" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Τουρκική "απόβαση" στο Ναύπλιο...

Στο Ναύπλιο αναμένεται
να συναντηθούν αύριο Παρασκευή 1η Ιουλίου ο εκπρόσωπος της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας πρέσβης Παύλος Αποστολίδης και ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Φεριντούν Σινιρλίογλο, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.

 

Θα πρόκειται για τον 52ο γύρο των λεγομένων διερευνητικών επαφών περίπου 45 μέρες μετά την 51η εμπιστευτική συνάντηση...
(έγινε στον Τσεσμέ - Κρήνη) των διπλωματών από τα υπουργεία Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας οι οποίοι συζητούν και διαπραγματεύονται για τον προσδιορισμό της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο.
 

Η αυριανή συνάντηση είναι η πρώτη μετά την επανεκλογή του κ. Ταγίπ Ερντογάν στη θέση του πρωθυπουργού της Τουρκίας αλλά και η πρώτη μετά την τοποθέτηση του κ. Σταύρου Λαμπρινίδη στη θέση του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας.  
Στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες διεξάγονται υπό απόλυτη μυστικότητα, κατά την τουρκική πλευρά έχει σημειωθεί πρόοδος. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποσαφηνιστεί αν και η νέα ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών αποδέχεται την άποψη του τέως υπουργού κ. Δημήτρη Δρούτσα ότι η διαδικασία των διερευνητικών επαφών δεν μπορεί να είναι ατέρμονη. Ο κ. Δρούτσας είχε μάλιστα δηλώσει ότι μετά τις εκλογές στην Τουρκία ο κ. Ερντογάν θα πρέπει να αποφασίσει αν το θέμα θα κλείσει με διμερή συμφωνία ή αν οι δύο κυβερνήσεις θα συμφωνήσουν να προσφύγουν στη δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την εξεύρεση λύσης.

 Από τον "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ " Αργολίδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου