" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Ναί,στήν ἑλλαδική αὐτά ! ! !


ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ; Ε;

Tο Κρανίδι, βρίσκεται σε αυστηρή καραντίνα μετά τον εντοπισμό 150 θετικών κρουσμάτων σε δομή λαθρομεταναστών 



Ο Χαρδαλιάς όμως «ξέχασε» τους κανόνες που ο ίδιος διακηρύττει (εντόνως) καθημερινά και συνωστίσθηκε μαζί με «τοπικούς άρχοντες» και πολλούς άλλους, μπροστά από το δημαρχείο της Ερμιόνης




Μάλιστα σχεδόν κανείς από αυτούς δεν φορούσε μάσκα, ενώ εξυπακούεται πως η «συγκέντρωση» ήταν πάνω από 10 άτομα κάτι που μόλις πριν από λίγες ημέρες, το τριήμερο της Ανάστασης, τιμωρούνταν με πρόστιμο 1000 ευρώ έκαστος.( Ε Δ Ω )



K A Φ Ρ Ι Λ Α Α Α ...


Πυροτέχνημα και μάλιστα ληγμένο ήταν η εξαγγελία έκτακτης οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, ύψους 700 εκατ ευρώ, από την Κομισιόν με αφορμή τα γεγονότα στον Έβρο.Το κονδύλι υπάρχει και θα δοθεί σε δύο ισόποσες δόσεις, αλλά αποδέκτης, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, δεν θα είναι το ελληνικό κράτος.

Ούτε βεβαίως αυτή η οικονομική ενίσχυση θα κατευθυνθεί σε δράσεις για τη θωράκιση των συνόρων και την ενίσχυση των αποτρεπτικών μηχανισμών κατά της παράνομης μετανάστευσης, όπως αρχικά είχε αφεθεί να εννοηθεί…
Στην πραγματικότητα το μισό από το σύνολο του ποσού(350 εκ. ευρώ)θα εκταμιευθεί άμεσα, αλλά θα διατεθεί αμιγώς για σκοπούς βελτίωσης της διαμονής και φιλοξενίας μεταναστών στην Ελλάδα, ενώ ένα σημαντικό τμήμα θα δοθεί υπό την μορφή επιδομάτων σε 90.000 «αιτούντες άσυλο» που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας.( Ε Δ Ω )

ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ στη χώρα μας προ μηνός, τον Μάρτιο τού 2020 - Χρησιμοποιήθηκαν ως Β Ι Ο Λ Ο Γ Ι Κ Ο ΟΠΛΟ από τους τουρκαλάδες



Σάλος στο Κρανίδι για μετανάστριες από τη δομή φιλοξενίας που εκδίδονταν

Συναγερμός έχει σημάνει στο Κρανίδι Αργολιδας μετά την επιβεβαίωση της πληροφορίας πως νεαρές γυναίκες οι οποίες φιλοξενούνταν στη δομή φιλοξενίας μεταναστών εκδίδονταν.
...το θέμα ετέθη κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψη των φορέων στην περιοχή και έχει προκαλέσει πανικό στις αρχές που εκφράζουν φόβους για το ενδεχόμενο ανεξέλεγκτης διασποράς του κορωνοϊού. 
Οι αρχές αντιλαμβάνονται ότι η διαδικασία ιχνηλάτησης καθίσταται πλέον πάρα πολύ δύσκολη. Πάντως, ήδη φαίνεται πως έχουν εντοπίσει τις γυναίκες οι οποίες εκδίδονταν και προσπαθούν να εντοπίσουν τυχόν επαφές τους.



Ἤθελαν νά πᾶνε καί μέ τίς μαυροῦλες,οἱ Κρανιδιῶτες,κατάλαβες ; Ἔμ λές νά μή ξέρουμε ὅταν λέμε : Κάνεις Κρανιδιώτη φῖλο ; Κρᾶτα κι᾿ἕνα κομμάτι ξύλο...

Ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου στην Ερμιόνη: Στις 6 Μαρτίου το πρώτο κρούσμα κοροναϊού

Γιατί μήν μοῦ πεῖτε πώς ἐνῶ τό ἤξερε ἡ συγκεκριμένη ξενοδόχος,πώς ἀπό τίς ἀρχές Μαρτίου εἶχε βρεθῇ ἤδη κροῦσμα,δέν τό ἔμαθαν οἱ κάτοικοι τῆς περιοχῆς ! Γιατί λοιπόν ὄχι μόνον δέν ἔλαβαν τά μέτρα τους,πήγαιναν καί μέ τίς μαυροῦλες; Ἔ,γιατί;

Διότι ὅπως εἶναι οἱ ἐξουσιαζόμενοι τό ἴδιο εἶναι καί οἱ ἐξουσιαστές τους. Γιά νά λέμε τά σῦκα - σῦκα καί τήν σκάφη-σκάφη.

Καί ὅλα αὐτά στήν ἑλλαδική. Ναί,στήν ἐλλαδική τοῦ Κούλη,τοῦ Χαρδαλιᾶ πού βλέπει νά μήν τίθεται λόγος πανικοῦ ἀλλά ἡ κυβέρνησίς του στέλνει τόν στρατό στό Κρανίδι :

Ο Στρατός στήνει σκηνές στο Κρανίδι 


Ἀλλά καί  τοῦ Ἄλεξ πού ὅλος ὁ πόνος του ἦταν νά κάνῃ δήλωσιν γιά τήν 21η Ἀπριλίου γιά νά μήν ξεχάσουμε τούς «ἀγῶνες γιά Ψωμί-Παιδεία -Ἐλευθερία»


Ὁ Chipra μέ τούς ...ταύρους του...(ἐδῶ)
«53 χρόνια από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, δεν ξεχνάμε: Τους αγώνες του λαού και της νεολαίας για ψωμί-παιδεία-ελευθερία, με αποκορύφωμα την εξέγερση του Πολυτεχνείου...»

 «Ἀγῶνες» πού ἔφεραν τήν μεταπολίτευσιν καί τήν ...δημοκρατία τους μέ ὅλα αὐτά τά ...ὡραῖα πού βιώνουμε σήμερα !



Ἡ Πελασγική

10 σχόλια:

  1. ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΧΑΣΕ Ο ΑΛ6 ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΚΑΠΑΝΕΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΛΟ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ .....ΛΑΟΥ....

    ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ Η ΟΡΓΗ ΝΑ ΡΙΖΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΓΑΝΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστός Ἀνέστη !

      Αὐτά,ἀγαπητέ Ῥόκκο,εἶναι τά «κρυφά ταλέντα τους» πού ἀποδεικνύουν τό πόσο ἐλεεινοί καί τρισάθλιοι εἶναι σ᾿ἐμᾶς,σ᾿αὐτούς,ἀντιθέτως,ἀποδεικνύουν πόσο γλοιώδεις καί ὑποκριτές εἶναι.Κάτι πού ἀποτελεῖ καί τό «εἰσητήριό» τους στήν κάστα τῶν δρακογενειῶν.

      Θυμᾶσαι πώς τό εἶχε γράψῃ στό ...ποιήμα,"π πατήρ τοῦ Νίκου Παππᾶ ;

      «δρακογενιᾶς βλαστοί,τιμιονιέρηδες κι᾿ἐμεῖς,τήν τιμή καί τήν περηφάνεια τῶν πατεράδων μας,μοναδική καί ἀνεξίτηλη κληρονομιά,κουβαλᾶμε» ...

      Καταλαβαίνεις τούς συμβολισμούς,ἔτσι;

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Ῥόκκο !

      Διαγραφή
  2. Αγαπητή Πελασγική ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

    Δεν γνωρίζω εάν το έχεις ήδη υπόψιν σου αλλά στον παρακάτω σύνδεσμο θα διαβάσεις γιά το παρελθόν του ερπετόμορφου αρχιαλητάμπουρα Χαρδαλιά ως διώκτη της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Τελικά δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά...

    http://greeknewsondemand.com/2020/04/21/διωκτησ-της-εκκλησιασ-από-το-μακρινό-π/

    Να έχεις ένα καλό υπόλοιπο ημέρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀληθῶς Ἀνέστη ὁ Κύριος !

      Ὄχι,δέν τό ἤξερα αὐτό.Θά τό ψάξω νά ᾿δῶ μήπως βρῶ πιό ἀναλυτικῶς τό θέμα.

      Σ᾿εὐχαριστῶ πολύ ἀγαπητέ Ἰωάννη,Καλησπέρα !

      Διαγραφή
  3. Θα πω τα πράγματα και όποιος θέλει ας καταλάβει.
    Χρόνια τώρα μας ψεκάζουν με τα αεροπλάνα χωρίς διακριτικά, προφανώς ο ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ ξέρει, τι μας ψεκάζουν. Προφανώς η πολιτική αεροπορία κάθε χώρας ξέρει από που ξεκινούν τα αεροπλάνα που μας ψεκάζουν.Μας ψεκάζουν σε διεθνή εναέριο χώρο, στην στρατόσφαιρα. Και, ναι, είναι σε γνώση των κυβερνήσεων αυτό που γίνεται. Δεν είναι δυνατό να μιλάμε για έναν αόρατο εχθρό και συγκεκριμένα για μια πανδημία και οι ειδικοί να εξακολουθούν να απαντάνε γενικόλογα, του στυλ πιστεύουμε, εικάζουμε, υποθέτουμε, νομίζουμε, το στατιστικό υπόδειγμα θα μας απαντήσει σε αυτό το ερώτημα κλπ κλπ.
    Όλοι οι θανόντος πέθαναν από κάποιο υποκείμενο νόσημα(π.χ. δεν είχαν πανούκλα και πέθαναν από πανούκλα, πέθαναν από κάποια άλλη ασθένεια) και υποτίθεται ότι ο Κορονοϊός επιβάρυνε τόσο καταλυτικά την υγεία του βαριά ασθενούντος ή διασωληνομένου ώστε να καταλήξουν. Μας λένε ότι ο Κορονοϊός προσβάλλει τα πνευμόνια. Πως φθάνει ως τα πνευμόνια, όμως; Κατά τη γνώμη μου περνάει από τις αναπνευστικές οδούς(μύτη, στόμα) μπορεί να κατακάτσει για λίγες μέρες(3το πολύ 4μέρες) στο λάρυγκα και μετά πηγαίνει στα πνευμόνια. Άρα κάτι που μεταφέρεται με τον αέρα, αφού αέρα εισπνέουμε και εκπνεύουμε, κάθετε για λίγες μέρες στο λάρυγκα και μετά επιδρά εκεί που καταλήγει ο αέρας, στα πνευμόνια. Σκέψου ότι τα πνευμόνια είναι ένα μεγάλο ασκί που γεμίζει και αδειάζει από αέρα. Παράδειγμα το στήθος μας, όταν έχουμε λαχανιάσει πολύ φουσκώνει και ξεφουσκώνει από τον αέρα που βγαίνει και μπαίνει σε αυτά για να οξυγονώνεται ο οργανισμός και το αίμα τους ανθρώπου, σωστά.
    Γιατί μας Ψεκάζουν; Μας ψεκάζουν γιατί μας θέλουν ανοσοκατασταλμένους. Ένας ανοσοκατασταλμένος άνθρωπος είναι πιο ευάλωτος και ποιο αδύναμος. Ένας ανοσοκατασταλμένος που είναι υγιής θα νοιώσει κόπωση. Ένας ανοσοκασταλένος που έχει πολλά και χρόνια χρόνια νοσήματα, θα νοσήσει και πιθανόν βαριά. Η συσσώρευση των προβλημάτων γίνεται συνήθως στις μεγάλες ηλικίες διότι εκτός από την αποδυνάμωση τους οργανισμού λόγω γήρατος, συσσωρεύονται παλιότερα προβλήματα στον οργανισμό και επίσης ο οργανισμός αντιδρά μεν πάντα αλλά με μεγαλύτερη βραδύτητα όσο περνάνε τα χρόνια.
    Στην αρχή ο ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ ψέκαζε σε ελεγχόμενο βαθμό, κάποιοι μιλούσαν για τους ψεκασμούς αλλά ποιος τους άκουγε. Και προφανώς προτιμούσαν χώρες που ανήκουν σε αυτούς τους οργανισμούς. Όμως αυτό άλλαξε.
    Ο ΟΗΕ θέλει μείωση του πληθυσμού, θέλει ελεγχόμενο πληθυσμό και θέλει μεταφερόμενο πληθυσμό(¨κλιματικοί πρόσφυγές" τους έχει βαφτίσει), θέλει να εξαλείψει την φτώχεια που δημιούργησε δίνοντας ένα βαθμό "αξιοπρέπειας"(για να επιβιώσεις όχι για να διαβιώσεις). Δημιούργησε τα προβλήματα και έρχεται σαν σωτήρας να σου δώσει τις προκατασκευασμένες λύσεις, "για το καλό σου" ,εννοείται, αφού σε νοιάζεται, είναι γνωστά πράγματα αυτά.
    Ποιες είναι η λύσεις, αυτό ρουφιανέψου για να ξέρουμε(το κράτος, εθνικό ή υπερεθνικό δεν έχει μεγάλη σημασία όταν δεν θα έχεις ιδιωτικότητα), που είσαι, με ποιον συναναστρέφεσαι και τι κάνει. Βάλε τσιπάκι VERICHIP, ID CHIP, ID-DNA, ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ κλπ κλπ να ξέρουμε(ως κράτος, κρατική Αρχή) που είσαι ανά πάσα στιγμή ακόμα και να έχεις ξεχάσει να πάρεις μαζί σου τον "ρουφιάνο τσέπης"(κινητό). Ο λόγος για να το κάνεις θα είναι, μα φυσικά για να προστατεύσεις την υγεία σου, για να μην πάθεις τίποτα, αφού σε νοιάζονται. Και εννοείται, δεν θέλουν να μείνει κάνεις πίσω, το λένε σε όλους τους τόνους, δεν θα αφήσουμε κανένα να μείνει πίσω(δες τα βίντεο που μιλάει ο Γκουτιέρες ο γ.γ. του ΟΗΕ), άσε τι λέω εγώ. Δηλαδή, ξεχάστε αυτά που ξέρατε μέχρι τώρα, πρόοδος θα είναι αυτά που θα σας πούμε να κάνετε από εδώ και πέρα.
    Πάλι καλά που έχω ακόμα την δυνατότητα να λέω τι γνώμη μου ακόμα. Κάποια μέρα δεν θα έχουμε αυτή τη δυνατότητα. Δεν είμαι εγώ σκοταδιστής που σκέφτομαι έτσι, είναι το σκοτάδι του έρχεται κατά πάνω μας, για όποιους το βλέπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀγαπητέ φίλε,δέν μπορῶ νά διαφωνήσω ἀφοῦ ἔτσι βλέπω τά πράγματα κι᾿ἐγώ.Τό μόνο πού ἔχω νά προσθέσω εἶναι πώς πάντα,μά πάντα ὑπάρχει μία δύναμις πού ἔχει ὑπό τόν ἔλεγχό της τά πάντα,σ᾿ὁλόκληρη τήν δημιουργία καί φέρνει τήν ἰσορροπία ἐκεῖ ὅπου ἀπουσιάζει.Εἴτε μέ κάποια φονική ἐπιδημία εἴτε μέ κάποιο φαινόμενο φυσικό ( κατακλυσμούς,πτώσεις μετεωριτῶν καί ὅ,τι ἄλλο μπορεῖ νά προκαλέσῃ μεγάλες καταστροφές καί μαζικές ἀπώλειες σέ ὅλα τά ὅντα).
      Ἡ φυσική αὐτή δύναμις δέν ἀφήνει ἀπ᾿ἔξω οὔτε τήν κατηγορία ἐκείνων τῶν ὅντων,πού τεχνηέντως ἔχουν κατασκευἀσῃ μία ἐξουσία ἐπί πάντων,ἀνθρώπων καί φύσεως.Εἶναι νομοτέλεια καί πάντα θά ἐπέρχεται ἐπί τῶν ἀδικούντων καί κυρίως ἐκείνων πού νομίζουν,φαντάζονται πώς ἔχουν λάβῃ τήν ...θεϊκή ἐξουσία.

      Συνεπῶς τό πιστεύω ἀκραδάντως πώς ἔχει ἔρθῃ ἡ δική τους ὥρα.Ἄλλα σχέδια ἔχουν κατά νοῦ καί ἄλλα θά τούς λάχουν.Θά τό δῇς,θά τό δοῦμε...

      Χριστός Ἀνέστη,ἀγαπητέ καί σ᾿εὐχαριστῶ γιά τό σχόλιον.

      Διαγραφή
  4. Σε ολα υπαρχει ενα οριο. Στα παντα. Και στην ιδια την ζωη.Ισως ειναι απομακρο καποτε.Ομως ολα ειναι " απ εδω...εως εκει". Διοτι δεν ειναι απειρα.Ετσι και στις κοινωνιες ,στα συστηματα ,στις προθεσεις, στις δυναμεις ολες, στα πολιτικα συστηματα..και στα οικονομικα ...κλπ . Το ποσο κοντα στο οριο βρησκονται οι σχεδιαστες των δεινων ολων φαινεται απ την εκταση της πιεσης που ασκουν στα παντα ...στις μερες μας. Δεν εχουν αφησει τιποτε ορθιο..και πιεζουν εξωφρενικα στα παντα.Το οριο θραυσης τους ..και των κοινωνιων ολων..και ιδιαιτερα στην Ελλαδα απεχει χιλιοστα.Μπορει να μην φαινεται καθαρα..καθως το υλικο λυγιζει ακομη πολυ...Θαρθει μια στιγμη ομως ..που τα ποσοστα ...αιφνιδια αντιστρεφονται. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΙΟ..Σαν το αεροσκαφος οταν περνα την ταχυτητα του ηχου..( ενα δευτερολεπτο πριν τιποτε δεν ειχε γινει...ενα δευτερολεπτο μετα ακουγεται το κρουστικο κυμμα σαν εκρηξη..)
    Αυτες τις στιγμες ζουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστή παρομοίωσις,ἔτσι ἀκριβῶς λίγο πρίν τήν μεγάλη ἔκρηξιν !

      Χριστός Ἀνέστη,ἀγαπητέ Δημήτριε !

      Διαγραφή
    2. Αληθως Ανεστη..αγαπητη κυρια..( αιφνιδια κι Αυτος ...αντεστρεψε τα ποσοστα ολα.)

      Διαγραφή
    3. Ἀπολύτως,ὅμως ! ! !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Δημήτριε !

      Διαγραφή