" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ συντάσσει την πολιτική καταδίκη του

Προς πολιτική αυτοκτονία δείχνει να οδεύει το ΠΑΣΟΚ, με ιδανικό αυτόχειρα τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής που διερευνούν την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και «μαγειρεύουν» τα στοιχεία προκειμένου να βγάλουν «λάδι» τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

 Με τον τρόπο αυτό γίνεται ξεκάθαρα αντιληπτό ότι ακόμα μια απόπειρα κοινοβουλευτικού ελέγχου σκοντάφτει στις καλένδες των μικροπολιτικών συμφερόντων ενώ παράλληλα «δικαιώνει» κατά μία έννοια την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να μην συμμετέχουν βουλευτές της ΝΔ στην εξεταστική καθώς θεωρούσε ότι το έργο της είναι να ικανοποιήσει «προαλειμμένες αποφάσεις για την αθώωση του κ. Παπακωνσταντίνου».
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (υπό την καθοδήγηση του κοινοβουλευτικού τους εκπροσώπου και προέδρου της επιτροπής Χρήστου Πρωτόπαπα) που μετέχουν στην επιτροπή προσανατολίζονται σε σύνταξη πορίσματος το οποίο θα περιγράφει μόνο τις πολιτικές ευθύνες που ανήκουν στην ΝΔ. Κυρίως, θα αποδίδουν λανθασμένους χειρισμούς στον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου ενώ θα ζητούν και την ποινική δίωξη του τότε προϊσταμένου της στατιστικής υπηρεσίας Μανώλη Κοντοπυράκη για απόκρυψη στοιχείων (!)
Επιπροσθέτως, θα απαλλάσσουν από κάθε ευθύνη τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για σκόπιμη ή τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος.
Προκειμένου δε να μετριάσουν την αναμενόμενη οργή του κόσμου που θα διαπιστώσει ότι ακόμα μια «προσπάθεια» για να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα καταλήγει σε μεγαλοπρεπές φιάσκο αλλά και να δείξουν ότι «προβληματίστηκαν» από τις καταθέσεις των κ.κ. Γιώργου Προβόπουλου και Πέτρου Χριστοδούλου οι οποίοι επέκριναν τόσο τους χειρισμούς του κ. Παπαθανασίου όσο και αυτούς του κ. Παπακωνσταντίνου, προσανατολίζονται να εντάξουν στο πόρισμα ξεχωριστό κεφάλαιο το οποίο θα περιγράφει γενικόλογα ότι «ενδεχομένως θα έπρεπε να ληφθούν περισσότερα μέτρα τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ».
[Είναι προφανές ότι το αίσχος και το θράσος των κυβερνώντων δεν έχει γιατρειά! Όχι ότι ο ελληνικός λαός έχει πλέον ψευδαισθήσεις αλλά πάντα ελπίζει μήπως και την τελευταία στιγμή υπάρξει η "επίσημη βούληση" να μετριαστεί -και μάλιστα με παραδειγματικό τρόπο- η δυσωδία που αναδύεται με κάθε αφορμή, από τα υπόγεια του πολιτικού κόσμου...]

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου