" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Ἄμα κάνῃς τήν σωστή ...ἐπένδυσιν...!



Ο πατέρας της, Φρίξος Δασκαλάκης-Φαζάκης, ήταν απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ, συνδικαλιστής και πρόεδρος της ΓΣΕΕ την εποχή της Δικτατορίας.




Το 1986, γνωρίσθηκε με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, και έτσι τελικά κατήλθε υποψήφια στις δημοτικές εκλογές εκείνου του έτους και εκλέχθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας με τον συνδυασμό «Νέα Εποχή» του Μιλτιάδη Έβερτ.


Τον Νοέμβριο του 1989 και το 1990, εκλέχθηκε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ Εκλογική Περιφέρεια Αθηνών.

Το 1990, χώρισε από τον πρώτο της σύζυγο και παντρεύτηκε τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο, γόνο γνωστής οικογένειας βιομηχάνων...


η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη γνωρίστηκε με τον δεύτερο σύζυγό της, όταν λιποθύμησε στα χέρια του τελευταίου, κατά την διάρκεια μιας Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης.

Η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου συμμετέχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στην ελβετική πόλη ως αντιπρόεδρος του Πρυτανικού Συμβουλίου της Σχολής Διακυβέρνησης Τζ. Φ. Κέννεντυ του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.(ἐδῶ)
Το 1994, διατέλεσε αντιπρόεδρος του πρυτανικού συμβουλίου της Σχολής Διοίκησης Τζων Κένεντυ στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ της Μασαχουσέτης.


Το 1996, ορίσθηκε από τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.


Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1997, οι αγώνες ανατέθηκαν στην Αθήνα.Όμως, η Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη δεν ορίσθηκε πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής.

Θυμᾶστε γιατί ὁ Φοῦρας ξύρισε τόν μύστακα; ...Χά,χά,χά ! 
Μετά από πιέσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, τον Μάιο του 2000, η ελληνική κυβέρνηση άλλαξε την διοίκηση της οργανωτικής επιτροπής και η Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη ορίσθηκε τελικά πρόεδρος της επιτροπής.

Επίσης το 1997, ορίσθηκε «Πρέσβης εκ Προσωπικοτήτων» της Ελλάδας.



Τον Ιούλιο του 2019 της ανατέθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η προεδρία της επιτροπής "Ελλάδα 2021".(ἐδῶ)


Διότι τό θέμα εἶναι, ποῦ ἐπενδύεις...!



Ἡ Πελασγικἠ

2 σχόλια:

  1. ΚΑΡΓΑ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΟΗΓΚΟΡ. ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εἴπαμε,ἀγαπητέ Ἀριστόμαχε,ἡ σωστή ἐπένδυσις !

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή