" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Πως "έδιωξαν" 64 δισ. ευρώ από την χώρα για να την "αιχμαλωτίσουν"


H οικονομία είναι πάνω απ'όλα κλίμα και όταν το κλίμα καταστρέφεται από μία κυβέρνηση που μιλά συνέχεια για "Τιτανικούς" και πτωχεύσεις και  διαρρέονται συνέχεια πληροφορίες περί "επικείμενης πτώχευσης" για να μας βάλουν στο Μνημόνιο, το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται οικονομικά γεγονότα που οι πραγματικές συνθύκες δεν δικαιολογούν.

 Αυτή είναι η σύγχρονη ελληνική τραγωδία που αποτυπώνεται στην αποκάλυψη πριν λίγη ώρα της φυγής του κολοσσιαίου ποσού των 64 δισ. ευρώ που έφυγαν από την χώρα "τρομοκρατημένα" από την κυβέρνηση Παπανδρέου και τα λόγια και τις πράξεις των υπουργών Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου και Ε.Βενιζέλου και φυσικά του πρώτου και καλύτερου "εκτελεστή" της ήδη τραυματισμένης ελληνικής οικονονίας του Γ.Παπανδρέου "έφυγαν" από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα από τα τέλη του 2009 μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου του 2011!
Τα στοιχεία για την φυγή των "τρομοκρατημένων" ελληνικών κεφαλαίων στο εξωτερικό, είναι ανατριχιαστικά: Οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες μειώθηκαν σταδιακά από τα 237,3 δισ. ευρώ στο τέλος του 2009, στα 172,8 δις. ευρώ στο τέλος του Νοεμβρίου του 2011.

Ιδιαίτερα στο τρίμηνο Σεπτεμβρίου- Νοεμβρίου 2011, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές της Alpha Bank, όπως αναφέρεται στο τελευταίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας, η πτώση των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες κατά 15,7 δισ. ευρώ οφείλεται στην ανεξέλεγκτη υποβάθμιση των προοπτικών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας από την Τρόικα όχι μόνο για το 2012- 2013, αλλά ακόμη και για το 2016- 2030, και στην πολύ μεγάλη καθυστέρηση που σημειώθηκε όσον αφορά την καταβολή της έκτης δόσης, ύψους 8 δισ. ευρώ του δανείου των 110 δισ. ευρώ στη χώρα μας.

Η δόση καταβλήθηκε το Δεκέμβριο του 2011 αντί για το Σεπτέμβριο του 2011, υποχρεώνοντας το ελληνικό δημόσιο να αποσύρει όλες τις καταθέσεις του από τις ελληνικές τράπεζες για να εξυπηρετήσει τις τρέχουσες υποχρεώσεις του, ενώ ταυτόχρονα σημειώθηκε εκροή ιδιωτικών καταθέσεων ύψους 15,7 δισ. ευρώ περιορίζοντας αναλόγως τις δυνατότητες χρηματοδότησης του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.
Για το έγκλημα αυτό δεν θα λογοδοτήσει κανένας, όπως βέβια δεν λογοδότησε και δεν θα λογοδητήσει κανείς για το έγκλημα της διάθεσης των αποθεματικών των υγειών ταμείων στο Χρηματιστήριο το 1999-2000 από την κυβέρνηση Σημίτη. Όταν 100 οικογένειες και 500 λαμόγια άρπαξαν μέσω της απάτης του Χρηματιστηρίου τις αποταμιεύσεις των πολιτών.
Την ώρα λοιπόν πο η εγχωρια πολιτική και οικονομική ελίτ είναι έτοιμη να ξεπουλήσει την χώρα για 89 δισ. ευρώ (το ποσό που αναμένεται να εισπραχθεί συνολικά από την δανειακή σύμβαση), "έδιωξαν" με εύσχημο τρόπο 64 δισ. ευρώ απογυμνώνοντας το τραπεζικό σύστημα και "κόβοντας την ανάσα χρηματοδότησης" από την οικονομία. Θυμίζοντας τους παλιούς φεουδάρχες που έκεγαιν και ρήμαζν τη γη των ακτημόνων για να τους αναγκάσουν να την πουλήσουν για ένα κομμάτι ψωμί και εν τέλει να την εγκαταλείψουν...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου