" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΜΑΣ ΕΞΕΦΤΕΛΙΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ Ο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ !!!

Μείζον πολιτικό θέμα έχει δημιουργηθεί σχετικά με τις υποτιμητικές δηλώσεις για τους Έλληνες που όπως όλα δείχνουν, έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας σε δημοσιογράφο της Hurriyet.

Μετά την κατηγορηματική διάψευση του Θ. Πάγκαλου και τον πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ του αντιπροέδρου και της Νέας Δημοκρατίας, η τουρκική εφημερίδα ανήρτησε στην ιστοσελίδα της το ηχητικό ντοκουμέντο.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης επανήλθε στο θέμα και ζήτησε και πάλι την παρέμβαση του πρωθυπουργού.
"Υπάρχει κυβέρνηση; Υπάρχει πρωθυπουργός; Δεν ενοχλείται από τα αποκαλυπτήρια του υβριστή και ψευδόμενου αντιπροέδρου;", αναρωτήθηκε ο κ. Μιχελάκης, αναφερόμενος το περιεχόμενο ομιλίας του Θόδωρου Πάγκαλου στην Κωσταντινούπολη.
Απαντώντας στην κριτική του κ. Πάγκαλου τόσο προς το πρόσωπό του όσο και προς τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο κ. Μιχελάκης σημείωσε πως "μετά από τρεις συνεχείς ανακοινώσεις που διαψεύστηκαν αντιλαμβάνομαι τον πανικό του γιατί ήξερε πως θα αποκαλυφθούν τα ψέματά του. Έιναι η γνωστή αντίδρασή του. Υβρεις και τίποτα άλλο. Άρχισε να βρίζει τους πάντες και τα πάντα , δεν θα τον ακολουθήσουμε στον κατήφορό του".

Η διάψευση από τον Πάγκαλο

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος τα περί δηλώσεων του στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, "κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Παναγιότατο Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, δεν είχε καμία επαφή με εκπροσώπους του Τύπου. Ουδέποτε έκανε δηλώσεις ή έδωσε συνέντευξη με το περιεχόμενο που αναφέρεται στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας ή με οποιοδήποτε άλλο".


Και η διάψευση των διαψεύσεών του !!!
Και ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, είχε διαψεύσει πως χρησιμοποίησε το χαρακτηρισμό "τεμπέληδες" για τους Έλληνες, το ηχητικό ντοκουμέντο και το απομαγνητοφωνημένο κείμενο έρχεται να τον διαψεύσει.

Μετά από τρεις ανακοινώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου και τα πυρά που εξαπέλυσε σε Νέα Δημοκρατία και "Ελεύθερο Τύπο", η τουρκική εφημερίδα παρείχε την απομαγνητοφώνηση της συνέντευξής του Hurriyet και το ηχητικό απόσπασμα, φέρνοντας σε ακόμα δυσκολότερη θέση τον αντιπρόεδρο.
Αναμένεται πλέον μία νέα τοποθέτηση του Θεόδωρου Πάγκαλου, που ουσιαστικά εκτέθηκε από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, καθώς και η επίσημη θέση της κυβέρνησης στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει.
"Συστηθήκαμε του τόνισα ότι έιμαι από την "Χουριέτ". Κατέγραψα στο κασετόφωνό μου την ομιλία του κ. Πάγακαλου. Δεν καταλαβαίνω γιατί τώρα διαψεύδει", επισήμανε ο δημοσιογράφος της "Hurriyet" Σεφά Καπλάν μιλώντας στον "Ελεύθερο Τύπο".


Το κείμενο της απομαγνητοφώνησης



«Στην επέτειο των σαράντα χρόνων από την επανάσταση του Καντάφι, προσκλήθηκα να παρακολουθήσω ομιλίες διάρκειας τεσσάρων ωρών στα αραβικά χωρίς μετάφραση… Δεν θέλω λοιπόν να μιλήσω στα ελληνικά εδώ, γιατί δεν θα με καταλαβαίνουν οι προσκεκλημένοι μας.
Είχα επαφές με την ελληνική κοινότητα εδώ στην Κωνσταντινούπολη με διάφορους τρόπους (...)
Η πρώτη φορά που αναμίχθηκα στα πολιτικά πράγματα της ελληνικής κοινότητας εδώ ήταν το 1996, όταν είχαν αρχίσει συζητήσεις για το καθεστώς της Τουρκίας ως υποψήφιας χώρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα.
Τότε είχα μάθει ότι υπήρχε ένα μυστικό διάταγμα το οποίο απαγόρευε στους Έλληνες πολίτες ή στους Τούρκους με ελληνική καταγωγή να αποκτούν ακίνητη περιουσία.
Υπέβαλα αυτό το νόμο στους συναδέλφους μου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όλες οι συζητήσεις (για το καθεστώς της Τουρκίας ως υποψήφιας χώρας) σταμάτησαν αμέσως γιατί ήταν νόμος διακρίσεων… απαράδεκτος για το ευρωπαϊκό σύστημα νομικών αρχών.
Συζήτησα το θέμα όλα αυτά τα χρόνια μετά… Πιστεύω ότι τώρα η Τουρκία προοδεύει… Κάθε φορά που επισκέπτομαι την Κωνσταντινούπολη σχηματίζω και μια διαφορετική εντύπωση.
Η εντύπωση που σχημάτισα αυτή τη φορά είναι ότι αποπνέει αισιοδοξία και μια κάποια αυτοπεποίθηση. Κάτι εντελώς καινούργιο. Αυτά είναι μια πολύ καλή αίσθηση που δείχνει ότι η χώρα περνάει μια καλή φάση. Ας το αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο.
Γιατί πολλά προβλήματα δεν οφείλονται σε υπαρκτά εμπόδια τα οποία δεν είναι δυνατόν να ξεπεραστούν, αλλά πηγάζουν από την έλλειψη αυτοπεποίθησης. Οπως ίσως γνωρίζετε, στην Ελλάδα, αυτή την περίοδο ισχύει ακριβώς το αντίθετο.
Επικρατεί πολλή απαισιοδοξία και η απαισιοδοξία είναι κακή (…) Έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του δημόσιου τομέα. Επί χρόνια αποφεύγαμε να τα θίξουμε. Ήταν ένας βολικός τρόπος να ζούμε, αλλά ταυτόχρονα και τεμπέλικος και τώρα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε (…) Ελπίζω το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας να είναι θετικό (…)


Όταν η Εθνική Τράπεζα αγόρασε τη Finansbank, ορισμένοι κύκλοι στην Αθήνα έκαναν λόγο για την «Εθνική πατάτα». Τώρα η Finansbank, η οποία εξακολουθεί να αποτελεί τμήμα της Εθνικής Τράπεζας, είναι μια από τις πιο επιτυχημένες τράπεζες. Και τώρα όσοι επέκριναν τη συμφωνία μπορούν να δουν πόσο λάθος έκαναν».




Από :  news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου