" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Περιούσιοι καί πορνογραφία, οἱ «ὄμορφες πολιτιστικές συνέπειες» ...

 Οι Εβραίοι στην Αμερική είναι πρωταθλητές στην παραγωγή, τη διανομή και την υπεράσπιση της πορνογραφίας και της αισχρότητας για περισσότερο από έναν αιώνα, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε από το περιοδικό Jewish Tablet .

Η εκπληκτική παραδοχή γίνεται σε μια συνέντευξη podcast με έναν από τους συντάκτες του Tablet , τον Josh Lambert, ο οποίος είναι επίσης καθηγητής Αγγλικών στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης.

Το Portnoy's Complaint  είναι ένα αμερικανικό μυθιστόρημα του 1969 του Φίλιπ Ροθ . Η επιτυχία του μετέτρεψε τον Roth σε μεγάλη διασημότητα, πυροδοτώντας μια θύελλα διαμάχης σχετικά με τη ρητή και ειλικρινή αντιμετώπιση της σεξουαλικότητας, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερών απεικονίσεων αυνανισμού χρησιμοποιώντας διάφορα βοηθήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός κομματιού συκωτιού...( ἐδῶ

Σε συνέντευξη για το νέο του βιβλίο Unclean Lips: Obscenity, Jews, and American Culture, ο Lambert είπε ότι οι ιστορίες για τον αυνανισμό (όπως στο περίφημο έργο Portnoy's Complaint του Philip Roth ) και την αιμομιξία λειτουργούν « αλληγορικά ως μάχη για την εβραϊκή συνέχεια».

Σύμφωνα με τον Λάμπερτ, ένας από τους λόγους για τους οποίους οι Εβραίοι εμπλέκονται τόσο στην προώθηση της αισχρότητας είναι ότι συνδέεται με «την καταπολέμηση του αντισημιτισμού».

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι παραδοσιακοί νόμοι περί αισχρότητας προήλθαν από σταυροφόρους κατά των ηθών, στα τέλη του 19ου αιώνα, την εποχή που έφτανε μεγάλος αριθμός Εβραίων μεταναστών στην Αμερική, είπε ο Lambert, και έτσι οι Εβραίοι αντιτάχθηκαν σε αυτούς τους νόμους επειδή τους έβλεπαν να συνδέονται με κοινωνικές διακρίσεις κατά των νεοφερμένων και ειδικότερα των Εβραίων

Αυτό συνδέθηκε με αυτό που ο Λάμπερτ περιέγραψε ως «σεξουαλικό αντισημιτισμό», ή την ιδέα ότι οι Εβραίοι εμπλέκονταν δυσανάλογα στην πορνεία και τη δημοσίευση πορνογραφίας.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο οι Εβραίοι εμπλέκονται τόσο πολύ στην προώθηση της αισχρότητας, συνέχισε ο Λάμπερτ, ήταν λόγω του εβραϊκού Ολοκαυτώματος στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Οι Αμερικανοί δικηγόροι», είπε, υπονοώντας ότι είναι Εβραίοι, «πιστεύουν ότι ο λόγος της μειονότητας αξίζει προστασία και ότι το Ολοκαύτωμα ήταν η απόλυτη καταστολή των μειονοτήτων. Ο αγώνας για την ελευθερία του λόγου έγινε αγώνας για τα δικαιώματα των μειονοτήτων», είπε ο Λάμπερτ.

«Ένας λιγότερο ευγενής λόγος», συνέχισε, ήταν ότι ορισμένοι Εβραίοι, ειδικά αυτοί που ίδρυσαν τους μεγάλους εκδοτικούς οίκους (και ονόμασε τρεις: Randolph HouseSimon & Shuster και Viking Press) διαπίστωσαν ότι με τη δημοσίευση πορνογραφίας μπορούσαν «να αποκτήσουν κύρος » για να κάνει κάτι που άλλοι εκδότες δεν θα έκαναν.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο βιβλίο του Ροθ, Portnoy's Complaint, ο Lambert είπε ότι οι περιβόητες σκηνές αυνανισμού που περιέχονται σε αυτό είναι στην πραγματικότητα μεταφορές για την εβραϊκή συμπεριφορά.

«Ο αυνανισμός έχει να κάνει με το τι κάνεις ως Εβραίος στον σύγχρονο κόσμο, είτε παντρεύεσαι έναν Εβραίο είτε βγαίνεις έξω και κυνηγάς έναν σίκσα», είπε, προσθέτοντας ότι «ο αυνανισμός είναι μια μισή διαδρομή ανάμεσα στο να γίνεις πατέρας ( με ένα γκόϊμ ) που θα έχει προβλήματα».

Σύμφωνα με την περιγραφή του βιβλίου του,

«Οι Εβραίοι έχουν παίξει έναν αναπόσπαστο ρόλο στην ιστορία της αισχρότητας στην Αμερική. Για το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα, Εβραίοι επιχειρηματίες και εκδότες ηγούνταν της κατηγορίας κατά των νόμων περί αιδούς. Οι Εβραίοι δικηγόροι πολέμησαν τη λογοτεχνική λογοκρισία ακόμη και όταν οι μη Εβραίοι συνάδελφοί τους αρνήθηκαν να το κάνουν. . . Εβραίοι κριτικοί λογοτεχνίας έχουν δώσει μερικές από τις πιο σημαίνουσες μαρτυρίες στο δικαστήριο για λογαριασμό της ελευθερίας της έκφρασης.

«Το αντισημιτικό στερεότυπο για τον ακόλαστο Εβραίο έχει κάνει πολλούς ιστορικούς να διστάζουν να συνάψουν μια άμεση σχέση μεταξύ Εβραϊσμού και αισχρότητας. Στο  Unclean Lips, ο Josh Lambert απευθύνεται απευθείας στον Εβραϊσμό των συμμετεχόντων σε διαμάχες για την αισχρότητα στις ΗΠΑ, διερευνώντας τους μεταμορφωτικούς ρόλους που διαδραματίζουν μια σειρά από παραμελημένες φιγούρες στην ανάπτυξη της σύγχρονης και μεταμοντέρνας αμερικανικής κουλτούρας».

* Μια άλλη ερμηνεία για την εβραϊκή κυριαρχία στην αισχρότητα και την πορνογραφία δόθηκε από τον Nathan Abrams, Λέκτορα Σύγχρονης Αμερικανικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Aberdeen . Σε ένα άρθρο στο Jewish Quarterly ( Σημείωσις Πελασγικῆς : τό ἄρθρο καί ἡ συνέντευξις δέν ὑπάρχουν πλέον... ἐδῶ) , ο Abrams είπε ότι ο συντριπτικά εβραϊκός ρόλος στην παραγωγή πορνογραφίας στην Αμερική «μπορεί να θεωρηθεί ως τα παροιμιώδη δύο δάχτυλα ( ὡς τό σῆμα τῆς νίκης), για ολόκληρο το κατεστημένο της WASP ( τῶν πουριτανῶν, προτεσταντῶν) στην Αμερική.

«Ορισμένοι σταρ του πορνό θεωρούσαν τους εαυτούς τους μαχητές πρώτης γραμμής στην πνευματική μάχη μεταξύ της χριστιανικής Αμερικής και του κοσμικού ανθρωπισμού. . . Οι Εβραίοι πορνο-ηθοποιοί συχνά καυχιούνται για τη «χαρά τους που είναι αναρχικοί, σεξουαλικές αλογόμυγες στο πουριτανικό τέρας». Η εβραϊκή συμμετοχή στο πορνό, με αυτό το επιχείρημα, είναι το αποτέλεσμα ενός αταβιστικού μίσους για τη χριστιανική εξουσία: προσπαθούν να αποδυναμώσουν την κυρίαρχη κουλτούρα στην Αμερική με ηθική ανατροπή», έγραψε ο Abram.

Ο Al Goldstein, ο εκδότης του περιοδικού Screw,είπε

Ὁ ἑβραῖος Al Goldstein ὁ βασιλιάς τοῦ πορνό. ἐδῶ

«Ο μόνος λόγος που οι Εβραίοι ασχολούνται με την πορνογραφία είναι ότι πιστεύουμε ότι ο Χριστός είναι χάλια. Ο καθολικισμός είναι χάλια. Δεν πιστεύουμε στον αυταρχισμό».

Ο Abrams συνέχισε δηλώνοντας ότι «Είναι μια περίπτωση που η παραδοσιακή επαναστατική/ριζοσπαστική ορμή των μεταναστών Εβραίων στην Αμερική διοχετεύεται στη σεξουαλική παρά στην αριστερή πολιτική.

«Όπως οι Εβραίοι εκπροσωπούνται δυσανάλογα σε ριζοσπαστικά κινήματα όλα αυτά τα χρόνια, έτσι εκπροσωπούνται επίσης δυσανάλογα στη βιομηχανία του πορνό. Οι Εβραίοι στην Αμερική ήταν σεξουαλικοί επαναστάτες. Ένα μεγάλο μέρος του υλικού για τη σεξουαλική απελευθέρωση γράφτηκε από Εβραίους.

«Αυτοί στην πρώτη γραμμή του κινήματος που ανάγκασαν την Αμερική να υιοθετήσει μια πιο φιλελεύθερη άποψη για το σεξ ήταν Εβραίοι. Οι Εβραίοι ήταν επίσης στην πρωτοπορία της σεξουαλικής επανάστασης της δεκαετίας του 1960. Ο Βίλχελμ Ράιχ, ο Χέρμπερτ Μαρκούζε και ο Πολ Γκούντμαν αντικατέστησαν τον Μαρξ, τον Τρότσκι και τον Λένιν, όπως απαιτείται από την επαναστατική ανάγνωση. Οι κεντρικές ενασχολήσεις του Βίλχελμ Ράιχ ήταν η δουλειά, η αγάπη και το σεξ, ενώ ο Μαρκούζε προφήτεψε ότι μια σοσιαλιστική ουτοπία θα απελευθέρωνε τα άτομα να επιτύχουν σεξουαλική ικανοποίηση.

«Ο Goodman έγραψε για τις «όμορφες πολιτιστικές συνέπειες» που θα προέκυπταν από τη νομιμοποίηση της πορνογραφίας: θα «εξευγενίσει όλη την τέχνη μας» και θα «εξανθρωπίσει τη σεξουαλικότητα»», είπε ο Abrams.

Ἀπό : davidduke.com

Ο μεγάλος ρόλος που οι Εβραίοι έχουν διαδραματίσει ιστορικά στην πορνεία...ο Ιουδαϊσμός ορίζεται από την Καμπάλα και το Ταλμούδ και είναι μία σατανική λατρεία που μεταμφιέζεται ώς θρησκεία και εξηγεί γιατί η πορνεία έχει γίνει αποδεκτή ώς «εμπόριο του σέξ».

«Πολλοί από τους Εβραίους του υποκόσμου προφανώς δεν έβλεπαν καμία διαφορά μεταξύ των σκοτεινών δραστηριοτήτων τους και της θρησκευτικής τους ζωής, συχνά τηρώντας μάλιστα τις θρησκευτικές τους υποχρεώσεις» (“Prostitution and Prejudice”).  ΕΔΩ 

Ἐπίσης σχετικόν θέμα :  

Σε έναν κόσμο που οδεύει με ταχείς ρυθμούς προς την ολική αποσύνθεση, όπου η οσμή του σάπιου γίνεται αισθητή με ολοένα και πιο έντονο τρόπο, το κάλυμμα με το οποίο ο άνθρωπος σκεπάζει την σωματική γύμνια του, προσαρμόστηκε στην γύμνια της ψυχής του. Ἀπό τό θέμα : Ἡ παρακμή στήν ἐνδυμασία 

Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου