" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !


Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Νέες γεωπολιτικές ἀλλαγές στήν Εὐρώπη προαναγγέλλει ὁ Κίσινγκερ

Νέες γεωπολιτικές αλλαγές στην Ευρώπη προαναγγέλλει ο Κίσινγκερ

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και εις εκ των κύριων εκφραστών της αμερικανοσιωνιστικής πολιτικής της Ουάσιγκτον Χένρυ Κίσινγκερ έκανε πρόσφατα την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία: «Η ουκρανική κρίση μετατρέπεται σε μια τραγωδία εξ αιτίας της ανισορροπίας που επιφέρει στην χρόνια παγκόσμια τάξη και για αυτό απαιτείται άμεση αποκατάσταση της οντότητας της Ουκρανίας». Ο Κίσινγκερ πιστεύει επίσης ότι η εδαφική ακεραιότητα της Ουρανίας πρέπει να μείνει ανεπηρέαστη και καλεί την Δύση να πάψει να υποστηρίζει ανεπιφύλακτα την κυβέρνηση του Κιέβου.

Ο 92 ετών Κίσινγκερ στην συνέντευξη του στο έντυπο National Interest τόνισε ότι η πρόθεση των ΗΠΑ να αποσταθεροποιήσουν την Ρωσία πρέπει να αναθεωρηθεί διότι αφού οι ΗΠΑ διαπραγματεύονται με τον αντίπαλο τους θεωρώντας τον μια μεγάλη γεωπολιτική δύναμη, τότε εξυπακούεται ότι θα πρέπει να καθορισθεί εάν και κατά πόσον οι επιθυμίες της Ουάσιγκτον μπορούν να συμφιλιωθούν με την πραγματικότητα. Ο πρώην υπουργός και σύμβουλος πολλών προέδρων των ΗΠΑ στην συνέντευξη του κατηγορεί ευθέως την Δύση ότι απέτυχε να αναγνωρίσει το ιστορικό πλαίσιο-παρελθόν της Ρωσίας με την Ουκρανία που αναπόφευκτα οδήγησε στην ουκρανική κρίση μετά τα κατευθυνόμενα γεγονότα της πλατείας Μαϊντάν και το πραξικόπημα κατά της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας.

Όπως είπε ο Κίσινγκερ: «Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας είχαν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Έτσι δεν γίνεται να ισχυριστούμε ότι στα τεκταινόμενα στην Ουκρανία μπορούν να εφαρμοστούν αρχές ή κανόνες που εφαρμόζονται στη Δύση. Το πρώτο λάθος ήταν η απρόσεκτη προσέγγιση της ΕΕ. Οι Βρυξέλλες δεν κατανόησαν τις επιπτώσεις που θα είχε το σχέδιο ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ. Οι εκλεγμένοι Ουκρανοί ηγέτες δεν θα μπορούσαν να δεχθούν τους όρους της ΕΕ, ούτε βέβαια η Ρωσία θα μπορούσε να θεωρήσει αυτούς τους όρους καθαρά οικονομικούς και όχι γεωπολιτικούς».

Ο Κίσινγκερ αξιολογώντας προφανώς ότι η κρίση στην Ουκρανία βαίνει προς μια επικράτηση των ρωσόφωνων στην Ανατολική Ουκρανία και προς μια αυτοδιάθεση αυτής της περιοχής που θα συνεπιφέρει  την οικονομική καταστροφή της Δυτικής Ουκρανίας, τουτέστιν θα οδηγήσει σε μια γεωστρατηγική νίκη της Μόσχας όπως αυτή της Κριμαίας, προτείνει στις ΗΠΑ να διαπραγματευτούν με την Ρωσία για να καταστεί η Ουκρανία μια ενδιάμεση χώρα, μια ουδέτερη χώρα (buffer state), μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.

Είναι προφανές ότι ο Kissinger δια της συνεντεύξεως θέλει να εκπέμψει κάποια μηνύματα. Πρώτον ότι μετά την προσάρτηση της Κριμαίας και τον κίνδυνο αυτοδιάθεσης της ρωσόφωνης Ανατολικής Ουκρανίας, αποτυγχάνουν τα σχέδια ένταξης αυτής της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Δεύτερον η κρίση στην Μέση Ανατολή και ο σχεδιασμός των ΗΠΑ για διάλυση της Συρίας και του Ιράκ μέσω του Χαλιφάτου του Ισλαμικού Κράτους και των άλλων πειθήνιων συμμάχων τους μπορεί να έχει δυσμενή εξέλιξη για τους εμπνευστές αυτής της πολιτικής. Έτσι ο Κίσινγκερ ως προπομπός της αμερικανοσιωνιστικής πολιτικής κρούει τα τύμπανα της οπισθοχώρησης στην Ουκρανία, προτάσσοντας και προτείνοντας την συνδιαλλαγή και τον διάλογο με την Ρωσία. Οψόμεθα.

Γ. Λιναρδής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου