" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011

Με τον "γκουρού των αγορών", Τζορτζ Σόρος συναντήθηκε ο Γ. Παπανδρέου

Συνάντηση με τον λεγόμενο και "γκουρού των αγορών", μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος, είχε σήμερα ο Γ. Παπανδρέου, στο γραφείο του στη Βουλή. Στη συνάντηση ήταν και ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Τους δύο άντρες απασχόλησαν οι εξελίξεις στη διεθνή οικονομία και την ευρωζώνη, αλλά και η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, χωρίς ωστόσο να συζητηθεί το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους, κάτι για το οποίο (χρεωκοπία) ο Τ. Σόρος έχει λίγο πολύ στοιχηματίσει.
Οι πληροφορίες πάντως θέλουν τον Τ. Σόρος να αναγνωρίζει τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα μας για να αντιμετωπίσει τα δημοσιονομικά της. Ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής μίλησε σε εκδήλωση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, όπου αναφέρθηκε με καλά λόγια για τη χώρας μας, σε αντίθεση με αυτά που είπε για τη Γερμανία.
Είναι ωστόσο πολύ σημαντική η δήλωσή του ότι "η Ελλάδα θα σωθεί πάση θυσία γιατί αυτό θέλουν η Ευρώπη και οι ΗΠΑ". Μάλιστα, τόνισε χαρακτηριστικά ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν να στηρίξουν την Ελλάδα. "Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα θέλει να σωθεί η Ελλάδα. Η Ευρώπη πρέπει να είναι ενιαία και όχι ένας όμιλος πλούσιων χωρών", είπε ο μεγαλοεπενδυτής.


Από : sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου