Τοῦ Iqbal Jassett
Αν υπάρχει μια λέξη που να αποτυπώνει ή να περιγράφει πόσο άσχημα έχει πληγεί η δημόσια εικόνα του Ισραήλ, ποια θα ήταν αυτή; Σίγουρα η λέξη θα ήταν «καταστροφή»!
Κάποιοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι ακόμη και μεταφορικά μιλώντας, το καθεστώς Νετανιάχου έχει εξαντλήσει όλες τις προσπάθειες που αποσκοπούσαν στην υπέρβαση των καταστροφικών δημοσίων σχέσεων. Κάθε ενέργεια -είτε στρατιωτική, πολιτική είτε διπλωματική- έχει οδηγήσει από καταστροφή σε καταστροφή.
Ένα πρόσφατο παράδειγμα της έκτασης της παγκόσμιας αγανάκτησης κατά της γενοκτονίας του Ισραήλ στη Γάζα, την κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ, ήταν η πορεία χιλιάδων ανθρώπων -ορισμένες εκτιμήσεις τοποθετούν τον αριθμό σε περισσότερους από 300.000- να διασχίζουν τη Γέφυρα του Λιμανιού του Σίδνεϊ στην Αυστραλία.
Με την ονομασία «Πορεία για την Ανθρωπότητα» και, παρά την καταρρακτώδη βροχή, το BBC ανέφερε ότι οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με μηνύματα προς τους πολιτικούς να σταματήσουν τον πόλεμο.
«Ντροπή, ντροπή Ισραήλ, ντροπή ΗΠΑ», φώναζαν τα πλήθη. «Τι θέλουμε; Κατάπαυση του πυρός. Πότε τη θέλουμε; Τώρα».
Ο ιδρυτής των WikiLeaks, Julian Assange, εντοπίστηκε ανάμεσα στους διαδηλωτές, μαζί με άλλους αξιοσημείωτους συμμετέχοντες, όπως ο ομοσπονδιακός βουλευτής Ed Husic και ο πρώην πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Bob Carr.
Η εφημερίδα Guardian ανέφερε την αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας, η οποία την σχολίασε ως τη μεγαλύτερη διαμαρτυρία που έχει σημειωθεί στην πόλη. Επιπλέον, η καταστροφική κριτική κατά του Ισραήλ αποτυπώθηκε καλύτερα στον τίτλο της:
Η φρίκη της Γάζας μας κάλεσε και ένα πλήθος από "υπό τήν βροχή διαδηλωτές" της Γέφυρας του Λιμανιού του Σίδνεϊ, νέοι και ηλικιωμένοι, κατέφθασαν σύσσωμοι.
Όπως αναμενόταν, οι σιωνιστικές ομάδες πίεσης θα κατήγγειλαν τις διαμαρτυρίες τους, και το Εβραϊκό Συμβούλιο Αντιπροσώπων της Νέας Νότιας Ουαλίας δήλωσε «απογοητευμένο» από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να επιτρέψει τη διαμαρτυρία.
Στην πραγματικότητα, είναι γνωστό ότι το Εβραϊκό Συμβούλιο Αντιπροσώπων της Νότιας Αφρικής (SAJBD) καταδίκασε τη Νότια Αφρική για την προσφυγή κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο (ICJ) για τη γενοκτονία στη Γάζα.
Πράγματι, επιλεκτική αμνησία από τους υπερασπιστές του Ισραήλ, οι οποίοι προτιμούν να χρησιμοποιούν σημασιολογία για να αποσπάσουν την προσοχή από πειστικά στοιχεία γενοκτονίας.
Ένας πρώην αναπληρωτής εισαγγελέας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία δήλωσε ότι ο αριθμός των αποδεικτικών στοιχείων που υποδηλώνουν γενοκτονία στη Γάζα είναι συντριπτικός...
Ο Graham Blewitt, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στον αυστραλιανό ραδιοτηλεοπτικό φορέα SBS News ότι αν εργαζόταν σήμερα γιά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, «δεν θα δίσταζε να απαγγείλει κατηγορίες εναντίον των Ισραηλινών ηγετών για γενοκτονία».
Προς αιώνια ντροπή του, το SAJBD κάλεσε την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής να «επανεξετάσει την απερίσκεπτη, ανήθικη και τελικά αυτοκαταστροφική στάση της απέναντι στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και αντ' αυτού να ευθυγραμμιστεί με άλλα μέλη της διεθνούς κοινότητας που κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν στην ειρήνη στην περιοχή».
Τέτοιες απερίσκεπτες δηλώσεις καταδεικνύουν επίπεδα αποσύνδεσης και τύφλωσης απέναντι στη μαζική σφαγή των Παλαιστινίων, τοποθετώντας ομάδες λόμπι ως ένθερμους υποστηρικτές του αποικιακού καθεστώτος των εποίκων.
Σε αντίθεση με τη στάση τους, εντός του καθεστώτος έχει αναδυθεί μια αυξανόμενη συναίνεση ότι ο Νετανιάχου αποφεύγει μια μόνιμη εκεχειρία προκειμένου να διατηρήσει τον φασιστικό συνασπισμό του για να μείνει μακριά από τη φυλακή.
Η εφημερίδα Times of Israel αποκάλυψε ότι ανώτεροι Ισραηλινοί αξιωματούχοι εξέδωσαν κοινό βιντεοσκοπημένο μήνυμα απαιτώντας «τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα», υποστηρίζοντας ότι το καθεστώς έχει «συσσωρεύσει περισσότερες απώλειες παρά νίκες» και ότι «οι μάχες συνεχίζονται για πολιτικούς λόγους...».
Η δριμεία επίθεση δεν προέρχεται από την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής, την οποία το SAJBD δυσφήμισε ως «ανήθικη», αλλά από την άποψη 19 πρώην αρχηγών του επιτελείου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, επικεφαλής πληροφοριών, διευθυντών της Shin Bet και της Mossad, καθώς και αστυνομικών επιτρόπων.
Τους υποστήριζαν ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων Ehud Barak, και οι πρώην αρχηγοί του επιτελείου Moshe Ya’alon και Dan Hakutz.
Το μήνυμά τους είναι σαφές: το παιχνίδι τελείωσε!
Και στην Αμερική, η πολιτική δεξιά που κάποτε ήταν σχεδόν ομόφωνη στην υποστήριξή της προς το Ισραήλ, αρχίζει να διασπάται.
Τις τελευταίες εβδομάδες, μια μικρή αλλά πολύ σημαντική ομάδα συντηρητικών που συνδέονται με την MAGA έχει αρχίσει να εκφράζει δημόσια ανησυχία, αν όχι άμεση καταδίκη, για τον «συνεχιζόμενο πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα», σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.
Το σιωνιστικό καθεστώς είναι «kaput», καθώς οι σε μεγάλο βαθμό χρηματοδοτούμενες καμπάνιες δημοσίων σχέσεων του διαλύονται από την μία καταστροφή στην άλλη, ανίκανο να λογοκρίνει πλέον εικόνες πεινασμένων παιδιών που γεμίζουν τις τηλεοράσεις σε όλο τον κόσμο.
Ἀπό : middleeastmonitor
Ἡ Πελασγική






Μείζον πολιτικό θέμα η παρέμβαση του πρεσβευτή του Ισραήλ, Νοαμ Κατζ, κατά των κοινωνικών δράσεων στήριξης της Παλαιστίνης που συνοδεύθηκε με επίθεση στον Δήμαρχο Αθήνας. Αφωνία σε κυβέρνηση και ΥΠΕΞ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ "επίθεση" στον "δήμαρχο" της αθήνας,στόν οποίο,εάν θα ψάξει κανείς λίγο πίσω θα σοκαριστεί απο την καταγωγή του. Κοινώς έκανε ο εβραίος επίθεση στον εβραίο. ..
Πάραυτα ,έχουν πλέον θέμα σοβαρό. Το παραμύθι του "ολοκαυτώματος",θα είναι και η τελική σφαλιάρα που θα τους ερθει.
Εχουν πλέον χάσει την "πίστωση" που είχαν πάρει με το παραπάνω κόλπο. Οι λαοί δέν τούς θέλουν πλέον πουθενά. Ειναι παντού ανεπιθύμητοι. Οσο και να προσπαθούν να επιβάλουν,δέν μπορούν πλέον.
Μας "μάλωσε" ο Εβραιος γιατί δεν επιτρέψαμε να "πιάσει" το λιμάνι μας το κρουαζιερόπλοιο με τους τουρίστες Ισραηλίτες.
Εχουν πραξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ,τα οποία με τον Νετανιάχου βγήκαν στην φόρα,είδε όλος ο πλανήτς τους άρπαγες και τους δολοφόνους.
Ειναι δολοφονοι εχουν εξαπατήσει τον κοσμο,και έχεουν πνιγεί απο την πλεονεξία τους. Θελουν τον κόσμο όλον να αρπάξουν..
Θα αρκεστούν στις κλωτσιές που έρχοντε οσονούπω.
Εὐχαριστοῦμαι τά μάλα, Ἐλένη !
Διαγραφή« Ἔκανε ὁ ἑβραῖος ἐπίθεσιν στόν ἑβραῖο »
https://sxolianews.blogspot.com/2025/08/blog-post_6.html
Καλησπέρα ἀγαπητή !
Θα γεμίσουν με φέρετρα,στο Ισραήλ.. "Ο θόλος" έγινε θρύψαλα, τα συστήματα τους σκόνη απο το Ιράν.Στα τυφλά θα μπούν μέσα στα ερείπια της Γάζας,και φίλε...εκεί θα τους περιμένουν εκπληξεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε δύο φάσεις θα κάνει την "εκαθάριση' ο φονιάς νετανιάχου. Θα δούμε σύντομα στις πόσες "φάσεις¨θα αρχίσουν το τρέξιμο.
(Νετανιάχου: Το Ισραήλ «δεν θα προσαρτήσει τη Γάζα», θα διοικείται από «μεταβατικό» σώμα)
Καλά..πήγαινε εσύ στην πρώτη φάση να μπείς και σε πόσες φάσεις θα βγείς είναι αλουνου "παπα ευαγγέλιο",που λεμε..
Πάντως οἱ δικοί του, τῶν ἐνοπλων δυνάμεων παρακαλῶ, τοῦ,ὄχι φωνάζουν, οὐρλιάζουν νά βάλλῃ ἔνα τέλος. Ἐκεῖνοι σαφῶς ξέρουν. Νομίζω, εἶναι πολλά πού μέ κάνουν νά τό πιστεύω, πώς ὅταν πρό 10ημέρου περίπου, πῆρε τόν Νετανιάχου ὁ Ποῦτιν τηλέφωνο καί μίλησαν γιά τήν ασφάλεια τῆς Συρίας καί τό Ἰράν, πρέπει νά τοῦ τό δήλωσε : σταμάτα αὐτό τό ἔγκλημα πού διαπράττεις γιατί...
ΔιαγραφήΔέν ξέρω ἀλλά κάτι μοῦ λέει πώς ἔτσι ἔγινε.
Τώρα αὐτός, ὁ Νετανιάχου, τό ἔχει πιστέψει πώς εἶναι αὐτός πού θα φέρῃ τόν Μεσσία πού περιμένουν τά βδελύγματα :
« ...το 1990, η αίρεση των Σιονοναζιστών CHABAD πιθανότατα έστεψε τον Νετανιάχου ως «Moshiach ben Yosef» για όλη την τρέχουσα εποχή....Στον Ιουδαϊσμό, ο ρόλος "Moshiach ben Yosef" είναι αντίστοιχος με αυτόν του Ιωάννη του Βαπτιστή.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjMZkcsQf8gnJUFcoVKyONqw1MhXu0bt0Co4ZELaFZ8iq_hBvVUS3VG5hxogmYGnS_Ynpk1Ho2BOzyddFmLXahO3SknPhsXb8pn39eoiX8Tg9ZSKjU0U_9tzHexTZnD0DLardSsMy4PazMmaNkw1HFytFl9qhuiNhml54GzBXoeiptdMxedWvlI1J1joyc/w400-h300/schneerson.jpeg
Ἡ λεζάντα γιά τήν φωτό λέει : Ο ηγέτης του Chabad Schneerson προτρέπει τον Νετανιάχου να επισπεύσει τον Αρμαγεδδώνα για να φέρει πίσω τον Μεσσία.
Συνεπῶς μᾶλλον πρέπει νά τήν ἔχῃ ψωνίσῃ πολύ ἄσχημα ὁ περιούσιος ἐπιλεγμένος ...
https://sxolianews.blogspot.com/2023/11/blog-post_26.html
Τί θά ἔρθῃ ;
Καλησπέρα ἀγαπητή Ἐλένη !
Καλησπέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟχι δέν την έχει "ψωνίσει" και θα "φερει" αυτός τον Μεσσία των Εβραίων. Τον εαυτον έχει για μεσσία. Και αυτός είναι.! Μεσσίας των Εβραίων ειναι αυτός που θα τους "δωσει" το μεγάλο Ισραήλ. Και μπήκε αυτός καβάλα στο μουλάρι.
Μεσσίας τών Εβραίων είναι -αντιχριστος των Χριστιανών.
Τι θά έρθει; Μα το τέλος του Σιωνισμού! Και αυτό έχει ήδη έρθει. Και το ξερουν και οι ίδιοι. Εδώ τον ¨σερνει" ξανά τον γεροξεκούτη,που η αμερική τον ψήφισε για "σωτήρα" και αποδείχτηκε ο μέγας ευεργέτης του Ισραήλ. Οτι διατάξει ο Νετανιάχου βαράει προσοχή στις εντολές. "Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΑΓΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣΤΆΖΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΕ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΊ"
Εαν δεν είχε "πέσει" το γεράκι απο το μεξικό,να πετάξει και να ριξει και να ξαναγυρισει στο Μεξικο ,ο Νετανιάχου θα έκλαιγε. Το ισοπεδωσε το Ισραηλ το Ιραν. Του έκανε χοντρή ζημιά. Οπισθεν ολοταχώς έκαναν και οι δυό τους. Τώρα πρέπει αν συνεχίσει. Περασε ο χρόνος "ασφαλείας",και θα δοκιμάσε σε χερσαίες επιχειρήσεις. Εδώ θα γελάσει κάθε πικραμένος ασφαλώς. Το γνωρίζουν οι περισσότεροι,για αυτό και δεν συμφωνούν. Και ο ίδιος το γνωρίζει,αλλά δεν μπορεί να κάνει πλέον πίσω. Εκλεισαν και την συμφωνία μεταξύ τους΄Μετά την "νίκη τους" και την εκαθάριση δεν θα το προσαρτήσει θα μείνει "κενο". Εκεί είναι για μπίσνα,ξενοδοχεία σαλέ θέρετρο. Τζάμπα ο Τραμπας δεν κάνει. Εκει θα δουλέψει- με το μυαλό τους δλδ- μπετονιέρα και ουρανοξύστης.
Αλλά ρωτάω εγώ η χαζή. Ποιός αλήθεια περιμένουν να πιστέψει ,πώς για "πενήντα όμηρους"-λέμε τώρα,- ( οι ίδιοι τους έχουν όμηρους σε συνεργασία με πράκτορες που παριστάνουν την χαμάς) Για να πάρουν δήθεν πενηντα λοιπόν θα εκδιώξουν ενα εκατομύριο για αρχή και ύστερα άλλο ένα. Και μαθηματικά να το δείς,ειδικά απο τον σιχαμένο λαό που σταυρωσε έναν χριστό,για τα όβολα,είναι δυνατόν για πενήντα ,να διώξουν δυο εκατομύρια και να μην υπαρχει μεγάλο κέρδος; Κανεναν δεν πείθουν ,και όλος ο πλανήτης τους σιχάθηκε για το πόσο βρωμικοι υπουλοι και δολοφονικοί είναι. Τους "βάζει" στα βάθη της "ανατολής",σε ένα πόλεμο που είναι χαμένος,μετά απο δύο χρόνια καταστροφικά για την οικονομία του ισραηλ,και τον λαό της.. Σου θυμίζει κάτι αυτό; Στό τέλος υπάρχει κάποιος που θα αυτοκτονήσει στην θέση του Νετανιάχου; Βενιζέλος η Γούναρης;..Το τέλος του Νετανιάχου θα είναι τραγικό,αλλά και του Σιωνισμού επίσης. Ηδη ετοιμάζουν βαλίτσες,και το τραγικό είναι που δεν θα έχουν ελεύθερο Ισραήλ για να πάνε..Για τον ΑΡΗ τους κόβω.
καληνύχτα αγαπητή.Πόνος οι τελευταίες στιγμές,αλλά είναι πολύ κοντά η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ.
Δέν εἶναι μακριά ἀπό αὐτά πού πιστεύω ἐπίσης. Ἀλλά αὐτοί πρίν χαθοῦν θά τά κάνουν ὅλα στάχτη.
ΔιαγραφήΔυστυχῶς...
Καλό ξημέρωμα ἀγαπητή Ἐλένη !