" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Παραλίγο να γίνουν στάχτη τα εξοχικά των Στουρνάρα και Παπαντωνίου


Στάχτη κινδύνευσαν να γίνουν οι πολυτελείς εξοχικές κατοικίες του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του πρώην  υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου στην περιοχή Τρία Λαγγόνια στο Νότιο άκρο της Σύρου.
 Το εξοχικό του κ. Παπαντωνίου είναι το νοτιότερο οίκημα της περιοχής, ενώ ακριβώς από πάνω είναι χτισμένο το σπίτι του κ. Στουρνάρα. 

Τα "σπιτάκια" των υπουργών, που κινδύνεψαν...

Αυτή είναι η είδηση. Τώρα ας δούμε από που έχουν "κερδίσει" τόσα χρήματα ώστε να μπορούν να αποκτήσουν τέτοιες σπιταρώνες!!! 

Γιάννης Στουρνάρας :  Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας (1986-1989), ειδικός σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος (1989-1994), τακτικό μέλος της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1994-2000), πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας κ.ά. Από το 1989 διδάσκει στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι γενικός επιστημονικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών. 
σ.σ. Δήλαδή με άλλα λόγια ΠΑΝΤΑ από αυτό το ρημαδοκράτος τα ...τσέπωνε !!!

Γιάννος Παπαντωνίου: Την περίοδο 1977 - 1978 δίδαξε ως ειδικός επιστήμονας στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το 1981 εκλέχθηκε ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ. Εξελέγη βουλευτής Α΄ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1989 (Ιουνίου), του 1990, του 1993, του 1996, του 2000 και του 2004. Στις 15 Νοεμβρίου 1988 αντικατέστησε στη Βουλή τον παραιτηθέντα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολο Λάζαρη. Διετέλεσε Υπουργός Εθνικής Οικονομίας από το 1994, Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών από το 1996 έως τον Οκτώβριο του 2001, και Υπουργός Εθνικής Άμυνας από τον Οκτώβριο του 2001 έως το Μάρτιο του 2004. Θεωρείται ο εκφραστής της ελληνικής οικονομικής πολιτικής για την ένταξη στην ΟΝΕ.
Για το ακαδημαϊκό έτος 2009-10 ο Γιάννος Παπαντωνίου ήταν Επισκέπτης Καθηγητής στο Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου στο London School of Economics and Political Science. Το 2010 του απονεμήθηκε το Davignon Fellowship από το ευρωπαϊκό think-tank Friends of Europe και συνέταξε έκθεση με θέμα “The Lessons of the Eurozone's Crisis that Should Shape the EU's G20 Stance”. Ο Γιάννος Παπαντωνίου είναι Πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής.

Από ότι μπορεί ο καθείς μας να καταλάβει, οι άνθρωποι αυτοί έχουν ΠΑΡΑΔΟΥΛΕΨΕΙ στην ζωή τους, έχουν κουραστεί ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ οπότε δικαιολογημένα οι "κακομοίρηδες" έχουν ένα εξοχικό ...σπιτάκι!!! Τώρα το ότι τα έσοδά τους ήταν ΠΑΝΤΑ από αυτό το ρημαδοκράτος, έ, τι να πει κανείς; Βλέπετε έχουμε να κάνουμε με "γίγαντες" πολιτικούς, που δικαιολογείται και ο όποιος μισθός, ΕΜΕΙΣ , τους δίναμε και τους δίνουμε  σαν ΑΡΧΙΚΟΡΟΪΔΑΡΕΣ !!! 

Οι εγκυκλοπαιδικές πληροφορίες είναι από το wikipedia



Μια ακόμη σημείωση που αξίζει μιας ...άλλης σκέψης :  

Στην περιοχή «Τρία Λαγκόνια» και σε μικρή απόσταση μεταξύ τους υπάρχουν τρία σπίτια. Το ένα ανήκει στον Γιάννο Παπαντωνίου, το άλλο στον πρώην πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, τον κ. Μπρούνο Ντελέ, και το τρίτο στον Γιάννη Στουρνάρα.

Οι τρεις τους δεν άργησαν να γίνουν στενοί φίλοι και να κάνουν παρέα τα καλοκαίρια. Οι σχέσεις τους έγιναν ακόμη πιο στενές, καθώς άρχισαν να έχουν επαφές και στην Αθήνα. Η παρέα της Σύρου είχε… δέσει.

Το πιο εντυπωσιακό για τη μελλοντική πολιτική τύχη του Γιάννη Στουρνάρα ήταν πως ο πρέσβης της Γαλλίας φιλοξενούσε τα καλοκαίρια έναν άσημο και παντελώς άγνωστο στην Ελλάδα, που άκουγε στο όνομα Φρανσουά Ολάντ!

Ο Γιάννης Στουρνάρας είχε την ευφυΐα να κρατήσει και να συντηρήσει τη γνωριμία που προέκυψε κατά τις διακοπές του στη Σύρο. Ο γαλλικός παράγοντας ήταν πλέον στο πλευρό του.


Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Zougla.gr


Αναδημοσίευση από madata.gr 30/06/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου