" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Δήλωση οιωνός νέας εθνοποροδοτικής στάσης της Ελλάδας στο θέμα των Σκοπίων από τον Αβραμόπουλο...;


Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, πήρε το μήνυμα για τα επερχόμενα σε βάρος της χώρας μας στο θέμα των Σκοπίων. Από τις ΗΠΑ η απόφαση είναι ειλημμένη για μετά τις εκλογές. Τα Σκόπια θα πάρουν το όνομα «Άνω Μακεδονία» ή «Νέα Μακεδονία» και από 'κει και μετά άρχισε η άλωση της Ελλάδος και από τα βόρεια σύνορά μας. Ο κ. Αβραμόπουλος βέβαια έκανε γνωστές τις θέσεις της Ελλάδος για σύνθετη ονομασία, ουσιαστικά δηλαδή συμφώνησε με το νέο όνομα των Σκοπίων.

Μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε «Με το γγ των Ηνωμένων Εθνών είχαμε μια πολύ ουσιαστική και εγκάρδια συνομιλία για θέματα που αφορούν, αυτή τη στιγμή, ολόκληρη την περιοχή μας», προσθέτοντας ότι «και βέβαια, δώσαμε έμφαση στα ιδιαίτερης σημασίας για εμάς ζητήματα, όπως: της Κύπρου και της ονομασίας της πΓΔΜ. Για μία ακόμη φορά είχαμε την ευκαιρία να εκθέσουμε την πραγματικότητα, όπως αυτή πλέον έχει διαμορφωθεί».

Προσέξτε το νόημα των τελευταίων λέξεων του Αβραμόπουλου «εκθέσαμε την πραγματικότητα όπως αυτή πλέον έχει διαμορφωθεί». Ποια είναι η νέα πραγματικότητα; Το ...ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και οι Έλληνες θα πρέπει να συμβιβαστούν με μία ακόμη ταπεινωτική-εξευτελιστική ήττα!

Οι δηλώσεις του κ. Αβραμόπουλου όμως είχαν και συνέχεια. Προσέξτε τι είπε αναφορικά με το θέμα των Σκοπίων: «Παρουσιάσαμε στο γγ το πώς έχουν τα πράγματα σήμερα, για ποιο λόγο δεν έχει προχωρήσει προς την κατεύθυνση που όλοι επιθυμούμε η όλη προσπάθεια, που κι αυτή τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Και που βέβαια, δεν οφείλεται αυτό στην Ελλάδα. Επισημάναμε την ανάγκη, το συντομότερο δυνατό, να υπάρξει ανταπόκριση στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί, με πλήρη σεβασμό στην ιστορία της πατρίδας μας. Η εξεύρεση λύσεως είναι επίσης επ' ωφελεία της σταθερότητας, της ειρήνης και της συνεργασίας στην ευαίσθητη αυτή περιοχή της Ευρώπης.(*) Ζήτησα από το γγ του ΟΗΕ να συνεχίσει την προσπάθειά του, να δείξει δρόμους και γι' αυτό ενθαρρύναμε, για ακόμη μια φορά, την πρωτοβουλία που είναι σε εξέλιξη υπό τον κ. Νίμιτς». 

Επανέλαβε το «πώς έχουν τα πράγματα σήμερα» αλλά τόνισε και τον «σεβασμό στην ιστορία μας»!!! Τι είδους σεβασμός στην ιστορία θα είναι αυτός που χαρίζει το όνομα της Μακεδονίας στο κρατίδιο-μαϊμού, αυτό ας μας το εξηγήσει καλά ο υπουργός των Εξωτερικών!
Με τη συνάντησή του με το γγ του ΟΗΕ, ο κ. Αβραμόπουλος ξεκίνησε το πρόγραμμα των επαφών του στη Νέα Υόρκη, μέσα στα πλαίσια των εργασιών της 67ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης. Αμέσως μετά, αναμενόταν να μεταβεί στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στο διεθνή οργανισμό για να συναντηθεί με τον ειδικό απεσταλμένο του γγ στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς.
Διπλωματικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι ο γγ του ΟΗΕ έδειξε ότι κατανοεί τις ελληνικές θέσεις και αναγνωρίζει το γεγονός ότι θα πρέπει να υπάρξουν κινήσεις από την «άλλη πλευρά», τόσο στο Κυπριακό, όσο και στο θέμα των Σκοπίων.

Πηγή πληροφόρησης: AMΠΕ
μέσω makeleio.gr 
αναδημοσίευση από : ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ

(*) σημείωση από sxoLIAnews:  Αυτή η φράση  δεν σας θυμίζει τα λόγια της κ. Μπενάκη προς τον κ. Παπούλια όταν αναλάμβανε την Προεδρεία της Δημοκρατίας; Είχε πεί:  
"  ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ"

για θυμηθείτε: 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου