" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Ἀπόστολος Ἰωάννης ὁ Babou ἀπό τήν Ζάμπια καί ἡ κινέζα Chung Μαγδαληνή

 
Δεν προξενεί πλέον καμία εντύπωση το cast σε όλες αυτές τις - multi culti - άρτζι μπούρτζι και λουλάς - "ιστορικές" - "βιβλικές' υπερπαραγωγές. 

Όταν ο «Θεός» έχει ήδη γίνει μαύρος (Morgan Freeman) και ο «Ιησούς» επίσης, (Kortney Jamaal Pollard, φώτο κάτω), δεν θα κολλήσουμε στον Απόστολο Ιωάννη και στην Μαρία την Μαγδαληνή.
 
 
Για όσους δεν είναι ενημερωμένοι: Στην αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά “A.D. The Bible Continues”, που προσφέρει με ευλάβεια στο ελληνόφωνο κοινό ένα κανάλι της εγχώριας τιβί, τον Απόστολο Ιωάννη (τον αγαπημένο μαθητή του Ιησού) υποδύεται μια κορυφαία μορφή του παγκόσμιου κινηματογράφου, ο πασίγνωστος ηθοποιός από την Ζάμπια, Babou Ceesay (η φωτογραφία στην αρχή). Την δε Μαρία Μαγδαληνή υποδύεται η πολυβραβευμένη διεθνούς φήμης ηθοποιός Κινέζικης και Τανζανικής καταγωγής Chipo Chung*.
 
 
Και ο Απόστολος Ιάκωβος (ως αδελφός του Ιωάννη) είναι επίσης μια διασημότητα με καταγωγή από την Ζιμπάμπουε, ο Denver Isaac (φώτο κάτω).
 
   
Ανυπομονώ να δω και οι επόμενες «ιστορικές» σειρές να διαπνέονται από το ίδιο "πνεύμα". Έτσι, σε μια ταινία π.χ. που θα δείχνει την ζωή του Τζένγκις Χαν, οι αξιωματικοί του να είναι κατάξανθοι Σουηδοί ή σε ταινία με Ινδιάνους ο μάγος της φυλής να είναι Ναπολιτάνος με μουστακάκι ή σε ταινία με το Ολοκαύτωμα, ο ναζί διοικητής να είναι της φυλής Μαορί και ο πρωταγωνιστής (με το αστέρι του Δαβίδ στο πέτο), πυγμαίος. (Να αναμένουμε και τον Μαντέλα κοκκινομάλλη;)
 

 
* Δεν κοροϊδεύω. Ο παραγωγός Mark Burnett, (ο οποίος έχει τιμηθεί λέει και με βραβείο ...«Διαφορετικότητας» / “Diversity Awards”!), δήλωσε ότι το χρώμα «δεν έπαιξε κανένα ρόλο» στις επιλογές του (!), αλλά οι ηθοποιοί εκλέχτηκαν «γιατί ήταν οι καλύτεροι για αυτή την δουλειά….»
  
 Στην κάτω φωτογραφία ο βιβλικός Σαμψών (από άλλη σειρά) με την (επίσης βιβλική) μητέρα του - απορώ πως δεν τον αναγνωρίσατε. (Και αυτός εκλέχτηκε λόγω υψηλού υποκριτικού ταλέντου)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου