" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 16 Μαΐου 2009

ΕΙΧΕ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ


Στα 25 χρόνια που αρθρογραφώ και παρακολουθώ τα δημόσια τεκταινόμενα και κυρίως το έργο και τον λόγο των πολιτικών ανδρών, όλων των ιδεολογιών και κομματικών παρατάξεων αλλά και εκπρόσωπων οργανισμών,φορέων, συλλόγων και λοιπών κοινωνικοπολιτικών εκφράσεων, είναι η πρώτη φορά που πραγματικά θαύμασα το θάρρος ενός ανδρός!
Στην συγκέντρωση του Συλλόγου Βιομηχάνων Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, αν μη τι άλλο ο λόγος του Προέδρου κ. Ευριπίδη Ευλογημένου ήταν όχι απλά ξεχωριστός αλλά θα έλεγα πρότυπος για το περιεχόμενο , κυρίως όμως για το θάρρος να τολμήσει δημόσιο πρόσωπο και μάλιστα από τέτοια θέση να αρθρώσει έναν λόγο που πόνεσε μέχρι το μεδούλι το κατεστημένο!!!
Δεν πρόκειται να επαναλάβω τα λόγια του εδώ σ’ αυτές τις λίγες γραμμές, αλλά να εξάρω την τόλμη του κ. Προέδρου που δεν αρκέστηκε όπως το σύνολο αυτών που κατέχουν θώκους, στο χάδεμα των αυτιών και την υποκριτική στάση απέναντι στην καθεστηκυία τάξη, αλλά τα είπε έξω από τα δόντια μη υπολογίζοντας κανένα απολύτως κόστος.
Γιατί το να λέει κάποιος δημόσια αυτά που συζητούν οι πολίτες ανεπίσημα μεταξύ τους και αποτελούν σαφώς κοινό τόπο και μάλιστα παρόντων των εκφραστών του συστήματος( κυβερνητικών και μη , βουλευτών) αν μη τι άλλο θέλει κότσια!!!
Και βέβαια θίχτηκαν οι κύριοι βουλευτές γιατί τους πέταξε κάποιος, επιτέλους, κατάφατσα και δημόσια το πόσο βολευτές είναι, ναι καλά διαβάζεται βολευτές, που κοιτούν να κόβουν και να ράβουν στα μέτρα τους τα πάντα, αλλά και κυρίως για το γενικότερο σύστημα του κράτους που βασίζεται στην λειτουργία του δημοσίου και τους άμεσους εκφραστές του τους δημόσιους υπαλλήλους!
Αυτούς που τους έχουν φτιάξει έτσι ακριβώς όπως βολεύει το σύστημα και είναι δυστυχώς μια τραγική αλήθεια!!! Τραγική από κάθε άποψη γιατί οι αποδέκτες αυτής της συμπεριφοράς και «φιλοσοφίας» είναι οι απλοί πολίτες!!!
Αν λοιπόν δεν άρεσαν αυτά τα λόγια στον κ. Σούρλα αλλά και στον βουλευτή του Πασοκ που ήταν παρών,είναι δικό τους πρόβλημα, όχι όμως πως δεν είναι αλήθεια… Το να αποχωρούν από την αίθουσα και εν μέσω της ομιλίας του κ. Ευλογημένου είναι κάτι που αποδεικνύει την ενοχή τους για την τραγική πραγματικότητα!!!
Εγώ να πω τέλος πως καταχάρηκα που ένας άνθρωπος πέρα από κομματικά και «χρωματικές» ιδεολογίες τόλμησε να πει αυτά που θα ήθελε να πει ο μέσος Έλληνας. Ο μέσος αγανακτισμένος Έλληνας πολίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου