" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΜΠΟΧΑ, ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΛΑΔΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


nd-skandala

Άρθρο στην εφημερίδα «Εμπρός«
 
Αποπνικτική ατμόσφαιρα επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου, λόγω της δυσοσμίας που αναδύθηκε από την νέα αποκάλυψη απόπειρας χρηματισμού βουλευτή της αντιπολίτευσης (αυτή την φορά με ονοματεπώνυμο) από κομματικό στέλεχος της Ν.Δ. που διατηρεί στενούς δεσμούς με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη.

Οι επιτελείς Σαμαρά φοβούνται ότι άρχισε το «ξήλωμα του πουλόβερ» που είχαν υφάνει προκειμένου να εξαγοράσουν την ψήφο μελών του Κοινοβουλίου, για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, σπάζοντας τον «κουμπαρά» που έχουν δημιουργήσει επιχειρηματικοί κύκλοι.

Η αγωνία τους, μάλιστα, έχει φτάσει στο κατακόρυφο, καθώς αναμένεται ν’ ανοίξουν κι άλλα στόματα, υποδεικνύοντας τα πρόσωπα που τους προσέγγισαν, προσφέροντάς τους μεγάλα χρηματικά ποσά για να συναινέσουν στον υποψήφιο που θα επιλέξει ο αποστάτης του ‘93, Αντώνης Σαμαράς.

Σε παράκρουση βρίσκεται και η αδέκαστη Ελληνική Δικαιοσύνη που έσπευσε άρον-άρον να θέσει στο αρχείο τις καταγγελίες, που είχαν δει το φως της δημοσιότητας στα μέσα Σεπτεμβρίου, για τον «έρανο» που έκαναν για τον σκοπό αυτό σε γαμήλιο πάρτι, ντόπιοι ολιγάρχες που σιτίζονται από τον κρατικό κορβανά.

Τότε ο αντεισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς να διερευνήσει σε βάθος όπως έπρεπε, την υπόθεση.

Ο συγκεκριμένος δικαστικός λειτουργός περιορίστηκε σε εξέταση μερικών κυβερνητικών στελεχών, μελών πολιτικών γραφείων και δημοσιογράφων στους οποίους υπέβαλε τυπικές ερωτήσεις, λαμβάνοντας ανάλογες απαντήσεις.
Έτσι σε χρόνο ρεκόρ έθεσε τον σχετικό φάκελο στο αρχείο.

Τώρα ο ίδιος καλείται, αφού πρώτα έχει δείξει δείγματα των προθέσεών του, να ελέγξει την βασιμότητα των όσων αποκάλυψε η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ., Σταυρούλα Ξουλίδου.
Το πρόβλημά του σε σχέση με παλαιότερα είναι ότι υπάρχει ευθεία αναφορά στον άνθρωπο που την «έπιασε» δωροδοκώντας την με το ιλιγγιώδες ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για τον Γιώργο Σουκούρη, πρόεδρο Τοπικής  Οργάνωσης της «ψευτοδεξιάς» στο Λεκανοπέδιο, που δηλώνει ιστορικός συγγραφέας και εκτός του Μηταράκη εμφανίζεται και ως πολιτικός φίλος του Άδωνι (Σπύρου) Γεωργιάδη.

Και οι δύο πολιτικοί, πάντως, αρνήθηκαν ότι έχουν την παραμικρή σχέση με τον συγκεκριμένο, λέγοντας ότι τους «ακολουθεί στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης» και κυρίως στους λογαριασμούς που έχουν ανοίξει στο Twitter.

Άλλες πληροφορίες, όμως, αναφέρουν ότι σύντομα θα δημοσιοποιηθεί φωτογραφικό υλικό που θα δείχνει τον Σουκούρη σε ρόλο… τελετάρχη στην κοπή πίτας για λογαριασμό του υφυπουργού Ανάπτυξης.

Ήδη η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. κατέθεσε στον Παναγιωτόπουλο, επιμένοντας στις καταγγελίες της, επισημαίνοντας μάλιστα ότι η τελευταία επαφή μαζί με τον «μεσάζοντα» ήταν το βράδυ της 20ής Νοεμβρίου.

Σύμφωνα πάντα με την Ξουλίδου, το μέλος της Ν.Δ., όπως της συστήθηκε, της «αποκάλυψε» πως έτερος συνάδελφός της στο κόμμα, ο Παναγιώτης Μελάς «τα έχει ήδη πάρει…».
Όπως και να ‘χει το πράγμα, ο κλοιός γύρω από τον Σαμαρά και τους συνεργάτες του τείνει να μετατραπεί σε «θηλιά».

Αυτή την φορά ούτε τα τηλεφωνήματα του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου (Μπάμπη) Αθανασίου μπορούν να σώσουν την κατάσταση, καθώς αναμένεται να υπάρξει τσουνάμι καταγγελιών για προσφορά «πακέτων» ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε βουλευτές πρόθυμους να στηρίξουν όποιον προκρίνει το Μαξίμου για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα.
Εκείνο, όμως που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι η στάση που τήρησε στο συγκεκριμένο θέμα η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Όταν, στις 30 Αυγούστου, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Κωνσταντόπουλος, με δήλωσή του σε εβδομαδιαία εφημερίδα, μίλησε ανοιχτά «για συνταγματική εκτροπή με εξαγορά βουλευτών με αφορμή το θέμα του ΠτΔ», η «θεούσα» δικαστικός εσιώπησε.

Την ίδια τακτική ακολούθησε κι όταν προέβη σε παρόμοια καταγγελία ο βουλευτής της ΡΗΜΑΔ, Γιάννης Πανούσης.

Ούτε και τότε συγκινήθηκε, όπως συνέβη εξάλλου και με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Κυριακάτικης «Kontra news», για το σεντούκι που άνοιξαν πασίγνωστοι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες, για λογαριασμό του Σαμαρά.

Προφανώς για να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος και να επικρατήσει, με τα ανάλογα ανταλλάγματα, ο νόμος της «ομερτά», σε όσους μεγαλόσχημους του τόπου (οι οποίοι «διέρρευσαν» την είδηση για τον κουμπαρά), ήθελαν να βγάλουν «τα άπλυτα στην φόρα» ανταγωνιστών τους.

Αν κοιτάξει κανείς τις τελευταίες συμφωνίες που έχει υπογράψει η κυβέρνηση των νταβατζήδων με συγκεκριμένους επιχειρηματικούς ομίλους, θα αντιληφθεί το περίεργο παιχνίδι που παίχτηκε από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα.

Τελικά, στην Ελλάδα (σχεδόν) οι πάντες εξαγοράζονται;

Γ.Α.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου