" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !


Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Τώρα χτυπάει τό νταούλι... Ἡ Κίνα σπάει τήν παγκόσμια χρηματοπιστωτική φούσκα

Τώρα χτυπάει το νταούλι... Η Κίνα σπάει την παγκόσμια χρηματοπιστωτική φούσκα

Πριν από δέκα ημέρες η Κίνα ανακοίνωσε την υποτίμηση του νομίσματός της, στα πλαίσια του χειρισμού της δημοσιονομικής της κατάστασης. Αυτός είναι ένας από τους τακτικισμούς που απεμπόλησε η Ελλάδα εισερχόμενη στο κοινό νόμισμα - ιερή αγελάδα των απανταχού «ευρωπαϊστών» - κλεπτοκρατών.

Ως αποτέλεσμα αυτής της κίνησης της κινεζικής κυβερνήσεως, για πρώτη φορά κάποιος κάνει αυτό που είχε προαναγγείλλει, αλλά ουδέποτε έπραξε ο Τσίπρας. Κάποιος χτυπάει το νταούλι και χορεύουν οι αγορές. Όπως σημειώνουν οικονομικοί αναλυτές, οι αγορές έχουν χάσει ήδη περίπου 5 τρισ. δολάρια και η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί, αφού πολλοί μιλάνε για μία νέα κρίση επιπέδου Lehman Brothers.

Όπως σημειώνει αναλυτής της Deutsche Bank: «Οι κινεζικές μετοχές, έχοντας σπάσει ακόμη και το ιστορικό χαμηλό του Ιουλίου, είναι φανερό ότι βρίσκονται εν τω μέσω μίας τριπλής φούσκας, που σκάει. Παραδοσιακά μετά από μία ελεύθερη πτώση, ακολουθεί μία ήπια ανάκαμψη, που οδηγεί την αγορά υψηλότερα από τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Αυτό δεν συνέβη στην τρέχουσα περίπτωση, παρά το γεγονός ότι οι κινεζικές αρχές παρενέβησαν δεν κατόρθωσαν να σώσουν την κατάσταση. Ταυτόχρονα από τη στιγμή που η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας προχώρησε σε παρέμβαση στην αγορά συναλλάγματος, όλοι περιμένουν ότι οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και αυτή η «προσμονή» θα αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.»

Τα παγκόσμια χρηματιστήρια σημειώνουν το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο και η κατρακύλα δεν έχει ούτε προηγούμενο, ούτε φαίνεται δυνατότητα ανάκαμψης. Η Κίνα τραντάζει το χρηματοπιστωτικό κατεστημένο και όλοι φαίνονται διατεθειμένο να δώσουν γη και ύδωρ για να σταματήσει η καταστροφή.

Ποιες οι διαφορές με την Ελλάδα;

Καταρχάς, η Κίνα δεν δέχτηκε να κάνει το δικό της PSI. Δεν δέχτηκε να αγοράσει τα τοξικά ομόλογα που βρίσκονταν στα χέρια των διεθνών τοκογλύφων. Όπως σημειώνει έκθεση της Investec: «Παρά τις φήμες ότι θα υπάρξει παρέμβαση και η κινεζική κυβέρνηση θα επιτρέψει στα συνταξιοδοτικά ταμεία να αγοράσουν κινεζικές μετοχές, η κατάσταση δεν σώθηκε. Σε περίπτωση που η μεταβλητότητα που επικρατεί αυτή τη στιγμή συνεχιστεί, τότε θα πρέπει να ξεχάσουμε το ενδεχόμενο αύξησης επιτοκίων από τη Fed, τον Σεπτέμβριο.»

Κατά δεύτερον, η Κίνα όντας ένας από τους κύριους πρεσβευτές του οικονομικού εθνικισμού, έχει καταφέρει να διεισδύσει στις οικονομίες άλλων χωρών, με πρώτες τις ΗΠΑ. Έτσι τώρα που στην Κίνα συνέβη αυτή η εξέλιξη, η οικονομία των ΗΠΑ βυθίζεται άνευ προηγουμένου, δημιουργώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Σε αντίθεση με την Κίνα, η Ελλάδα μονίμως φρόντιζε να «ξεδοντιάζει» την παραγωγή της και την οικονομία της, κατ' εντολή των διεθνών τοκογλύφων. Αντί να απειλήσει με την ύπαρξη των τοξικών ομολόγων, επιλέγει να μεταφέρει το πλήγμα στους Έλληνες μικροομολογιούχους. Αντί να χτίσει μία οικονομία που δεν θα μπορεί να γίνει βορά στους διεθνείς τοκογλύφους, φροντίζει να μικραίνει το ποσοστό της αυτάρκειας, καθιστώντας την χώρα ακόμα περισσότερο εξαρτώμενη από τα κελεύσματα των διεθνών τοκογλύφων.

Τα παραπάνω καθιστούν σαφές το εξής: Μονάχα η εφαρμογή του προγράμματος της Χρυσής Αυγής μπορεί να χτίσει μία ελληνική οικονομία ικανή να θρέψει τους Έλληνες, αλλά και να διεκδικήσει από τους διεθνείς τοκογλύφους τα δίκαια του Ελληνισμού.

Μόνο με την εφαρμογή των θέσεων της Χρυσής Αυγής μπορεί να αναγεννηθεί η Ελληνική Οικονομία και να ξεκινήσει το ξήλωμα της αυτοκρατορίας των τοκογλύφων.

Κώστας Αλεξανδράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου