" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

“Πρώτη φορά ἀριστερά”: 10.000 ἐντολές κατασχέσεως τήν ἡμέρα ἀπό τήν ανθελληνική κυβέρνηση


Ένα από τα πολλά ψευδή επιχειρήματα που χρησιμοποιούσε ο ΣΥΡΙΖΑ όσο ήταν στην αντιπολίτευση ήταν και αυτό της παύσης των κατασχέσεων.
Η άνοδός του στην εξουσία απέδειξε περίτρανα ότι τα κατασχετήρια τραπεζικών λογαριασμών για οφειλές προς το Δημόσιο, αυξάνονται με αλματώδεις ρυθμούς, φτάνοντας κατά μέσο όρο τις 10.000 την ημέρα!
Τις μαζικές κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών ευνοεί και η δυνατότητα της ηλεκτρονικής αποστολής τους, μέσα από το Μητρώο των Καταθέσεων, που επιτρέπει στο Δημόσιο να έχει πλήρη πρόσβαση σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους οποίους διαθέτει ένας καταθέτης σε όλες τις τράπεζες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των κατασχέσεων που εκτελέστηκε έφθασε τον Μάρτιο στις 28.000, από 22.000 τον Φεβρουάριο και 15.000 τον Ιανουάριο.
Μπορεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να φροντίζει να ξεζουμίζει με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο την ιδιωτική περιουσία του Ελληνικού Λαού, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία μπροστά στο… θεάρεστο έργο της καταπολέμησης του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, της ομοφοβίας, του σεξισμού και όλων των άλλων σχετικών θεμάτων, τα οποία έχουν την πλέον περίοπτη θέση στην πολιτική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σου παίρνουν το σπίτι, σου κατάσχουν τον λογαριασμό, σε χαρατσώνει η εφορία και μένεις άνεργος;

Μην ανησυχείς, καθώς η κυβέρνηση φροντίζει για την ανακούφιση των «προσφύγων» και αυτό είναι το μόνο που μετράει…


ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου