" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

«Τσουνάμι» από σπασμένο αγωγό της ΕΥΔΑΠ «έπνιξε» το Σαράντι Βοιωτίας

«Τσουνάμι» από τον σπασμένο κεντρικό αγωγό της ΕΥΔΑΠ, ο οποίος υδροδοτεί την Αθήνα από τον Μόρνο, έχει κατακλύσει το Σαράντι Βοιωτίας και τη γύρω περιοχή.

Τα ορμητικά νερά έχουν μπει σε σπίτια, ενώ παρέσυραν βράχια και δέντρα προς τη θάλασσα. Η περιοχή έχει «πνιγεί» στη λάσπη, με συνέπεια οχήματα, ακόμη και πεζοί είναι εξαιρετικά δύσκολο να μετακινηθούν.
Όπως έγινε γνωστό από το Πυροσβεστικό Σώμα, οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί σε ασφαλές σημείο και δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Το ρήγμα εκτείνεται σε μήκος 60 μέτρων ,αλλά, όπως διαβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Γιάννης Οικονομίδης, δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την παροχή νερού στην πρωτεύουσα.
Όπως είπε, στο σημείο της ζημιάς του αγωγού, υπήρξε κατολίσθηση σε μήκος εξήντα μέτρων, η οποία οφείλεται είτε στις βροχοπτώσεις είτε σε διαρροή του ίδιου του καναλιού. Διευκρίνισε, επίσης, ότι δεν κινδύνευσαν άνθρωποι στο χωριό, αλλά ωστόσο φαίνεται να έχουν κατακλυστεί από τα νερά, γεωργικές εκτάσεις.

Η τροφοδότηση του καναλιού από τον Μόρνο έχει διακοπεί, ενώ επί τόπου έχουν μεταβεί συνεργεία της ΕΥΔΑΠ.




Ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ


Από την ΕΥΔΑΠ ανακοινώθηκαν για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε τα εξής:

Η ζημιά σε τμήμα του καναλιού μεταφοράς νερού από τον Μόρνο προκλήθηκε από κατολίσθηση του εδάφους, κατά πάσα πιθανότητα λόγω των βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν στην περιοχή. Το τμήμα του καναλιού που αποκολλήθηκε πλήρως εκτείνεται σε μήκος περίπου 30 μέτρων, ενώ εκτεταμένες ζημιές έχουν προκληθεί σε τμήμα του καναλιού μήκους άλλων περίπου 70 μέτρων (συνολικό μήκος ζημιάς περίπου 100 μέτρα).
Έχει διακοπεί πλήρως η παροχή νερού από τον ταμιευτήρα του Μόρνου προς το κανάλι μεταφοράς και έχει σταματήσει η κατάκλυση με νερά των περιοχών γύρω από το κανάλι.
Οι τεχνικές υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ έχουν θέσει σε λειτουργία το δίκτυο μεταφοράς νερού από τις λίμνες Υλίκη και Μαραθώνα προς τις μονάδες επεξεργασίας (διυλιστήρια), ώστε να συνεχισθεί η αδιάλειπτη παροχή νερού στο πολεοδομικό συγκρότημα της Πρωτεύουσας.
Έχουν ήδη ξεκινήσει οι τεχνικές εργασίες για την προσωρινή αποκατάσταση της ζημιάς του καναλιού, με την τοποθέτηση μεταλλικού αγωγού μεγάλης διατομής, οι οποίες εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν εντός ολίγων ημερών. Ταυτόχρονα, αρχίζουν οι εργασίες για τη μόνιμη αποκατάσταση της ζημιάς.


Από :  ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου