" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Κομμουνιστικό θαύμα... Μετά τον Τσίπρα και ο μπολσεβίκος Κουτσούμπας έγινε Χριστιανός!


αναδημοσίευσις από : ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν πέσαμε από τα σύννεφα μαθαίνοντας για την επίσκεψη του ανεπάγγελτου και παιδιού του κομματικού σωλήνα νέου γ.γ. του Καπιταλιστικού Κόμματος Ελλάδος (ΚΚΕ) Δημήτρη Κουτσούμπα στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όπου και συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Σ΄αυτό τον περίεργο κόσμο που ζούμε οι «τερατογενέσεις» θεωρούνται, πλέον, ως κάτι το φυσιολογικό. Ο Κουτσούμπας εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση, ευχαριστώντας τον Αρχιεπίσκοπο για τις παλαιότερες ευχές που του είχε στείλει, τόσο όταν ανέλαβε νέος σταλινίσκος στο ΚΚΕ όσο και κατά την περίοδο των εορτών της Λαμπρής. Η εύλογη απορία που δημιουργείται είναι τι είδους ευχές θρησκευτικού περιεχομένου μπορεί να δίνει ένας Ιερωμένος σε έναν δεδηλωμένο άθεο; 

Ο Ιερώνυμος από την πλευρά του θεώρησε ως «ευχάριστη μέρα» την συνάντηση αυτή, ενώ δήλωσε ότι «Μην ξεχνάμε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα είναι ένα κόμμα με τη δική του ιδεολογία».
 Πράγματι, ο Αρχιεπίσκοπος έχει δίκιο. Το ΚΚΕ έχει την δική του ιδεολογία, στην οποία η θρησκεία δεν έχει καμία θέση. Θεωρείται ως «όπιο του λαού», σύμφωνα με την γνωστή ρήση του Μαρξ. Στις χώρες του «υπαρκτού σοσιαλισμού» ο Χριστιανισμός κυνηγήθηκε αμείλικτα, με αποκορύφωμα βεβαίως την Αλβανία του Ενβέρ Χότζα, όπου η θρησκεία τέθηκε εκτός νόμου! Η ιδεολογία αυτή, όπου επικράτησε ή όπου προσπάθησε να επιβληθεί, γκρέμισε εκκλησίες, δολοφόνησε, βασάνισε και φυλάκισε Ιερείς και καλλιέργησε έντονα το αντιχριστιανικό πρόσωπο στις αρρωστημένες κοινωνίες που ήθελε να δημιουργήσει.
Τι είδους διάλογο, επομένως, μπορεί να κάνει ο Ιερώνυμος με τον εκπρόσωπο ενός κόμματος και μιας αντίστοιχης ιδεολογίας, όπου στην περίπτωση που ανελάμβανε την εξουσία, η Εκκλησία και η Θρησκεία θα είχαν «αντιδραστικό» ρόλο; Το μόνο που καταφέρνει (και) με αυτές τις ενέργειες ο Αρχιεπίσκοπος είναι να τσαλακώνει τον ρόλο του, ως επικεφαλής της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Ποιος ξεχνά εκείνη την περιβόητη δήλωσή του στο παρελθόν, ότι «οι αριστεροί είναι περισσότερο πιστοί από τους δεξιούς»; Αν κρίνουμε από τα πρόσωπα των Κουτσούμπα, Τσίπρα, Κουράκη, Ρεπούση, όντως η «πίστη» τους ξεχειλίζει από τα μπατζάκια…
Το ερώτημα που του θέτουμε στη συνέχεια έχει ως εξής: Στην υποθετική περίπτωση κατά την οποία ο Αρχηγός της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ θελήσει να πάρει την πρωτοβουλία να επισκεφθεί την Αρχιεπισκοπή, ο Ιερώνυμος τι θα κάνει; Θα υποστηρίξει και σ΄αυτήν την περίπτωση ότι «η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι ένα κόμμα με την δική του ιδεολογία»; Με δεδομένη την θέση μας ότι η Ορθοδοξία αποτελεί για Εμάς απαραίτητο συστατικό στοιχείο της Εθνικής μας Ταυτότητας και Παράδοσης η συνάντηση αυτή θα μπορούσε να έχει σαφή και συγκεκριμένο εποικοδομητικό χαρακτήρα.
Βεβαίως, Εμείς ως Εθνικιστές ίσως να  είμαστε λιγότερο… πιστοί  από τους πάσης φύσεως αριστερούς, όπως υποστηρίζει ο Αρχιεπίσκοπος, αλλά θα μπορούσε να μας δεχθεί… Το ερώτημα, φυσικά, είναι υποθετικό, αλλά φανταζόμαστε την αντίδραση του Αρχιεπισκόπου. Δρώντας όχι ως θρησκευτικός εκπρόσωπος όλων των Ελλήνων αλλά ως συνομιλητής ενός ψευδεπίγραφου «συνταγματικού τόξου», ίσως να απέφευγε την συνάντηση αυτή. Θα απέφευγε, δηλαδή, τον εκπρόσωπο ενός κόμματος με τεράστια απήχηση στην Ελληνική Κοινωνία και με τον δέοντα σεβασμό στην Ορθοδοξία, ενώ δεν έχει πρόβλημα να συνομιλεί με δεδηλωμένους άθεους και εχθρούς του Χριστιανισμού. Ο καθένας κρίνεται από τα πεπραγμένα του, γιατί κανείς δεν μπορεί να βρίσκεται στο απυρόβλητο. 

Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου