" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Πληρωμένοι πράκτορες τῶν ΜΜΕ κρύβουν τήν γενοκτονία στήν Συρία;

Για διασπορά πρακτόρων στα Ελληνικά ΜΜΕ είχε μιλήσει ο Δελαστίκ και το βλέπουμε στην περίπτωση της άνανδρης επιθέσεως κατά του Συριακού λαού.
230.000 άνθρωποι πέθαναν γιατί το Ισραήλ, οι τοκογλύφοι και οι υπηρέτες τους θέλει να ανατρέψουν τον Άσαντ.
Πληρωμένοι πράκτορες τῶν ΜΜΕ κρύβουν τήν γενοκτονία στήν Συρία;
ΟΥΤΕ μία μεγάλη εφημερίδα, ΟΥΤΕ ένας διάσημος δημοσιογράφος, ΟΥΤΕ ένα καθήκι με βουλευτικό αξίωμα ΤΟΛΜΗΣΕ να πάρει το μέρος του Άσαντ και να αναδείξει την γενοκτονία των Συρίων από έμμισθους τρομοκράτες της Δύσεως!!!

Ούτε ένας. 
Είναι όλοι τους πιστοί υπηρέτες της Νέας Τάξεως και οι επικυρίαρχοι φροντίζουν ώστε οι δικοί τους άνθρωποι να πλουτίζουν, ακόμα και μέσα στην κρίση, κλέβοντας νομότυπα τα δικά μας λεφτά.

Συρία: Αντάρτες απειλούν κέντρο επιχειρήσεων του καθεστώτος

Οργανώσεις ανταρτών της Συρίας που έχουν συμμαχήσει με τους μαχητές της αλ Κάιντα – το Μέτωπο αλ Νόσρα – πλησίασαν την Τετάρτη ένα κέντρο διοικήσεως στρατιωτικών επιχειρήσεων ζωτικής σημασίας για το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ στο κεντρικό τμήμα της χώρας.
Οι ισλαμιστές αντάρτες, ανάμεσά τους μαχητές από την κεντρική Ασία και Τσετσένοι, αλλά και τζιχαντιστές του επιχειρησιακού βραχίονα της αλ Κάιντα στην Συρία «βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των δύο χιλιομέτρων από το Τζουρίν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ο ίδιος έκανε λόγο περί «καταλήψεως (από τους αντάρτες) του χωριού Μπάχσα, το οποίο απέχει λιγότερο από δύο χιλιόμετρα από το Τζουρίν».
Δεκαεννέα αντάρτες, δεκαεπτά παραστρατιωτικοί που πολεμούσαν στο πλευρό του καθεστώτος και πέντε χωρικοί σκοτώθηκαν, πρόσθεσε ο Άμπντελ Ραχμάν.
Το Τζουρίν είναι ένα χωριό σε ένα ύψωμα στην κεντρική επαρχία Χάμα όπου ο συριακός στρατός, υποστηριζόμενος από Ιρανούς αξιωματικούς και στελέχη της σιιτικής ένοπλης οργανώσεως Χεζμπολάχ του Λιβάνου, έχει εγκαταστήσει ένα κέντρο επιχειρήσεων για να διευθύνει τις μάχες που εκτυλίσσονται τις τελευταίες ημέρες στο Σαλ ελ Γαμπ.
Αυτή η στρατηγικής σημασίας πεδιάδα, όπου οι αντάρτες έχουν καταφέρει να καταλάβουν μια σειρά θέσεων, βρίσκεται κοντά στην επαρχία της Λαττάκειας, ενός από τα προπύργια του καθεστώτος.
Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή επί του πεδίου, «εάν το Τζουρίν πέσει, τότε όλη (η πεδιάδα) Σαλ ελ Γαμπ θα πέσει και η Λαττάκεια ασφαλώς θα απειληθεί».
Οι αντάρτες θα μπορούσαν κατόπιν να προελάσουν στα βουνά της επαρχίας και να βομβαρδίσουν πολλά χωριά όπου κατοικούν αλαουίτες, μέλη της θρησκευτικής μειονότητας στην οποία ανήκει η οικογένεια του προέδρου, ιδίως το Καρντάχα, το λίκνο της οικογένειας Άσαντ.
«Αυτή θα είναι λοιπόν μια μάχη υπαρξιακού χαρακτήρα για τους αλαουίτες», τόνισε ο Άμπντελ Ραχμάν.
Μια πηγή στον συριακό στρατό ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη «μια αληθινή κινητοποίηση σε όλα τα (αλαουιτικά) χωριά, όλοι όσοι μπορούν να φέρουν όπλα στο Άιν ελ Κουρούμ, στο Σάλχαμπ, στο Μαχράντα, στο Ναχρ ελ Μπάρεντ, το Κλάθα, πηγαίνουν στο Τζουρίν».
Σύμφωνα με τον Άμπντελ Ραχμάν, «μια εκατοστή μαχητές της Χεζμπολάχ μάχονται στο πλάι του στρατού, μιας παραστρατιωτικής φιλοκαθεστωτικής οργανώσεως και ενόπλων Αφγανών και Ιρανών σιιτών».
Από τα τέλη Μαρτίου ο συριακός στρατός έχει υποστεί αλλεπάλληλα πλήγματα στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, καθώς οι αντάρτες έχουν εκδιώξει τους κυβερνητικές αντάρτες σχεδόν από το σύνολο της επαρχίας Ιντλίμπ. Από εκεί, μετά τα τέλη του Ιουλίου, μπόρεσαν να κινηθούν νοτιότερα και να εξαπολύσουν την επίθεσή τους στη Σαλ ελ Γαμπ.
Το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ βρίσκεται επί τέσσερα και πλέον χρόνια σε πόλεμο με διάφορες οργανώσεις ανταρτών. Ο πόλεμος στην Συρία έχει στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 230.000 ανθρώπων.
Στο μεταξύ, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής προχώρησαν στην πρώτη τους θανατηφόρα αεροπορική επιδρομή στην βόρεια Συρία, από μια βάση στην νότια Τουρκία. Επικαλούμενο δύο Αμερικανούς αξιωματούχους του υπουργείου Αμύνης, το δίκτυο ανέφερε ότι η επιδρομή έγινε από ένα τηλεχειριζόμενο, μη επανδρωμένο αμερικανικό αεροσκάφος.
Η Τουρκία συμφώνησε τον Ιούλιο να επιτρέψει στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ, κοντά στα σύνορα με την Συρία, για να εξαπολύουν επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών της οργανώσεως Ισλαμικό Κράτος στα εδάφη της Συρίας και του Ιράκ.

Απόλυση Γιώργου Δελαστίκ από την Καθημερινή

Επιστολή προς ΕΣΗΕΑ, το επίμαχο κείμενο και δελτία τύπου συνδικαλιστικών φορέων
Αντίβαρο, Απρίλιος 2007
Αθήνα, 12 Απριλίου 2007
Προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Απολύθηκα από την «Καθημερινή», όπως ήδη γνωρίζετε από επιστολή του εκπροσώπου μας στην εφημερίδα, το απόγευμα της Μ. Πέμπτης, 5 Απριλίου 2007. Οι λόγοι της απολύσεώς μου είναι καθαρά πολιτικοί.
Το μεσημέρι της Μ. Δευτέρας, 2 Απριλίου, μου ζητήθηκε από την διεύθυνση της εφημερίδας να υποβάλω παραίτηση λόγω ανυπόγραφου σχολίου της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Πριν», της οποίας είμαι διευθυντής, αναφερομένου στην διασπορά ανθρώπων των Αμερικανών στα ΜΜΕ. Μου δηλώθηκε πως η ιδιοκτησία και η διεύθυνση της «Καθημερινής» θεώρησαν ότι το σχόλιο τους αφορά, αν και πουθενά σε αυτό δεν αναφερόταν το όνομα της «Καθημερινής», όπως άλλωστε δεν αναφερόταν κάποιο όνομα εντύπου, καναλιού ή προσώπου. Επρόκειτο περί σχολίου καταγγελίας πολιτικού φαινομένου.
Γνωστοποίησα προφορικά και εγγράφως στην ιδιοκτησία και την διεύθυνση της «Καθημερινής» τα εξής:
Πρώτον, εφόσον αυτοί δεν επιθυμούν την συνέχιση της συνεργασίας μας, εγώ δεν έχω καμμιά απολύτως πρόθεση να επιδιώξω την συνέχισή της.
Δεύτερον, αρνούμαι κατηγορηματικά να υποβάλλω παραίτηση στην βάση της πολιτικής αιτιολογίας που μου ζητήθηκε, καθώς κάτι τέτοιο θα σηματοδοτούσε αποδοχή και νομιμοποίηση εκ μέρους μου μιας διαδικασίας την οποία θεωρώ πολιτικά απαράδεκτη.
Τρίτον, επειδή η ζητηθείσα παραίτηση ισοδυναμεί με απόλυση, πρέπει να με απολύσουν ευθέως, αναλαμβάνοντας και τις όποιες πολιτικές συνέπειες αυτής της επιλογής.
Τέταρτον, δεν έχω καμμιά πρόθεση διεκδκήσεως επαναπροσλήσεως από την στιγμή που διέρρηξαν τις σχέσεις μας.
Περί αυτών των θέσεων μου ενημέρωσα τον πρόεδρο και όσα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ μπόρεσα το πρωί της Μ. Τρίτης. Σε επικοινωνία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με τον από τη Μ. Δευτέρα διευθυντή της «Καθημερινής», Αλέξη Παπαχελά, όπως γνωρίζετε, η οποία έλαβε χώρα το απόγευμα της Μ. Τρίτης, αυτός δήλωσε ότι δεν έχει γίνει καμμία απόλυση, πράγμα τυπικά αληθές, αφού η απόλυσή μου είχε ημερομηνία της επόμενης ημέρας, 4 Απριλίου, και εμένα μου κοινοποιήθηκε την μεθεπόμενη, 5 Απριλίου.
Η απόφασή μου να μην διεκδικήσω επαναπρόσληψη στην «Καθημερινή» είναι ειλημμένη. Πέρα όμως από την προσωπική μου στάση, έχω την άποψη ότι υφίσταται σοβαρό πολιτικό ζήτημα γενικότερου ενδιαφέροντος στην περίπτωσή μου. Νομίζω ότι το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ πρέπει να καταδικάσει τον πολιτικό χαρακτήρα της απολύσεώς μου και να λάβει όλα τα κατά την κρίση του αναγκαία μέτρα που θα αποτελέσουν φραγμό στην επέκταση απολύσεων συντακτών για πολιτικούς λόγους. Αυτό, κατά την άποψή μου, έχει τεράστια σημασία για τον δημοσιογραφικό κλάδο και πάνω απ΄ όλα για την ελευθεροτυπία και την δυνατότητα εκφράσεως και προβολής όλων των απόψεων. Σε αντίθετη περίπτωση, αν αφεθεί να περάσει ένα κλίμα πολιτικής τρομοκρατήσεως των δημοσιογράφων, η χειραγώγηση της ενημερώσεως θα προσλάβει εφιαλτικές διαστάσεις.
Ευελπιστώ στην ηθική αλληλεγγύη σας.
Με αξιοπρέπεια,
Γιώργος Δελαστίκ
ΑΝΤΙΒΑΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου