" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Για όλους το επίδομα ανεργίας λέει τώρα η Λ. Κατσέλη

Δεν θα βρεθεί κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας διαβεβαίωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη, την ώρα που στο Μνημόνιο προβλέπεται εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ από τα επιδόματα ανεργίας με βάση εισοδηματικά κριτήρια. Στη σημερινή της συνάντηση με τον αρμόδιο επίτροπο για θέματα απασχόλησης, Λάζλο Άντορ, που είχε ως επίκεντρο την ανεργία και την ανταγωνιστικότητα τόνισε πως η κυβέρνηση αξιολογεί τις επιδοματικές πολιτικές της.
Στις δηλώσεις που ακολούθησαν τη συνάντηση, η Λούκα Κατσέλη είπε ότι συζητήθηκαν προγράμματα για τη στήριξη της εργασίας και την ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων ώστε να μην υποστούν τις πιο οδυνηρές συνέπειες της κρίσης. «Βρισκόμαστε στη μέση μίας μεγάλης μελέτης για όλη την αξιολόγηση των επιδοματικών κοινωνικών πολιτικών μας. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι δεν θα βρεθεί κάποιος άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας», είπε η υπουργός Εργασίας.

Από την πλευρά του ο Λ. Άντορ δήλωσε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο είναι στο διάθεση της Ελλάδας, όπως και ο μηχανισμός μικροχρηματοδότησης, ο οποίος συστάθηκε πέρυσι στην ΕΕ και ήδη έχει προσφέρει μικροδάνεια σε κάποιες χώρες και τον οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει και η Ελλάδα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν υπάρχουν στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το πόσοι είναι οι άνεργοι που θα μείνουν εκτός του επιδόματος ανεργίας στη χώρα μας και ποια κριτήρια θα πρέπει να τεθούν από την ελληνική κυβέρνηση για την παροχή του, αφού σύμφωνα με το Μνημόνιο προβλέπεται ότι θα υπάρξει περικοπή περίπου 500 εκατ. ευρώ το 2012 σε κοινωνικά επιδόματα, ο Λ. Άντορ απάντησε: «Η γενική αρχή είναι ότι ακόμη και αν κάποια από τα επιδόματα πρέπει να μεταρρυθμιστούν ή να ευθυγραμμιστούν στον κρατικό προϋπολογισμό, η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να προστατεύσει τις πιο ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και να βρει μία μέθοδο για να επιτύχει αυτό το σκοπό. Είμαι σίγουρος ότι ο επίτροπος Όλι Ρεν έδωσε χθες τις πληροφορίες για το πώς θα προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Άλλωστε αυτό είναι ένα θέμα που χειρίζεται η ευρωπαϊκή επιτροπή σε επίπεδο οικονομικών και νομισματικών θεμάτων».

Από  : enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου