" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Ακόμη μία απόδειξη της κυριαρχίας του PKK στην ΝΑ Τουρκία και ένα ισχυρό ράπισμα στην εικόνα και στο ηθικό του τουρκικού Στρατού


Τα τεκμήρια της τουρκικής ήττας στην Ν.Α Τουρκία : Πώς σφαγιάστηκαν οι καταδρομείς

Ακόμη μία απόδειξη της κυριαρχίας του PKK στην ΝΑ Τουρκία και ένα ισχυρό ράπισμα στην εικόνα και στο ηθικό του τουρκικού Στρατού έρχονται να δώσουν οι φωτογραφίες με τα λάφυρα που απέσπασε το PKK από το 3ο Τάγμα Ορεινών Καταδρομών του Semdinli μετά τις μάχες στα τέλη Αυγούστου.



 Οι εν λόγω φωτογραφίες αποδεικνύουν την πλήρη κυριαρχία του PKK στις πρόσφατες μάχες στην επαρχία Semdinli και την καταστροφική ήτα που υπέστησαν ακόμα και οι επίλεκτες μονάδες του τουρκικού Στρατού δεδομένου ότι το 3ο Τάγμα Ορεινών Καταδρομών ανήκει στην Ταξιαρχία Ορεινών Καταδρομέων η οποία σταθμεύει στην περιοχή για την καλύτερη άμυνα έναντι του PKK. 






Όπως φαίνεται ούτε και αυτή η ειδικευμένη μονάδα του τουρκικού Στρατού δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τους μαχητές της κουρδικής οργάνωσης οι οποίο με περηφάνια επιδεικνύουν τα λάφυρα τους από την επιχείρηση της 22ας Αυγούστου η οποία είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 5 Τούρκων στρατιωτών και επτά τραυματίσθηκαν. Υπενθυμίζεται ότι εκείνη την ημέρα οι Κούρδοι μαχητές είχαν στην κυριολεξία εξολοθρεύσει μηχανοκίνητη μονάδα που διέσχιζε οδικό άξονα, 20 χλμ. από το Semdinli.



Στις φωτογραφίες παρουσιάζεται ιματισμός των ανδρών με το σύμβολο της μονάδας, ο οπλισμός των Τούρκων στρατιωτών που είναι τρία τυφέκια ΗΚ-33 ένα εκ των οποίων φέρει βομβιδοβόλο Τ-40, τουρκικό αντίγραφο του νοτιοαφρικανικού βομβιδοβόλου MGL και ασύρματος ομάδας της ΑSELSAN. Το γεγονός ότι οι Κούρδοι μαχητές κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα παραπάνω υλικά αποδεικνύει την κυριαρχία τους στο πεδίο και την φυγή των Τούρκων οι οποίο πάνω στον πανικό τους εγκατέλειψαν οπλισμό, και άλλα υλικά προσμένοντας την άφιξη των ενισχύσεων από το φυλάκιο στην Yuksekova.



Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών αυτών αποτελεί μία κλασική επίδειξη για το πώς πραγματοποιούνται οι ψυχολογικές επιχειρήσεις από το PKK το οποίο στοχεύει στο να “τσιμεντώσει” την πίστη του κουρδικού λαού στο αγώνα τους για ελευθερία και να αποδείξει σε όλους ότι ακόμα και οι καλύτεροι επαγγελματίες στρατιώτες του τουρκικού Στρατού δεν είναι ανίκητοι.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου