" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΡΤΑΣΕΙ κ. ΚΛΙΝΤΟΝ !!!

Η υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Χίλαρι  Κλίντον όταν συναντήθηκε με τον έλληνα πρωθυπουργό είπε: "Η Ελλάδα είναι γενέτειρα της δημοκρατίας, οπότε κάθε φορά που διενεργούνται δημοκρατικές εκλογές, οπουδήποτε στον κόσμο, η Ελλάδα πρέπει να λαμβάνει πνευματικά δικαιώματα"!!!
Μεταξύ σοβαρού και αστείου η δήλωση της κ. Κλίντον είναι μια πραγματικότητα. Και ειλικρινά θα μπορούσε η χώρα μας να έχει τα οφέλη της από κάτι παρόμοιο. Δεν εννοώ φυσικά επί λέξη αυτό που λέει η Χίλαρι αλλά κάτι που να μπορούσε να μας κατοχυρώσει δικαιώματα. Τι εννοώ;
Η Ελλάδα δεν είναι μόνον η γεννέτειρα της Δημοκρατίας και αυτό είναι γνωστό τοις πάσι. Η Ελλάδα είναι γενέτειρα των πάντων που έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό και την ανθρώπινη πολιτιστικοφιλοσοφική και πολιτική εξέλιξη αλλά και όχι μόνον. Διότι επιστήμη ίσον Ελληνικό Πνεύμα. Το αποδεικνύουν και οι όποιες ορολογίες που χρεισιμοποιούνται στις επιστήμες και είναι λέξεις Ελληνικές γιατί πως αλλιώς θα μπορούσαν οι ξένοι να διατυπώσουν όρους που δεν γνωρίζουν στην ουσία τι σημαίνουν!!!
Πέραν τούτου όμως αν εστιάσουμε και μόνον στον πολιτισμό, εκεί όντως θα έπρεπε η χώρα να επιδιώξει να  λαμβάνει τα δικαίως αναλογούμενα. Και αυτό έχει να κάνει με ότι είναι εκείνο που εκφράζει πολιτισμό ελληνικό λ.χ. η αρχιτεκτονική. και εδώ πραγματικά θα δούμε πως στις ΗΠΑ τουλάχιστον σχεδόν το σύνολο των δημόσιων και κρατικών κτισμάτων έχουν στοιχεία αρχαιοελληνικής αρχιτεκτονικής. Και φυσικά δεν είναι μονάχα αυτά αλλά και στον χώρο των ιδιωτικών κτισμάτων, κυρίως εκείνων που έχουν μεγάλη οικονομική επιφάνεις και θέλουν να την επιδείξουν βασίζονται πάνω στην δική μας αρχιτεκτονική και εννοώ βεβαίως την αρχαιοελληνική!!! 

Να λοιπόν που το μεταξύ σοβαρού και αστείου της κ. Κλίντον θα μπορούσε να βρεί μια βάση!!! 
Αλλά και πάλι αν ούτε και αυτό μπορεςί να σταθεί ως λογική ( πράγμα που ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω όταν για τραγούδια ή θεατρικά ή ακόμη και προβολές ταινιών, ενίοτε γελοίων, απαιτούνται πνευματικά δικαώματα!!!), αν λοιπόν λέω ακόμη ούτε και αυτό μπορεί να συμβεί, τότε θα μπορούσε απλά να γίνει κάτι άλλο πολύ-πολύ σοβαρό για την χώρα μας. Να μας δώσει όχι την ελεύθερη και άνευ βίζας  είσοδο στις ΗΠΑ, αλλά την υποστήριξή της σε θέματα ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα. Την υποστήριξή της στο θέμα επέκτασης των ναυτικών μιλίων σε 12 όπως έχει από την διεθνή κοινότητα αναγνωρισθεί, την υποστήριξή της στην εξόρυξη των πετρελαίων που σε μεγάλες ποσότητες έχουμε, την υποστήριξή της για την λύση του Κυπριακού ζητήματος, την υποστήριξή της στο όνομα της Μακεδονίας !!! 
Αυτά μπορεί να τα κάνει σοβαρά και όχι στα λόγια η κ. Χίλαρι και η κυβέρνηση Ομπάμα; Και δεν πειράζει εμείς τους αφήνουμε όλους ελεύθερους να ψηφίζουν και να λένε ότι έχουν Δημοκρατία χωρίς να ζητάμε πνευματικά δικαιώματα. Και ας  χτίζουν με βάσει τους κίονες και τα αετώματα μιμούμενοι Παρθενώνες. Άλλωστε ο Παρθενών εδώ χτίστηκε και οι Ικτίνος και Καλλικράτης Έλληνες ήσαν!!! Ούτε διαπιστευτήρια γι' αυτό ζητάμε αλλά ούτε και δικαιώματα από τις απομιμήσεις, διαφήμηση μας κάνουν έτσι κι' αλλιώς...
Και πως να το κάνουμε τους καίει και τους ζεματάει πως όλα από εδώ ξεκίνησαν και όλα εδώ τελειώνουν, κάτι που ίσως να αποδεικνύει για ακόμη μια φορά την πολύ σοφή ρήση " Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος..." !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου