" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

«Δρομολογημένη η χρεοκοπία, αναπόφευκτες οι κάλπες»

Η Ελλάδα οδηγείται στη χρεοκοπία το αργότερο έως το 2013, προέβλεψε χθες ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τις αποφάσεις που έλαβε η σύνοδος κορυφής στις Βρυξέλλες την προηγούμενη εβδομάδα. Ο ίδιος εκτίμησε πως η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να αποφύγει τις εκλογές.

Οπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, «οι μηχανισμοί ''διάσωσης'' που υιοθετήθηκαν, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την κρίση χρέους που απειλεί πλέον σαν ντόμινο να συμπαρασύρει όλη την ευρωζώνη, αλλά με προκλητικό τρόπο οδηγούν τους λαούς στην εξόντωση, στην κοινωνική χρεοκοπία και ακολούθως βέβαια και στη λεγόμενη ελεγχόμενη χρεοκοπία της οικονομίας, με μοναδικό μέλημα, απ' ό,τι φαίνεται, τη διάσωση των τραπεζών και την εξασφάλιση των χρημάτων των πιστωτών».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τις εξελίξεις «οδυνηρές» και συνέχισε: «Δεν τα λέμε αυτά για να υπερβάλουμε. Είναι η πραγματικότητα. Και ο μόνος που δείχνει να μην καταλαβαίνει την πραγματικότητα, ο μόνος που φαίνεται να μην καταλαβαίνει τι του γίνεται είναι ο πρωθυπουργός, που για άλλη μία φορά μετά τη σύνοδο των Βρυξελλών έσπευσε να πανηγυρίσει. Βεβαίως μαζί του και η εγχώρια διαπλοκή που τον στηρίζει».

 




«Προετοιμαζόμαστε»


Επανέλαβε παλαιότερη εκτίμησή του ότι ο πρωθυπουργός «δεν θα καταφέρει να αποφύγει την προσφυγή στις κάλπες». Οπως εξήγησε, «εμείς προετοιμαζόμαστε γι' αυτή την εξέλιξη και αν θέλετε επιδιώκουμε να είμαστε σε ετοιμότητα. Κυρίως όμως, αυτό που θέλουμε είναι οι εκλογές να δώσουν λύση. Να δώσουν τη δυνατότητα για μια ριζική αλλαγή των συσχετισμών για μια Βουλή, η οποία δεν θα εγκρίνει με 150 ή με 180, αλλά θα απορρίψει αυτό το πακέτο μέτρων».
Είπε επίσης ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται ένα βήμα πριν από την κατάρρευση. Και η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση και η στοχοποίηση της Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ, του λαϊκού κινήματος». Απαντώντας σε ερωτήσεις, άφησε και μια έμμεση αιχμή εναντίον του ΚΚΕ, χωρίς να το κατονομάσει. Οπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ «προσπαθεί να δώσει λύση με αγώνες και διεκδικήσεις που αφορούν το σήμερα και όχι ένα μακρινό και αβέβαιο αύριο. Δεν θεωρούμε ότι η λύση στο πρόβλημα θα δοθεί όταν και αν κάποτε πέσει από τον ουρανό η προοπτική της λαϊκής εξουσίας».
Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, «η εναλλαγή της κυβέρνησης Παπανδρέου με μια νέα κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν θα είναι λύση».


Από :  enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου