" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Ὁ Κούλης θέλει «μουσεῖα»,Ῥόδο καί Κρήτη οἱ τουρκαλάδες



«...Αν αυτό έχει ελληνική ονομασία τότε φαίνεται σαν εκείνοι να είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του. Ποτέ δεν σκεφτήκαμε να χρησιμοποιήσουμε τουρκική ονομασία για ένα μέρος της Ελλάδας, επειδή θεωρούμε αυτό ως κυριαρχικό τους δικαίωμα, αλλά οι Έλληνες δεν κάνουν έτσι.
Σε βάρος του κόσμου μας διεξάγεται μία σοβαρή επιχείρηση διαμόρφωσης της γνώμης του. Λες και οι πρόγονοί μας πήραν αυτά τα νησιά από τους Έλληνες και με τη συνθήκη της Λωζάνης και των Παρισίων επέστρεψαν στους αρχικούς ιδιοκτήτες. Μα εμείς πήραμε αυτά τα νησιά από τους Βενετούς και τους Γενοβέζους. Δεν τα πήραμε από τους Έλληνες. Στα νησιά αυτά μιλάνε ελληνικά. Διότι επειδή έμειναν υπό την επήρεια της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας η γλώσσα τους ήταν τα ελληνικά και αυτήν μιλάνε. Η πλειοψηφία των κατοίκων σε Κρήτη και Ρόδο δεν είναι Έλληνες...»

Ποῦ ἦταν ὁ κύριος αὐτός; Στό τουρκικό πολεμικό ναυτικό ( Αρχηγός Επιτελείου της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων -βιογραφικό ἐδῶ)

Ποῦ; 





Μάλιστα...Πᾶμε παρακάτω 

Στίς 16 Μαϊου 2020,ανακοινώθηκε ότι ο αντιναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί μετατέθηκε στο τουρκικό γενικό επιτελείο, από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό. Ποιες θα είναι οι νέες αρμοδιότητες του αντιναυάρχου Γιαϊτζί δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, η μετακίνησή του ωστόσο -σε μια περίοδο που δεν πραγματοποιούνται οι τακτικές ετήσιες κρίσεις των ανωτάτων Τούρκων αξιωματικών- μοιάζει να ισοδυναμεί με απομάκρυνση από τον χώρο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού όπου εθεωρείτο πανίσχυρος. Γιατί ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ αποφάσισαν να βάλουν «στο ψυγείο» τον αντιναύαρχο Γιαϊτζί, είναι κάτι που θα φανεί το επόμενο διάστημα. Είναι σημαντικό πάντως να επισημανθεί ότι δεν πρόκειται για αποστρατεία του αντιναυάρχου που εμπνεύστηκε τη θεωρία της «Γαλάζιας Πατρίδας» αλλά μάλλον για μια κομμουνιστικού τύπου απομάκρυνση διά της αναβαθμίσεως.(ἐδῶ)

Ἀρχές Αὐγούστου 2020,μετά τήν συμφωνία Ἑλλάδος μέ Αἴγυπτο : 


Ο απόστρατος ναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί και εμπνευστής της «Γαλάζιας πατρίδας», πρότεινε στην Τουρκία και τον Ταγίπ Ερντογάν να πραγματοποιήσει μία μονομερής ανακήρυξη ΑΟΖ με Ισραήλ και Λίβανο ως απάντηση στην συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο.
«το πιο σημαντικό είναι ότι η ΑΟΖ μας πρέπει να δηλωθεί επίσημα στην Ανατολική Μεσόγειο αμέσως, σαν να είχε συναφθεί συνθήκη με το Ισραήλ και τον Λίβανο χωρίς να χάσουμε καθόλου χρόνο»

Μέ τουρκικές ἐπιχειρήσεις ( Βαρώσια) στήν Κύπρον,ἐκλογές στά κατεχόμενα καί δηλώσεις Γιαϊτζί,κάπου πολύ «περίεργα» πάει τό πρᾶγμα.Ἄν καί ὅλο καί ὑποψιαζόμεθα ποῦ,οἱ ἀπό ἐδῶ κάνουν ἐπισκέψεις σέ «μουσεῖα συγχρόνου τἐχνης» καί θαυμάζουν ἀφρικανούς καλλιτέχνες μέ τήν ...εὐγενική χορηγία τοῦ ἑβραίου Δαυΐδ ! 

Λές νά σημαίνει κάτι αὐτό; ...


Ἡ Πελασγική


7 σχόλια:

  1. Καλημέρα και καλή εβδομάδα,
    με αφορμή τις τελευταίες αναρτήσεις ένα, όχι σύντομο, σχόλιο.

    Πρέπει να γίνει κατανοητό το εξής.
    Ο κόσμος, σε γενικές γραμμές, ο "κυρίαρχος λαός", συμφωνεί με όλα τα παραπάνω που συμβαίνουν και διαφωνεί με όλα τα παραπάνω που γράφεις.

    Δυστυχώς μεν, ισχύει δε.

    Αυτά θέλει. Ούτε να ακούσει για αντίδραση, θυσίες κλπ
    Γι' αυτό άλλωστε ψηφίζει και όπως ψηφίζει.

    Αν δεν ήθελε θα έκανε άλλα πράγματα. Και μάλιστα τα ακριβώς αντίθετα.

    Μας διαφεύγει, ότι οι αμόρφωτοι, βυσματίες, οι τεμπέληδες, οι σφουγγοκωλάριοι και οι λοιποί
    γνωρίζουν καλύτερα από εμάς, πως για να διακριθείς και να πρωτεύσεις πρέπει να προσπαθήσεις, να κουραστείς, να θυσιάσεις, να θυσιαστείς, να γίνεις κακός και όλα αυτά τα δύσκολα.

    Επιλογή τους είναι ο εύκολος δρόμος.
    Και με την επιλογή τους αυτή έχουν πάρει στο λαιμό τους και τους υπόλοιπους.

    Ακόμα και αν κάνεις ότι δεν το καταλαβαίνεις, αγαπητή μου Πελασγική, οι Κούληδες και οι Αλέξηδες ψηφίζονται ακριβώς για να μην χρειαστεί να τους βάλουν να κουραστούν.

    Κανέναν δεν ξεγελάνε οι πολιτικοί. Πρόκειται για απλή συναλλαγή, εγώ θα προδίδω μεν, αλλά εσύ δεν θα χάσεις τα κεκτημένα σου. Θα τα διατηρείς χωρίς να τα αξίζεις.

    Και that's all.
    Σαφές το όφελος, σαφές και το κόστος.

    Απλά είναι τα πράγματα.
    Για μία πρόσκληση με τον Κούλη σε αυτό το "μουσείο" το 99% του "λαού" θα έδινε και "κ@λο".
    Για διορισμό δεν το συζητάμε καν.
    Αυτοί είμαστε.

    Όταν είχε ξαναβγάλει ο γενίτσαρος το καράβι και έλεγες "βυθίστε το", σου είχα γράψει να κάτσουμε καλά γιατί θα τα χάσουμε όλα.

    Μου είχες απαντήσει για λιπόψυχους κλπ., χωρίς εγώ να επανέλθω.

    Με αφορμή τα Βαρώσια, την "δίκη", τα μουσεία κλπ,
    βλέπεις ποιος έχει δίκιο.

    Σιγά μην πάω να σκοτωθώ για να ζούνε άνετα αυτοί οι μ@λ@κες και να λένε "στην υγειά του κορόιδου".
    Ούτε για την Λέσβο, ούτε για τα πετρέλαια, ούτε για κανέναν.
    Έχουνε κονομήσει τα άντερά τους από τους λάθρο οι Λέσβιοι.

    Η μηδενική προσπάθεια αντίδρασης του ελληνικού λαού τα τελευταία 30 χρόνια, που φαίνεται ξεκάθαρα, για πού πάει η δουλειά, είναι ενδεικτική των προθέσεων, όχι των πολιτικών, αλλά του ίδιου λαού.

    Λύση μαγική δεν υπάρχει.
    Το σίγουρο είναι ότι αυτή δεν πρόκειται να έρθει μέσω των εκλογών.
    Οι εκλογές είναι η μεγαλύτερη απάτη.

    Η θυσία των άξιων, υπό την ηγεσία των πουλημένων και για λογαριασμό των άχρηστων θα είναι καταστροφική.
    Όσοι μπορούν ας βελτιώσουν τον εαυτό τους (κάτι απολύτως εφικτό, αλλά δύσκολο και πάλι) και ας κάνουν υπομονή, μέχρι να ευνοήσουν οι συνθήκες.

    Δυστυχώς μέχρι τότε, θα πρέπει να τους υπομένουμε όλους.
    Και τον μ@λ@κ@ λαό και τους δουλοπρεπείς πολιτικούς.

    Και ένα τελευταίο, για όλους αυτούς τους μάγκες του πληκτρολογίου, που όλο "θα" και "πρέπει".

    Όποιος έχει balls, για να μην το γράψω στα ελληνικά, έχει εύκολη και τη λύση, σχετικά με το τι πρέπει να κάνει. Ακόμα και το Σύνταγμα το προβλέπει, για να μην επεκταθώ.

    Αλλά όλοι το αφήνουνε για τον άλλον και εν τέλει δεν το κάνει κανείς.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πελασγικη μου δεν θα σχολιασω, γιατι η οργη μου ειναι τετοια που μονον ασχημιες θα βγουν απ το στομα μου....μιλανε ποιοι;;;;οι μογγολοι ..και τολμουν ν απευθυνονται σε Ανθρωπους....ποια;;; τα ζωα τα διποδα...που τρωνε εκει που αφοδευουν.....αλλα με τετοιους προδοτες κηφηνες κιναιδους που εχουμε πολιτικους,τι να περιμενει κανεις;;;αντι να τους ειχαμε κοψει την γλωσσα,τους αφηνουμε και μιλανε....αισχος και ντροπηηηηηηηη.....Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κράτα τήν ὁργή σου γιατί ἔρχονται τά τρίς χειρώτερα !

      http://esxatianasxesi.blogspot.com/2020/10/blog-post_38.html

      Νομίζω πιό κάτω δέν θά μπορέσουμε νά πᾶμε.Ἤ ὄχι; ...

      Καλησπέρα ἀγαπητή Σοῦλα !

      Διαγραφή
  3. Ένας λευκός σαν τον εν λόγω ναύαρχο δεν είναι δυνατόν να είναι τουρκομογγόλος.
    Η Αν. Μεσόγειος είναι ιστορικώς Ελληνική γαλάζια πατρίδα, όπως και ο Ελλήσποντος και η Προποντίς.
    Ελληνικοί νήσοι Ίμβρος και Τένεδος και τα Μοσχονήσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιά χαρά μογγολοχάζαρος,εἶναι,μέ ὅλα τά χαρακτηριστικά.Κι᾿ἄν ἔχῃ καί γαλάζια μάτια...ταμάμ,πού λέει καί ὁ Διηνέκης γιά τήν περίστασιν τῶν ἐν λόγῳ.

      Ἄ,ψάχνεις τήν ἐλληνικότητα τοῦ χώρου τοῦ Ἀνατολικοῦ Αἰγαίου,τοῦ Πόντου καί τῆς Ἀνατολίας;Ἄστο,ἐδῶ μιλᾷ ἡ «γαλάζια πατρίδα» τῶν Ἀσίνα : https://sxolianews.blogspot.com/2020/07/blog-post_17.html

      Καί μή χειρώτερα,πού δυστυχῶς ἐπέρχονται...
      http://esxatianasxesi.blogspot.com/2020/10/blog-post_38.html

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή
  4. Κάτω τα χέρια από το Αιγαίο και τα νησιά του, τα ακούτε εχθροί εξωτερικοί κι εσωτερικοί πεμπτοφαλαγγίτες;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή