" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Συνεχίζονται τα επεισόδια στην Κερατέα

Κλιμακώνεται η ένταση και τα επεισόδια κλιμακώνονται στην περιοχή της Κερατέας, όπου το πεδίο των συμπλοκών έχει μεταφερθεί στην αρχή της πόλης, δίπλα από τα πρώτα σπίτια.



Νεαροί έβαλαν φωτιά σε απορριμματοφόρα και εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ, πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες κατά των πέντε διμοιριών των ΜΑΤ, που απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.


Την ίδια στιγμή, ελικόπτερο της αστυνομίας υπερίπταται πάνω από το δεύτερο μπλόκο, ενισχύοντας τις επίγειες δυνάμεις των αστυνομικών που κάνουν χρήση χημικών.

 Τα επεισόδια ξεκίνησαν ότι διμοιρίες των ΜΑΤ συνόδευσαν εκσκαφέα για να ανοίξει το οδόφραγμα που έχει στηθεί χθες επί της λεωφόρου Λαυρίου, στο ύψος της πρώτης εισόδου της πόλης.



Η ισχυρή παρουσία των κατοίκων εμπρός από το οδόφραγμα ανέκοψε την επιχείρηση, η οποία εξελίχθηκε σε συμπλοκή με χρήση χημικών και μολότοφ, υπό την παρακολούθηση δύο ελικοπτέρων.

Παρόμοια επιχείρηση, χωρίς όμως την παρουσία αστυνομίας, ακυρώθηκε στις 5.30 τα ξημερώματα από τους κατοίκους, οι οποίοι έκαψαν μία μπουλντόζα.


Οι κάτοικοι της περιοχής από χθες βρίσκονται σε ετοιμότητα μετά τις πληροφορίες για την άφιξη των μηχανημάτων, που θα μετέβαιναν στον χώρο κατασκευής του ΧΥΤΑ, με τη συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Η αντίδρασή τους να κλείσουν τον κεντρικό δρόμο, όπως και τους παράδρομους προς Λαύριο, ώστε να ελέγχουν την κίνηση οχημάτων, όξυνε την κατάσταση.


Τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ, αναγκάστηκαν να προσεγγίσουν τον χώρο περιφρούρησης, μέσω Σουνίου-Λαυρίου. Στο μπλόκο του Λαυρίου σημειώθηκαν συμπλοκές, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, ενώ τραυματίστηκε νεαρός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας.
Την ανησυχία του για το κλίμα έντασης στην περιοχή δεν έκρυψε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Κωνσταντίνος Λεβαντής.

«Φοβάμαι τα χειρότερα. Διακινδυνεύουμε όλοι. Πρέπει άμεσα να λυθεί το πρόβλημα. Είμαι ο τελευταίος που θα ήθελα να επιβαρυνθεί η κατάσταση», επισήμανε με δηλώσεις του.


Όπως επίσης ανέφερε, η πρόσφατη συνάντηση που είχε με τρεις υπουργούς, στους οποίους κατέθεσε πρόταση για τη διαχείριση απορριμμάτων των δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού, στόχευε στην αποκλιμάκωση της έντασης. Η πρόταση προς τους υπουργούς αφορούσε την παραχώρηση από το δήμο έκτασης 40 στρεμμάτων στο ΒΙΟΠΑ.


Εκκληση να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις από την περιοχή και να ξεκινήσει διάλογος με τις τοπικές αρχές και τους πολίτες, απηύθυνε εν τω μεταξύ ο ΣΥΝ


«Αντί η κυβέρνηση να εισακούσει τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας της Κερατέας, κλιμακώνει ολοένα και περισσότερο την καταστολή και τον αυταρχισμό», τονίζει σε σχετική ανακοίνωση, με την οποία επισημαίνει ότι οι κάτοικοι δεν είναι εγκληματίες, αλλά προασπίζονται την ποιότητα της ζωής τους, «ενάντια στην κυβερνητική λογική διαχείρισης των απορριμμάτων που υπακούει στα επιχειρηματικά συμφέροντα».




Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου