" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !


Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Θα απολύονται όσοι υπάλληλοι του ευρύτερου δημοσίου τομέα κριθούν "πλεονάζοντες"


Παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι θα υπάρξουν απολύσεις υπαλλήλων από τις ΔΕΚΟ που καταργούνται, συγχωνεύονται ή συρρικνώνονται.
Σε συνάντησή του με τους δημοσιογράφους, ο Δ. Ρέππας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να οδηγηθούν στην πόρτα της εξόδου όσοι υπάλληλοι του ευρύτερου δημοσίου τομέα κριθούν "πλεονάζοντες" και δεν μπορέσουν να ενταχθούν στη διαδικασία που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο.
"Η κυβέρνηση δεν έχει κεφάλαιο πολιτικής με τίτλο απολύσεις" ισχυρίστηκε ο Δ. Ρέππας. Ωστόσο, όπως είπε, αν στο "πλεονάζον" προσωπικό των ΔΕΚΟ που θα μπει σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας δεν προσφέρει θέση στον στενό δημόσιο τομέα καμία από τις 4 δυνατότητες που τίθενται στον εφαρμοστικό νόμο, "τότε πράγματι υπάρχει πρόβλημα".
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του νόμου, το προσωπικό θα εντάσσεται σε πίνακες κατάταξης που καταρτίζονται από το ΑΣΕΠ και θα συνεχίσει να λαμβάνει για 12 μήνες από τον χαρακτηρισμό του ως πλεονάζοντος αποδοχές ίσες με το 60% του βασικού του μισθού. Από εκεί και πέρα, υπάρχει πρώτον,
  • η δυνατότητα για απορρόφηση των υπαλλήλων στους φορείς του δημοσίου με ίδια σχέση εργασίας, καθώς θα μπορούν να καλύπτουν το 10% των ετήσιων προσλήψεων τακτικού προσωπικού. 
  • Δεύτερον, θα μπορούν να καλύψουν θέσεις ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, ή να καταλάβουν θέσεις μερικής απασχόλησης, ή τέλος
  • να αποχωρήσουν κατ' εξαίρεση με εθελούσια έξοδο όπου υπάρχει σχετικό ειδικό πρόγραμμα.
Παράλληλα, αναφερόμενος στο νέο μισθολόγιο, ο Δ. Ρέππας υποστήριξε ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα καταρτιστεί το επόμενο διάστημα σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και καταβάλλεται προσπάθεια "να είμαστε συνεπείς χρονικά'. Ο ίδιος πάντως ξεκαθάρισε ότι τα ειδικά μισθολόγια θα παραμείνουν, όπως για παράδειγμα αυτά των γιατρών του ΕΣΥ και των δικαστικών.
Σύμφωνα με τον υπουργό, στόχος είναι η σύνδεση της μισθολογικής εξέλιξης με τη βαθμολογική, με τη δεύτερη πλέον να μην γίνεται αυτομάτως αλλά ύστερα από αξιολόγηση. Ταυτόχρονα, ο Δ. Ρέππας ανέφερε ότι θα προωθηθεί και ρύθμιση ώστε οι δημόσιοι υπάλληλοι να μην προσλαμβάνονται στο εξής από κάποιο συγκεκριμένο υπουργείο, αλλά να είναι "υπάλληλοι του κράτους". Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει κινητικότητα στο Δημόσιο, καθώς υπάλληλοι θα μπορούν να μεταφέρονται από τη μία υπηρεσία στην άλλη ανάλογα με τις ανάγκες που ανακύπτουν.

Από : avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου