" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

« Πνίγοντας τούς Ῥώσσους στά ναρκωτικά »

Πῶς ἡ Οὐκρανία ἐξαπέλυσε ἕναν ὑβριδικό πόλεμο 

Sergey Venyavsky, RIA Novosti ,  

June 11, 2022 

φωτό

Πριν από οκτώ χρόνια, στο απόηχο των εξεγέρσεων του Μαϊντάν, η Ουκρανία πλημμύρισε τη Ρωσία με "άλατα μπάνιου"
( Οι συνθετικές καθινόνες πιό γνωστές ὡς « ἅλατα μπάνιου» παρασκευάζονται σε εργαστήρια και διατίθενται στο εμπόριο ως φθηνά υποκατάστατα των αμφεταμινών και της κοκαΐνης...) καί alpha-PVP ( ένα συνθετικό διεγερτικό της κατηγορίας των καθινονών,ἐδῶ)  . Τα συνθετικά ναρκωτικά έγιναν εξίσου δημοφιλή με την ηρωΐνη τη δεκαετία του 1990. 

Η KhimProm, μια ομάδα που αποτελείται κυρίως από Ουκρανούς υπηκόους, έχει στείλει έως και 500 κιλά συνθετικών ναρκωτικών στις ρωσικές περιοχές μόλις σε μια εβδομάδα. Έτσι η Ουκρανία ξεκίνησε έναν πόλεμο για να καταστρέψει τη Ρωσία εκ των έσω. Οι πηγές αυτής της επιχείρησης μπορούν να εντοπιστούν στην Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU).

Ο όγκος της προσφοράς που ήταν αρκετός για να πεθάνει μια ολόκληρη πόλη από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Το 2017, οι ρωσικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου και οι υπηρεσίες ασφαλείας εξάλειψαν το KhimProm

Αυτό ήταν ένα μεγάλο καρτέλ ναρκωτικών ειδικευμένο στα συνθετικά με ετήσιο κύκλο εργασιών 2 δισεκατομμύρια ρούβλια. Υπόγειες εγκαταστάσεις αυτού του είδους λειτουργούν τα εκτεταμένα δίκτυά τους σε ολόκληρη τη Ρωσία μέχρι σήμερα, συχνά στελέχη με Ουκρανούς. Μιλήσαμε με ρωσικές αρχές επιβολής του νόμου και καταδικασμένους εμπόρους ναρκωτικού που εκτίουν ποινές φυλάκισης σε διάφορες ρωσικές πόλεις, για να καταλάβουμε γιατί η Ουκρανία ήταν αυτή που αναφέρεται ως δεξαμενή ταλέντων σ᾿ αυτόν τον τομέα, καθιστώντας την κύριο προμηθευτή συνθετικών ναρκωτικών στη Ρωσία και τι σχέση έχουν οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες,μ᾿αὐτό

Υβριδικός πόλεμος

Τι γνωρίζετε για τη μεφεδρόνη και την άλφα-PVP;

Τίποτα, πέρα ​​από το ότι είναι επικίνδυνα ναρκωτικά.

– Σε αυτή την περίπτωση, θα ξεκινήσουμε από την αρχή…

φωτό

Έτσι ξεκίνησε τη συζήτησή μας ο Αλέξανδρος, ο οποίος εργάζεται για μια ρωσική υπηρεσία επιβολής του νόμου όπου ειδικεύεται στην καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών στη Ρωσία.
Μπροστά μου σε ένα καφέ της Μόσχας καθόταν ένας καλοφτιαγμένος μεσήλικας με στοχαστικό πρόσωπο και ευγενικό χαμόγελο. Αν τον σκοντάψετε στο δρόμο, σε ένα κατάστημα ή κατά τη διάρκεια μιας μετακίνησης με το μετρό, δεν θα σκεφτείτε ποτέ ότι αυτός ο σεμνός και ευθύς άνθρωπος είναι ένας αξιωματικός που είχε υπηρετήσει σε ζώνες συγκρούσεων και πολεμούσε τη διεθνή διακίνηση ναρκωτικών τα τελευταία 15 χρόνια.

Τα τελευταία οκτώ χρόνια, ο Αλέξανδρος και οι συνάδελφοι του συμμετείχαν σε έναν νέο ακήρυχτο υβριδικό πόλεμο στον οποίο ο εχθρός έχει οπλίσει ναρκωτικά.

Ακόμη και πριν από αυτό, η διακίνηση ναρκωτικών ήταν ένα από τα πιο απαιτητικά εγκλήματα όσον αφορά τον εντοπισμό και τη δίωξη. Καταφέραμε να πιάσουμε μόνο το 5 με 10 τοις εκατό του συνολικού αριθμού των εμπόρων ναρκωτικών. Όταν ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες στον Ντονμπάς, αυτό το μερίδιο μειώθηκε σε μόλις 1 ή 2 τοις εκατό για τις ρωσικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, είπε ο Αλέξανδρος.

– Γιατί ήταν αυτό;

Υπήρχε περισσότερη εγκληματικότητα. Από το 2014, ξεκίνησε μια εισαγωγική συνθετικών ναρκωτικών από την Ουκρανία – μεφεδρόνη και άλφα-PVP, τα λεγόμενα «άλατα μπάνιου», συνοδευόμενα από μία εισροή Ουκρανών που ήταν έτοιμοι να παρασκευάσουν και να πουλήσουν αυτά τα ναρκωτικά στη Ρωσία.

– Τι είπαν οι Ουκρανοί συνάδελφοί σας;

Οι ουκρανικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου διέκοψαν σχεδόν όλες τις επαφές μαζί μας. Πιστεύω ότι γνώριζαν καλά αυτή την προσπάθεια να πλημμυρίσουν τη Ρωσία με ναρκωτικά. Στην πραγματικότητα, αυτό ήταν ένα είδος υβριδικού πολέμου που κηρύχθηκε εναντίον μας και συνεχίζεται εδώ και οκτώ χρόνια.

.............

 Εργαστήρια θανάτου

Το κύκλωμα ναρκωτικών KhimProm, το οποίο λειτούργησε σε 14 περιοχές της Ρωσίας [καταστράφηκε το 2017. 47 από τους 67 συλληφθέντες ήταν πολίτες της Ουκρανίας – ] και παρήγαγε μεταξύ 150 και 500 κιλά την εβδομάδα. Τα τελευταία χρόνια, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας και το Υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας έχουν καταστρέψει περισσότερα από 500 εργαστήρια. 

Μπορείτε να φανταστείτε την ποσότητα των ναρκωτικών που παρήγαγαν και πόσους ανθρώπους δηλητηρίασαν, είπε ο Alexander, αξιωματικός των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Τα εργαστήρια φαρμάκων, τα οποία ιδρύθηκαν με την υποστήριξη της Ουκρανίας, παρήγαγαν συνήθως δύο σχετικά νέα είδη συνθετικών ναρκωτικών: τη μεφεδρόνη, επίσης γνωστή ως 4-μεθυλομεθινόνη. Τα ονόματα αργκό περιλαμβάνουν "meph" και "άλατα μπάνιου") και alpha-PVP (ένα από τα ονόματα των δρόμων του είναι "speedway")

Η επίδραση αυτών των ευφορικών στο ανθρώπινο σώμα, ιδιαίτερα στον τρυφερό οργανισμό των εφήβων, δεν έχει ακόμη μελετηθεί διεξοδικά. Αλλά έχει διαπιστωθεί ότι οι μακροπρόθεσμη χρήση αυτών των φαρμάκων επιφέρουν σοβαρές, ακόμη και παθολογικές αλλαγές στην ψυχική υγεία, σημειώσε ο Αλέξανδρος

Το Κέντρο Πληροφόρησης και Ανάλυση του Υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε αύξηση της διακίνησης των συνθετικών ναρκωτικών στη χώρα μας, από 5% της αγοράς το 2014 σε 60% το 2021...

Συνεχίστε τήν ἀνάγνωσιν ΕΔΩ

Γιά νά καταλάβετε πώς τό ζήτημα Οὐκρανία,Ἀνατολική Εὐρώπη,Εὐρασία δέν εἶναι καθόλου,μά καθόλου ἁπλό. Ἀλλά ταυτοχρόνως καί μέ πολύ συγκεκριμένους « ἐγκεφάλους» πού τό ἔφεραν στήν ἐπιφάνεια,μέ πάρα πολύ συγκεκριμένους σκοπούς καί στόχους τούς ὁποίους ἐπιζητοῦν διακαῶς νά ἐπιτευχθοῦν...
( Κατά καιρούς ἔχουμε ἀναφερθεῖ πολλάκις στό ποιοί εἶναι καί γιά ποιούς λόγους προσβλέπουν σ᾿αὐτό τό κομμάτι τῆς Εὐρασίας. Ἀνατρέξτε σέ παλαιότερα σχετικά μέ  Οὐκρανία,Ἀνατολική Εὐρώπη,Εὐρασία θέματά μας.)

Υ.Γ. Εὐχαριστῶ πολύ τόν ἀγαπητό φίλο,ἀναγνώστη πού μοῦ ἔστειλε τό σημαντικότατο αὐτό θέμα. 


Ἡ Πελασγική

2 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ !

    ΑΜΕΣΟΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΘΑΝΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΣΕ.

    1) ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ .
    2) ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ.
    3) ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ .
    4) ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ .

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !

    Γεωργιος Οιτιευς

    ΑπάντησηΔιαγραφή