" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Οι τούρκοι "βλέπουν" ελληνικά νησιά

Δεν τίθεται θέμα πώλησης νησιών που ανήκουν στο δημόσιο, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Η. Μόσιαλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου με αφορμή το ενδιαφέρον Τούρκου επιχειρηματία για την αγορά ελληνικών νησιών. 

Ο κ. Μόσιαλος, επικαλούμενος ανακοίνωση της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, σημείωσε πως "δεν τίθεται θέμα νησιών που ανήκουν στο δημόσιο. Και τα νησιά τα οποία πιθανώς αναφέρθηκαν δεν είναι καταχωρημένα ως δημόσια ακίνητα".

Επιπλέον, τόνισε πως "για να υπάρξει αγορά νησιών, ακόμα και ιδιωτικών, θα πρέπει να υπάρχει άδεια από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Υπάρχουν λόγοι εθνικής ασφάλειας κάθε φορά, τους οποίους εξετάζει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Και δεν είναι μόνο αυτό. Για να υπάρξει ανάπτυξη συγκεκριμένου νησιού χρειάζεται ειδικό ρυμοτομικό σχέδιο, αλλά και περιβαλλοντολογικές μελέτες".

Σε αυτό το σημειο επεσήμανε πως "η χάραξη του αιγιαλού ανήκει πάντα στο ελληνικό δημόσιο".

Από :  capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου