χώρα», ανέφερε το Bloomberg .

Ο  Jakob Ellemann-Jensen ανακοίνωσε την υποχρεωτική στράτευση γυναικών αφού το γραφείο του δημοσίευσε τα συμπεράσματα μιας εξαμηνιαίας έκθεσης του ΝΑΤΟ, η οποία έβαλλε κατά της Δανίας και στην αποτυχία της να επενδύσει αρκετά στον στρατό της, κυρίως στη ξηρά αλλά και στη θάλασσα. Ωστόσο, το υπουργείο σταμάτησε να δημοσιεύει την πλήρη έκθεση λόγω «της τρέχουσας κατάστασης της πολιτικής ασφαλείας και της επιθετικότητας της Ρωσίας ».

Η γειτονική χώρα Νορβηγία έγινε το πρώτο μέλος του ΝΑΤΟ που εισήγαγε υποχρεωτικό στρατιωτικό στρατό για τις γυναίκες το 2015, αυξάνοντας το μερίδιο των γυναικών στον στρατό της έως και 20 τοις εκατό από το 2021. Εν τω μεταξύ, το μεγαλύτερο σκανδιναβικό έθνος, η Σουηδία, επανέφερε τη στρατολογία το 2017 για να επεκτείνει στράτευση σε γυναίκες. Η υπηρεσία και στις δύο χώρες παραμένει εξαιρετικά επιλεκτική και για τα δύο φύλα. Η Ολλανδία επίσης στρατολογεί γυναίκες στον στρατό της από το 2020, ενώ η στράτευση είναι εθελοντική.

«Λοιπόν, νόμιζα ότι το ΝΑΤΟ βασικά συγκροτήθηκε για να πολεμήσει τη Σοβιετική Ένωση και τώρα που η Σοβιετική Ένωση δεν υπάρχει εδώ και δεκαετίες, γιατί το ΝΑΤΟ εξακολουθεί να υπάρχει; Αυτό θα πρέπει να είναι μια μεγάλη κόκκινη σημαία για τους ανθρώπους», δήλωσε η παρουσιάστρια του podcast Holly Seeliger.

Πρόσθεσε ότι αυτή η κίνηση θα μπορούσε μόνο να συμβάλει στην πλήρη καταστροφή της Ευρώπης, επισημαίνοντας ότι υπήρξε σοβαρή έλλειψη ανθρώπων στην ήπειρο λόγω των πολέμων και των συνεχών κοινωνικο-πολιτιστικών παραγόντων όλα αυτά τα χρόνια.

«Το ποσοστό γεννήσεων ήταν εξαιρετικά χαμηλό, ιδιαίτερα μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Και υπήρξαν όλων των ειδών διαφορετικοί πόλεμοι αυτοκρατοριών στα 1800 επίσης. Έτσι, μόνο γενιές πολεμικών χρόνων που εξαλείφουν τον μαχόμενο ανδρικό ηλικιακό πληθυσμό θα συμβάλουν σε αυτό, καθώς και αλλαγές στην κοινωνική, οικογενειακή και πολιτιστική δομή που βλέπουμε στην Ευρώπη», είπε. «Είμαι ήδη ενάντια στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο που θα σκοτώσει όλο και περισσότερους Ευρωπαίους».

Οι πόλεμοι είναι τέλειοι για ξέπλυμα χρήματος, λέει η Seeliger


Εν τω μεταξύ, η Δανία φέρεται να δώρισε στην Ουκρανία το νέο γαλλικής κατασκευής σύστημα βαρέως πυροβολικού της, συνολικά 19 αυτοκινούμενα πυροβόλα Caesar class. Η κίνηση έχει πυροδοτήσει συζητήσεις στη χώρα καθώς αυτό θα μπορούσε μόνο να αποδυναμώσει το αμυντικό σύστημα της χώρας .

«Πρέπει να βρούμε μια ισορροπία μεταξύ της βοήθειας της Ουκρανίας και της συνέχισης της ενίσχυσης της άμυνας της Δανίας, ώστε να μπορέσουμε να διαφυλάξουμε την ασφάλεια της Δανίας και να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας στο ΝΑΤΟ», είπε ο Έλεμαν-Γένσεν.

Κατά τη διάρκεια του podcast της Seeliger, κατήγγειλε πώς τα χρήματα ρέουν εύκολα από τις χώρες για να τροφοδοτήσουν περαιτέρω τον διαφαινόμενο παγκόσμιο πόλεμο και πώς τα συστημικά μέσα ενημέρωσης αποκρύπτουν αυτό το γεγονός

«Οι ειδήσεις των μεγάλων συστημικών μέσων, δεν μιλούν καθόλου για το τι συμβαίνει στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στην Ουκρανία και τη Ρωσία. Και οι Ηνωμένες Πολιτείες απλώς ρίχνουν χρήματα σε αυτό το τέλμα, δίνοντας τανκς και κάθε είδους τεχνολογία και εξοπλισμό στον πόλεμο», σχολίασε. (Σχετικό:  Prather Point: Ο Μπάιντεν μετατρέπει την Ουκρανία σε ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΠΟΛΕΜΟ προς όφελος αυτών που κερδοσκοπούν μεσ᾿από αυτό τον πόλεμο - Brighteon.TV .)

Η παρουσιάστρια του podcast σημείωσε πώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ απλώς τυπώνει χρήματα και ενισχύει το αμυντικό πυροβολικό της Ουκρανίας. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες πάντα παρασύρονται σε αυτούς τους πολέμους. Έτσι, μέσω των ατόμων και των τραπεζικών ιδρυμάτων, αποκομίζουν τεράστιο κέρδος από τους ευρωπαϊκούς επιθετικούς πολέμους», είπε, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι οι ΗΠΑ στέλνουν ακόμη και στρατεύματα για να «καταπνίξουν» το χάος στην Αϊτή αυτή τη στιγμή.

Τόνισε ότι έτσι η «παγκόσμια ελίτ» συντηρεί παγκόσμιους πολέμους. «Ξεκινά πάντα με την κατάρρευση των οικονομικών συστημάτων και τον πληθωρισμό», είπε. «Μπορείτε να έχετε τεράστια εκτύπωση χρήματος, ξέπλυμα χρήματος και την ανάγκη για στρατιωτικό επεκτατισμό και όπλα μέσω της οικονομίας. Και η οικονομία εν καιρώ πολέμου είναι ιδανική για ξέπλυμα χρήματος».

ἀπό : naturalnews.com

Τέτοια λῦσσα κατά τῆς Ῥωσσίας !!! Ἀπίστευτο πώς ἡ ἐξουσιαστική ἐλίτ παίζει τά ΠΑΝΤΑ σ᾿αὐτή τήν ὑπόθεσιν μέ τήν Οὐκρανία ! Τά Πάντα λέμε καί μάλιστα μέ τρομερή λῦσσα ! 

Εὔχομαι νά λυσσάξουν οἱ ἴδιοι καί νά φαγωθοῦν, ἐν τέλει, μεταξύ τους ! 


Ἡ Πελασγική 

12 σχόλια:

  1. Αυτό που δεν είναι ευρύτερα γνωστό, είναι ότι και η ΔΣΛ (Στρατολογία) του ΓΕΣ εδώ και 36 χρόνια έχει προτείνει την στράτευση των Ελληνίδων, γιατί λόγω της υπογεννητικότητας κάθε χρόνο η επάνδρωση των Ενόπλων Δυνάμεων μειώνεται… Εδώ και 36 χρόνια όμως κανείς πολιτικός ηγέτης δεν ακούει τους ειδικούς στατιστικολόγους της Στρατολογίας και δεν αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος της στράτευσης των γυναικών…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἑσένα ὁ καημός σου εἶναι ἡ ὑποχρεωτική στράτευσις τῶν Ἑλληνίδων ; Ἄσε μας καλέ πού θά πᾶνε καί στόν στρατό. Σπίτι τους πρέπει νά κάθονται καί ν᾿ἀσχολοῦνται μέ τήν ἀνατροφή τῶν παιδιῶν τους. Τά κίνητρα γιά ν᾿ἀντιμετωπιστεῖ ἡ ὑπογεννητικότης πρέπει νά εἶναι ἐπιδόματα παιδιῶν καί τήν ἐκπαίδευσίν τους.
      Ὄχι στράτευσις τῶν γυναικῶν πού ὅπως καί νά τό κάνῃς διαφοροποιεὶ τά ἐνδιαφέροντα τῆς γυναίκας.Ἤμαρτον !

      Σκέψου καλλύτερα πρίν ὑποστηρίξεις τέτοιες θέσεις πού στήν οὐσία καταστρέφουν τό γυναικεῖο φύλο.
      Καί μήν μοῦ πῆς γιά τίς Σπαρτιάτισσες γιατί δέν ἦταν καί πρότυπο ἡ κοινωνία τους. Κάτι σέ κομμυνιστικό μοῦ ἔβγαζε... Σ᾿ ἐμένα τοὐλάχιστον...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή οι Ισραηλινές πχ. που στρατεύονται είναι χαζές; Δεν κάνουν παιδιά και οικογένεια; Δεν είναι κακό να μάθεις να προστατεύεις τον εαυτόν σου και την Πατρίδα σου!

      Διαγραφή
  2. Ειδες ο Γιακομπ (ακα Ιακωβ);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἐντελῶς Γιακόμπ ! Κοκκινοτρίχης χαζαρο-ἑβραῖος !!! Ἡ γιαγιά του λεγόταν Ἑδίθ καί ἡ πρώτη σύζυγος τοῦ πατέρα του καί μητέρα τῆς ἀδελφῆς του Κάρεν ἐπίσης πολιτικοῦ,λεγόταν Χάννα.

      Ἐπίσης ὑπάρχει μέ τό ἴδιο ὄνομα τῆς μητέρας του δημοσιογράφου Alice Vestergaard ( https://da.wikipedia.org/wiki/Alice_Vestergaard καί ἐδῶ τό οἰκογενειακό δένδρο :https://da.wikipedia.org/wiki/Ellemann ) , ἡ Alice Jacobs Vestergaard ἐκπαιδευτικός. Δέν ξέρω ποιά ἡ σχέσις τους ἀλλά σίγουρα καί τό ἴδιο ὀνοματεπώνυμο καί τό δεύτερο Jacobs,δέν εἶναι τυχαῖα...
      ( Τό βιογραφικό τῆς ἐκπαιδευτικοῦ ἀπό τό Πανεπιστήμιο "Σαμουήλ Μέριττ" στήν Καλιφόρνια, ὅπου διδάσκει : https://www.samuelmerritt.edu/faculty/alice-jacobs-vestergaard)
      Ἕνα Πανεπιστήμιο πού ὅπως λέει δίνει ἔμφασιν στήν διαφορετικότητα ! Σχετικῶς μέ τόν ἱδρυτή του τόν ἑβραῖο, Σαμουήλ Μέρριττ : https://en.wikipedia.org/wiki/Samuel_Merritt)

      Ὁ παππούς του δημοσιογράφος καί μέλος τοῦ Κοινοβουλίου. Ἀριστερός ὅπως καί βεβαίως μετά ὁ υἱός Οὔφε,πατέρας τοῦ Γιακόμπ. Ὁ ὁποῖος πατέρας ἦταν ὑπουργός ἐξωτερικῶν τῆς Δανίας ( στό βιογραφικό του - στό βικιπαίδεια ἄλλη φωτό δέν μποροῦσε νά χρησιμοποιήση ὁ ΥΠΕΞ καί ἔβαλε μία ἀπό σύνοδο τοῦ Οἰκονομικοῦ Φόρουμ τοῦ Σβάμπ ; !! https://en.wikipedia.org/wiki/Uffe_Ellemann-Jensen ) Ἡ ἐτεροθαλής ἀδελφή του Κάρεν,κόρη τῆς Χάννα, πολιτικός καί πολλές φορές ὑπουργός.Ὅλοι τους ἀριστεροί.

      Τώρα θά μποροῦσε κάποιος νά ἐρωτήσῃ : Μά παντοῦ εἶναι αὐτοί καί παντοῦ ἔχουν πιασμένες ὅλες τίς θέσεις ;
      Ναί,ἔτσι εἶναι καί μάλιστα κληρονομικά πάει τό πρᾶγμα. Εἶναι πού πιστεύουν καί ἀγωνίζονται γιά ἰσότητα καί ἐλευθερίες, γιά ἴσες εὐκαιρίες ἀξίες πού παρέχει ἡ ...δημοκρατία τους ! Μέσῳ τῶν ἀριστερῶν ἰδεολογιῶν καί πεποιθήσεῶν τους,πάντα !!!

      Χαβα χαβαναγκίλα,ναγκίλα χάβα....

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  3. Τωρα μου επιβαλλετε κυριες μου και κυριοι να γινω κακος.
    Ενταξει να μην υποχρεουνται οι γυναικες να υπηρετουν στον Ενδοξο Ελληνικο Στρατο, αλλα εκεινη η......ΙΣΟΤΗΤΑ που λεγαμε;
    Πηγε στον ...."μεγαλο περιπατο" του Μπακογιαννη;
    Μου θυμισατε μια μορφωνια, μαλλον απ' το αλουφουζεϊκο προ καιρου, η οποια με ρωτησε στο δρομο τι προτιθεμαι να ψηφισω.
    Της λεω:
    Στο στρατο πηγες; Υπηρετησες; Οχι μου λεει.
    Εεε τοτε κοριτσι μου εγω κι εσυ δεν ειμαστε ισοι κι ομοιοι για να συζητησουμε τετοιου ειδους πραγματα.
    Εβαλε το μαρκουτσι στον ...κορφο της και εξηφανισθησει μαζι με τον καμερατζη.

    Καλησπερα σας


    ΥΓ
    Συγνωμη αλλα ασχολουμεθα με τους "τιποτα" και τους "πουθενα".
    Μα ειναι κρατος το Βελγιο, η Ολλανδια, η Δανια, το Λουξεμβουργο.
    Αυτοι ειναι "παρασυναγωγες" για να κρατανε τα μποσικα του ισραηλ στην Ευρωπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αὐτά πρός τούς/τίς ὑποστηρίζοντες τά φεμινιστικά καί δημοκρατικά ἰδεολογήματα. Προσωπικῶς δέν ἀνήκω στίς κατηγορίες αὐτές.

      Ὅμως ἡ γυναῖκα πού ασχολεῖται μέ καθαρῶς ἀνδρικές δουλειές,ἀκόμη καί τά στρατιωτικά ( κυρίως αὐτά) ἀλλάζει δραματικά ! Γίνεται κάτι ἄλλο,πέραν πολύ τοῦ φύλου πού ὁ δημιουργός της τῆς χάρισε ...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    2. Σωστα, αλλα ο διαβολος αγαπητη Π. κρυβεται στην λεπτομερεια.
      "ΙΣΟΤΗΤΑ" κραζουν οι απλυτες εξισωμενες ταγαροφερουσες φεμοσταλινιοβιες Ε(αι)ΓΕΣ. (Της Μαργαριτας παραpαιδι κι αυτο)
      Αλλα οταν τους πεις ......τραβα μωρη να υπηρετησεις στο στρατευμα, τσιριζουν σαν γιαπωνεζες .....μη πω και σε φωναζουν φασιστα, ναζι και τα τοιαυτα.
      Τελευταιο φρουτο, μετα το καλαθι της νοικοκυρας που το καναν "καλαθι του νοικοκυριου" οι ....."γυναικοκτονιες".
      Μια αμμεση, αλλα κεκαλλυμενη επιθεση στο αρρεν φυλο, υπο τις ευλογιες των προδοτων, εγκληματιων, προαγωγων και εμπορων ναρκωτικων που κυβερνουν την Ελλαδα

      Καλησπερα και παλι

      Διαγραφή
    3. Νά σέ φτιάξω λίγο παρά πάνω,γιά νά μήν νευριάζω μόνον ἐγώ :

      https://www.facebook.com/aristerimpourdologia/videos/3381021372139000/

      https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=knAXfxSPq4o&feature=youtu.be&fbclid=IwAR18Dk30k5SFs01Duf7yuJg7XETNzp5P01oYH7AbMbVzfIlbI3ACSicCl60

      Τί ὄντα !

      Ποιός τό φανταζόταν πώς θά ἐρχόταν καιρός πού αὐτά τά γελοῖα ὑποκείμενα θά ἔχαιραν ἐκτιμήσεως κι᾿ἐμεῖς θά εἴμαστε οἱ ἀπόβλητοι !!!

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
  4. Συγνωμη ρε παιδια αλλα να γελασουμε και λιγακι......
    Ο αντρας της CIAς καθαριζει το χιονι στην Αθηνα μετα απ την .....τρομερη χιονοθυελλα που ενεσκηψε στην Αθηνα.
    Ειναι ο ιδιος που ειχε δηλωσει οτι θα ....καθοταν μαζι με τον Κουφοντινα στο ιδιο τραπεζι αλλα οχι με τον Κασιδιαρη

    https://www.youtube.com/watch?v=ZwJLjathmx8&t=42s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μά νομίζω πώς κάθε λέξις ἔχει χάσει τήν ἔννοιά της σ᾿αὐτή τήν χώρα,ἐδῶ καί μία 50ετία.
      Ἐν προκειμένῳ παρακολουθοῦμε τήν πτώσιν τῆς λέξεως "γελοιότης" . Προφανῶς πρέπει νά ὑπάρχῃ κάποια ἄλλη περισσότερο κοντά στήν πραγματικότητα πού ἀποτυπώνεται στό συγκεκριμένο βίντεο.

      Πᾶμε γι᾿ἄλλα...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  5. Μην περιμενετε να εφαρμοστει τιποτα που να αναδεικτυει ή να προστατευει αυτη την ελλαδικη χωρα. Ο Δενδρινος εχει γραψει το βιβλιο Ελληνισμος-Σιωνισμός. Ολοι οι Ελληνες πρεπει να το διαβασουν. Βρισκομαστε στο τελευταιο σταδιο του πολεμου μεταξυ ελληνισμου-σιωνισμου. Για τους Σιωνιστες ειναι πολεμος μεχρι αφανισμου του ενος, για τους Ελληνες ε αυτοι δεν εχουν παρει χαμπαρι. Ο παμπονηρος, απατεωνας, αδιστακτος δολοφονος σιωνισμος και ο χαζοβιολης κουτοπονηρος οπως ειναι σημερα ελληνισμος. Νομιζω οτι ολοι βλεπουμε κατα που βαραινει η ζυγαρια και ποιος κερδιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή