" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Ὅλο καί πιό κοντά στήν ὁλοκλήρωση τῶν σχεδίων τους...

Ραφαέλ Γκρόσι ΙΑΕΑ 
 Ο διευθυντής της πυρηνικής οργάνωσης του ΟΗΕ ( Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας ΔΟΑΕ , αγγλικά  ΙΑΕΑ) έφτασε στο Ισραήλ την Πέμπτη και επρόκειτο να έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Naftali Bennett και άλλους ανώτερους αξιωματούχους.

Η επίσκεψη του Ραφαέλ Γκρόσι, του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, έρχεται καθώς το Ισραήλ εκφράζει αυξανόμενες ανησυχίες για τις ατομικές δραστηριότητες του Ιράν και οποιαδήποτε πιθανή επιστροφή στην πυρηνική συμφωνία του 2015 μεταξύ της Τεχεράνης και των παγκόσμιων δυνάμεων.......

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατηγόρησε το Ιράν ότι έκλεψε απόρρητα έγγραφα από τον ΔΟΑΕ και τα χρησιμοποίησε για να εξαπατήσει διεθνείς επιθεωρητές πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες. Δημοσίευσε , όπως είπε, ορισμένα από τα επίμαχα έγγραφα. Το Ιράν απέρριψε τους ισχυρισμούς ως ψέματα.

Το Ισραήλ ήταν ένθερμος αντίπαλος της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 και χαιρέτισε τη μονομερή αποχώρηση της κυβέρνησης Τραμπ από τη συμφωνία, η οποία προκάλεσε την κατάρρευσή της. Ωστόσο, ένας αυξανόμενος αριθμός νυν και πρώην αξιωματούχων ασφαλείας έχουν αρχίσει να λένε ότι η απόσυρση ήταν λάθος, καθώς οδήγησε το Ιράν να επιταχύνει τις προσπάθειές του για τον πυρηνικό εμπλουτισμό.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν προσπαθεί να ανανεώσει τη συμφωνία, η οποία ήρε τις κυρώσεις στο Ιράν με αντάλλαγμα τα όρια και την επίβλεψη του πυρηνικού του προγράμματος.

Το Ιράν ανέκαθεν έλεγε ότι οι πυρηνικές δραστηριότητές του είναι για καθαρά ειρηνικούς σκοπούς, αλλά έχει εντείνει τον εμπλουτισμό ουρανίου μετά την κατάρρευση της πυρηνικής συμφωνίας σε επίπεδα σχεδόν όπλων.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, τα δυτικά έθνη και ο ΔΟΑΕ έχουν πει ότι το Ιράν διατηρούσε ένα οργανωμένο πρόγραμμα πυρηνικών όπλων μέχρι το 2003. Ούτε οι ΗΠΑ ούτε το Ισραήλ έχουν αποκλείσει τη χρήση στρατιωτικής δύναμης για να εμποδίσουν το Ιράν να αναπτύξει πυρηνικό όπλο.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΔΟΑΕ πρόκειται να πραγματοποιήσει συνεδρίαση τη Δευτέρα για την οποία η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία και οι ΗΠΑ έχουν ετοιμάσει ένα προσχέδιο ψηφίσματος «καλώντας το Ιράν να συνεργαστεί για το ζήτημα των αδήλωτων τόπων», σύμφωνα με ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή.

«Θα απαντήσουμε σταθερά και κατάλληλα σε οποιαδήποτε μη εποικοδομητική ενέργεια στο διοικητικό συμβούλιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Σαΐντ Χατιμπζαντέχ σε δήλωση απάντησης.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο ΔΟΑΕ δημοσίευσε μια έκθεση που εκτιμά ότι το απόθεμα εμπλουτισμένου ουρανίου του Ιράν είχε αυξηθεί σε περισσότερο από 18 φορές το όριο που είχε συμφωνηθεί στο προβληματικό σύμφωνο του 2015 γνωστό ως Κοινό Συνολικό Σχέδιο Δράσης.( JCPOA )

......................

Τόσο οι Αμερικανοί όσο και οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν εκτιμήσει ότι το Ιράν χρειάζεται τώρα μόνο λίγες εβδομάδες για να συγκεντρώσει αρκετό σχάσιμο υλικό για μια βόμβα, εάν επιλέξει να φτιάξει μία, αν και θα χρειαζόταν επιπλέον χρόνο για τη συναρμολόγηση των άλλων εξαρτημάτων της συσκευής.

Οι δίδυμες αναφορές ήρθαν καθώς οι συνομιλίες στη Βιέννη για την αναβίωση του JCPOA παραμένουν σε αδιέξοδο μετά την παύση του Μαρτίου. ( διαβᾶστε σχετικῶς ἐδῶ ἀλλά κι᾿αὐτό εἶναι σημαντικό 

Με τις συνομιλίες στη Βιέννη να έχουν εισέλθει σε ένα ευαίσθητο στάδιο, το ισραηλινό καθεστώς φαίνεται να προσπαθεί να σαμποτάρει τη διπλωματική διαδικασία μεταξύ του Ιράν και των χωρών P4+1 στη Βιέννη για την αναζωογόνηση της συμφωνίας του 2015, αναφέρει έκθεση...[ ἐδῶ] στήν φωτό ὁ Ραφαέλ Γκρόσι μέ τόν Joshua L. Zarka Πρέσβης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Στρατηγικών Υποθέσεων, Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ καί τόν ἰσραηλινό Ambassador στό IAEA David Nusbaum  )

Ένα από τα κύρια σημεία συγκρούσεων είναι η απαίτηση της Τεχεράνης —που απορρίφθηκε από την Ουάσιγκτον— να αφαιρεθεί το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, ο ιδεολογικός βραχίονας του στρατού του Ιράν, από τη μαύρη λίστα των ΗΠΑ για την τρομοκρατία.

( ἀπό ἐδῶ)

Λοιπόν μαζύ μέ τό παραπάνω,τήν ἐπίσκεψη τοῦ γ.διευθυντοῦ τῆς πυρηνικῆς ὀργάνωσης τοῦ ΟΗΕ στό Ἰσραήλ,ἀλλά καί τήν στρατιωτική ἄσκηση πού ὁλοκληρώθηκε ἐχθές στήν Κύπρο : 

 Στρατιωτικές προσομοιώσεις μεταφοράς χιλιάδων στρατευμάτων από αέρος και θάλασσα για να επιχειρήσουν σε άγνωστο έδαφος και να συγκρατήσουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ....Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ολοκλήρωσαν την Πέμπτη μια μεγάλη στρατιωτική άσκηση στην Κύπρο, προσομοιώνοντας μια στρατιωτική χερσαία επίθεση βαθιά μέσα στον Λίβανο σε έναν πιθανό πόλεμο εναντίον της τρομοκρατικής ομάδας Χεζμπολάχ που υποστηρίζεται από το Ιράν. ( ἐδῶ)

θά ἤθελα νά ἥξερα ἄν ὑπάρχῃ ἔστω καί ἕνας ἀφελής πού νά μήν πιστεύῃ πώς ἐτοιμάζουν τά χειρότερα. Ποιά εἶναι αὐτά ; Ἡ ἐμμονή τῶν ΗΠΑ νά μήν θέλουν νά σταματήσῃ ὁ πόλεμος στήν Οὐκρανία τήν ὁποία ἀντί νά πιέζουν πρός μία ἀνακωχή καί διαπραγμάτευση μέ τήν Ῥωσσία συνεχίζουν νά ἐφοδιάζουν στρατιωτικῶς ἐμπλέκοντας μάλιστα καί τούς πιό βλάκες τῆς ὑποθέσεως ( τήν κυβέρνησιν τοῦ Κούλη) γιά ὅλο καί περισσότερη προμήθεια παντός εἴδους ὁπλισμοῦ,ἄλλο δρόμο δέν θά μποροῦσε νά ἔχῃ,λοιπόν,μία τέτοια,ἐντελῶς ἀνόητη καί ἄχρηστη ἐν προκειμένῳ, φιλοπόλεμη ἐμμονή παρά τήν γενικότερη ἐμπλοκή σέ ἕναν πιό γενικευμένο πόλεμο. Νά τολμήσω νά τόν χαρακτηρίσω Γ΄Π.Π. ; Καί πόσο πιό πασιφανές πώς αὐτός θά ἔχῃ ὡς πρώτη ἀναφορά τά ἀτομικά ὄπλα ! 

Ἡ ἀλήθεια εἶναι πώς τά πράγματα δέν πᾶνε καθόλου καλά,ἀπό καμμία ἄποψιν. Οἱ προειδοποιήσεις τοῦ ΠΟΥ ὅτι θά ζοῦμε,τοὐλάχιστον ἕως τό 2030,μέ τόν φόβο καί τίς ἐπιπτώσεις πάσης φύσεως ἐπιδημιῶν,ἡ πιθανότης,πού ὅλο καί πιό κοντά φαίνεται,νά βιώσουμε ἕναν πυρηνικό πόλεμο πού πιθανῶς θά ἔχῃ δύο μέτωπα ( Ἀνατολική Εὐρώπη καί Μέση Ἀνατολή) δέν ἀφήνουν κανένα περιθώριο γιά ἕνα εὐοίωνο μέλλον τῆς ἀνθρωπότητος. Ἀπεναντίας μᾶλλον ὁδεύουμε γιά τό πιό σκοτεινό καί καταστροφικό της σημεῖο πού θά μποροῦσε κάποιος νά χαρακτηρίσῆ καί ὡς τήν ὁλοκλήρωση τοῦ πιό μαύρου,διαβολικοῦ σχεδίου τῆς παγκόσμιας ἐξουσιαστικῆς ἐλίτ...

Τί καί ποιός θά τούς ἐμποδίσῃ ;  


Ἡ Πελασγική 

8 σχόλια:

  1. Παραμενω ανωνυμοΣ3 Ιουνίου 2022 στις 3:56 μ.μ.

    Ερωτησις:
    Γιατι να εχει το ισραηλ την βομβα [και μαλιστα κλεμμενη] και να μην την εχει το Ιραν ή οποιος αλλος θελει, που μπορει να την κατασκευασει;
    Και μαλιστα, γιατι το ισραηλ πρωτοστατει ΚΑΙ στον ΙΑΕΑ σαν "μονιμο θυμα" ΚΑΙ της ατομικης τρομοκρατιας, ενω αυτοι οι ιδιοι ειναι οι καραμπινατοι τρομοκρατες;

    Ο βομβαρδισμος στο λιμανι της Βηρυτου με ατομικα και με εκατομβη νεκρων και χιλιαδων τραυματιων, ηταν δικο τους "επιτευγμα".
    H ισχυς του βομβαρδισμου ηταν τοσο μεγαλη, ωστε συμφωνα με πληροφοριες, το ωστικο κυμα το οποιο προκληθηκε εγινε αισθητο μεχρι την Κυπρο!

    Μην αναφερω τις ατομικες βομβες μικρας ισχυος που ειχαν παγιδευσει οι ισραηλινοι πρακτορες/κατεδαφιστες, τους τρεις ουρανοξυστες στην ΝΥ την 11η Σεπ 2001.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. - Όταν οι οβριοί έχουν πυρηνικά/ατομικά όπλα, αυτό είναι απόλυτα δικαιολογημένο, πολιτικά ορθό κτλ.
    - Όταν οι αντίπαλοι των οβριών (Ιράν, Χαμάς, Χεζμπολάχ, Συρία κτλ.) έχουν ακόμα και συμβατικά όπλα, αυτό είναι απαράδεκτο, αδικαιολόγητο κτλ.
    Αν εξουσιάζεις τα Μ.Μ.Ε. και τούς Παγκόσμιους Οργανισμούς (Ο.Η.Ε., Δ.Ο.Α.Ε., Π.Ο.Υ. κτλ.), όλα γίνονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αποκάλυψις,κεφ ιζ,12-13.:Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΥΣΤΟΠΙΑ,το είδαμε στην Οδύσσεια τβ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κόσμος θα σας κάνει να υποφέρεται εσείς ομως να εχεται θάρρος γιατί εγώ τον έχω νικήσει τον κόσμο Κατά Ιωάνν, ις 33. Επιτρέψτε μου ένα σχόλιο για τον ρόλο του Ισραήλ,νομίζω ποιό πολύ είναι πνευματικό και ταπεινή γνώμη μου.Οι συνομότες είναι γνωστό ότι θέλουν να εγκαθιδρύσουν μια Βασιλεία που θα εξουσιαζεί εώς των περάτων της γής και που όλλοι θα προσκυνήσουν(μπορεiς να δείς π.χ και τον αρχηγό της Εθνικής φρουράς ή China loves Israil) αυτόν τον Βασιλιά(ψαλμος οβ),θα ελευθερώσει τον φτωχό και θα φέρει δικαιοσύνη(ψαλμός οβ), για αυτό και η τεχνική κρίση σε πολλά επιπέδα,με την ευκαιρία να πω πως διαβάζουμε ότι βρίσκεται εδώ για διακοπές κάποιος Γερμανός που εχει εμφυτεύσει μέχρι και κέρατα(ο ανθρωπος με τα περισσοτερα piercing) και φοράει στον λαιμό το λεγόμενο άστρο του Δαβίδ.Τέλος μιας και βλέπω οτι χειροτερεύει η κατάσταση(Για γερά στομάχια...η απόλυτη δυστοπία,στην Οδύσσεια τβ) σας ευχαριστώ(το οφείλω) για όλα ,προσωπικά δεν ήξερα οτι υπάρχουν Έλληνες όπως εσείς, ίσως το εξηγήσω(μια εξομολόγησης)κάποια άλλη φορά.

      Διαγραφή
    2. Σᾶς εὐχαριστῶ πολύ !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  4. Πως θα αποφύγουμε την πείνα σε δύσκολες εποχές...! Πατήρ Αθανάσιος Μυτιληναίος

    https://www.youtube.com/watch?v=9yDDrPfdI7Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή