" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Ενω οι "indignados",αποφασίζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων,η κυβέρνηση πιέζει να αποχωρήσουν...

Οι Ισπανοί «αγανακτισμένοι», πρωτεργάτες του κινήματος αντίδρασης στην ευρωπαϊκή πολιτική λιτότητας, συζητούν σήμερα και αύριο στην πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ της Μαδρίτης, προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που ανέβηκε στον στον ιστότοπο madrid.tomalaplaza.net, σκοπός της συνάντησης είναι να "ενισχυθεί και να εξαπλωθεί το κίνημα". Θα εκπροσωπηθούν "αγανακτισμένοι" από 53 πόλεις της Ισπανίας, οι οποίοι θα καταθέσουν προτάσεις, που θα παρουσιαστούν αύριο. Μία από τις προτάσεις, που δόθηκε στη δημοσιότητα, αφορά στρη διοργάνωση πορείας, που θα διαρκέσει ένα μήνα, θα διασχίσει όλη την Ισπανία και θα καταλήξει στη Μαδρίτη, απ' 'οπου ξεκίνησε το αυθόρμητο κίνημα στις 15 Μαΐου.
Μια εκπρόσωπος του κινήματος πάντως, την οποία επικαλείται η διαδικτυακή έκδοση της ισπανικής εφημερίδας El Mundo, υπογράμμισε ότι οι αγανακτισμένοι "δεν αισθάνονται απολύτως υποχρεωμένοι να λάβουν αποφάσεις υπό πίεση", αναφερόμενη στις αυξανόμενες πιέσεις των ισπανικών αρχών να διαλυθεί το εναλλακτικό χωριό από σκηνές που έχει στηθεί στην Πουέρτα ντελ Σολ.
Εντείνονται, πάντως οι πιέσεις προς τους νεαρούς Ισπανούς να εγκαταλείψουν τις πλατείες, ενόψει της τουριστικής σεζόν. Την περασμένη Τετάρτη, ο ισπανός υπουργός Εσωτερικών Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα κάλεσε τους διαδηλωτές να σεβαστούν την ελεύθερη μετακίνηση στην πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ. Δεσμεύτηκε, ωστόσο, ότι η αστυνομία θα δράσει "με μέτρο" απέναντι στους "indignados".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου