" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Σκοπιανοί προκαλοῦν καί ὁ Axel Chipra μοῦγκα ! Ἐμ, τί νά πῆ,ἀφοῦ κι' αὐτός πιστεύει στήν «Μακεδονία» τῆς Βαρντάσκα ...



Στήν ὁμιλία του στήν Γ.Σ. τοῦ ΟΗΕ ὁ σλαβοτάταρος πρόεδρος τῶν Σκοπίων εἶπε :«Είμαι "μακεδόνας" και μιλώ από την έδρα στη «μακεδονική» γλώσσα» !

Θά περίμενε κανείς κάποια ἀντίδρασιν ἀπό πλευρᾶς τῆς κατσαπλιάδικης παρέας πού βρίσκεται ἐδῶ καί μίαν ἐβδομάδα στήν ἀμερικανική μεγαλούπολη ; Κάτι ἀνάλογον ἴσως μέ τήν περσινή ἀντίδρασιν ;
Εμπλοκή και αποχώρηση του Τσίπρα απο τον ΟΗΕ…λόγω Σκοπίων!


Ποῦ νά τολμήσῃ ; Χαζός εἶναι ; Μετά ἀπό τέτοια «σκαμπίλια» πού ἔφαγε ἀπό τίς ΗΠΑ πέρσι τέτοιον καιρό, θά τό ξανά ἔκανε; Οὐδέ κάν γιά ἐσωτερική κατανάλωσιν,δέν τόλμησε ... Αὐτή τήν φορά εἶχε μάθῃ καλῶς,πολύ καλῶς τό μάθημά του ! 

Ἄλλως τε,γιατί νά συνεχίζῃ τό θέατρον ; Πλέον οἱ ἀριστερο -κατσαπλιάδες προβάλουν «χωρίς φόβον καί πάθος» τά πιστεύω τους καί τίς ἀντιλήψεις τους : 

  Ένα από τα κινήματα αυτονόμησης της Μακεδονίας και της Θράκης, ήταν το εργατικό σωματείο «Εργατική Σοσιαλιστική Ομοσπονδία Θεσσαλονίκης» πιο γνωστό με τον ισπανοεβραϊκό τίτλο «Φεντερασιόν» ( μετέπειτα ΚΚΕ), το οποίο είχε ιδρυθεί το 1909 από τον Εβραίο τυπογράφο, βουλγαρικής καταγωγής, Αβραάμ Μπεναρόγια και τον επίσης Εβραίο Κουν Βεντούρα.

Απόφαση της Κομιντέρν που αφορούσε την Μακεδονία και την Θράκη, δημοσιεύθηκε στην «Κομμουνιστική Επιθεώρηση», το επίσημο έντυπο του ΚΚΕ, τον Οκτώβριο του 1924:

Το Συνέδριο, παραδέχεται ότι τα συνθήματα που διατύπωσε η Βαλκανική Ομοσπονδία: «Ενιαία και ανεξάρτητη Μακεδονία», «ενιαία και ανεξάρτητη Θράκη», είναι τελείως ορθά και αληθινά επαναστατικά. Στο ίδιο έντυπο, στο τεύχος Φεβρουαρίου 1924, λίγο μετά δηλαδή από το συνέδριο της Κομιντέρν, μεταξύ άλλων, αναφέρονται και τα εξής: Σήμερα, εις την υπό της Ελλάδος κατεχομένην Μακεδονίαν, κατοικούν επίσης απ' όλες τις προαναφερθείσες εθνικότητες, Έλληνες, Βούλγαροι, Τούρκοι, Σέρβοι, Κουτσοβλάχοι, Αλβανοί, Εβραίοι και Αρμένιοι. Οι Έλληνες είναι περισσότεροι από μια εκάστη εθνικότητα χωριστά, αλλά είναι ολιγώτεροι από όλους μαζί. Έτσι, από το 1913 μέχρι σήμερα, την Ελληνική Μακεδονία τη διοικούσε η Ελληνική μειοψηφία τρόπον τινά κυριαρχούσα επι των άλλων εθνικοτήτων. Με την ανταλλαγή των πληθυσμών, με την εδώ δηλαδή έλευση των προσφύγων της Θράκης και Μικράς Ασίας και την εκδίωξη των Τούρκων, καθώς και με την ανταλλαγήν των Βουλγάρων της Μακεδονίας με τους Έλληνες της Βουλγαρίας, καταβάλλεται προσπάθεια ώστε οι Έλληνες να είναι πραγματική πλειοψηφία στη Μακεδονία και απέναντι όλων των άλλων μειονοτήτων που μένουν. Πρόκειται δηλαδή περί βίαιου εξελληνισμού της Ελληνικής Μακεδονίας... 

Στο Τρίτο Συνέδριο του ΚΚΕ (26 Νοεμβρίου-3 Δεκεμβρίου 1924) το σύνθημα της «ενιαίας και ανεξάρτητης Μακεδονίας και της ενιαίας και ανεξάρτητης Θράκης» γίνεται πλέον επίσημη θέση του κόμματος και το μανιφέστο που εκδίδεται, αφού τονίζει ότι «Η ντόπια μπουρζουαζία είναι εθνικός δυνάστης και καταπιεστής του μακεδονικού και θρακικού λαού και συγχρόνως ο κοινωνικός δυνάστης της εργατικής τάξεως και των φτωχών αγροτικών και προσφυγικών μαζών» και πως «Αν δεν συντρίψουμε τον εθνικό ζυγό της ντόπιας μπουρζουαζίας που βαρύνει στη Μακεδονία και στη Θράκη, δεν μπορούμε να τσακίσουμε τον κοινωνικό ζυγό της ίδιας μπουρζουαζίας που βαρύνει επάνω σε μάς», καταλήγει ως εξής: «Ζήτω το ελληνικό προλεταριάτο! Κάτω ο φασισμός! Όποιος αρνείται την ύπαρξη, αλύτου ώς τώρα, ενός εθνικού μακεδονικού ζητήματος στην ελληνική, βουλγαρική, σερβική Μακεδονία είναι δίχως άλλο λακές της μπουρζουαζίας.
  Παντελής Πουλιόπουλος Ακροναυπλία, Μάης 1940



 Το ΚΚ της Ελλάδος διακηρύττει εν ονόματι των βασικών αρχών του μπολσεβικισμού, για την Μακεδονία και τη Θράκη το σύνθημα του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης μέχρι πλήρους αποχωρισμού από το Ελληνικό Κράτος, του δικαιώματος για μια ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη και υποστηρίζει δραστήρια την επαναστατική πάλη του πληθυσμού των περιφερειών αυτών για την εθνική τους απελευθέρωση. 

( Διαβᾶστε ὁλόκληρο τό ἄρθρον περί τῶν προδοτικῶν θέσεων καί ...ἀγώνων τοῦ ΚΚΕ, ἐδῶ )



Βρέ, μέ αὐτούς τούς ἀριστερο-κατσαπλιάδες πού μπλέξαμε θά χάσουμε τά πάντα ! Καί ὅταν λέω τά πάντα, ἐννοῶ τά ΠΑΝΤΑ ! ! ! 

Ἑλλάς Αἰώνιον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου