" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Χίλιες οικογένειες Βρετανών μένουν άστεγες κάθε εβδομάδα


Τα χρέη πνίγουν χιλιάδες Βρετανούς πολίτες, που μοιάζουν ανήμποροι να τα βγάλουν πέρα με τα στεγαστικά τους δάνεια. Σύμφωνα με έρευνα 13.000 οικογένειες έμειναν στον δρόμο τους τελευταίους 3 μήνες, αφού τα σπίτια τους κατασχέθηκαν απ’ τις τράπεζες, ενώ συνολικά 65.000 άνθρωποι δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τις δόσεις των στεγαστικών δανείων για το έτος 2008-’09. Η απόφαση της κατάσχεσης μάλιστα τοιχοκολλείται, φέρνοντας σε πολύ άβολη θέση τους ιδιοκτήτες.
Στη Μεγάλη Βρετανία εγκρίθηκε πρόσφατα Κρατική βοήθεια, με την οποία επιδοτούνται δανειολήπτες, που έχουν μείνει άνεργοι λόγω της οικονομικής κρίσης, όμως τα ποσά δεν αρκούν. Έτσι, οι φορείς της Πρόνοιας λαμβάνουν καθημερινά 2.000 τηλεφωνήματα, από πολίτες που βρίσκονται σε απόγνωση, αφού κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους και ζητούν βοήθεια. Οι μεγάλες Βρετανικές τράπεζες έχουν ελαττώσει την παροχή δανείων, όμως εκατομμύρια σπίτια έχουν αγοραστεί με αυτόν τον τρόπο, από ανθρώπους που είναι πλέον άνεργοι περισσότερους από 6 μήνες.


Πηγή: ALPHA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου