" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2025

Ἡ παράστασις τῶν κλόουν τῆς Ε.Ε. στό Κιεβο


Η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συγκαταλέγεται μεταξύ των παγκόσμιων ηγετών που παρευρέθηκαν στο Κίεβο για την συμπλήρωση των τριών ετών από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία - και, το πιο σημαντικό για αυτούς, για να εμφανίσει μια φανταστική ευρωπαϊκή επίδειξη δύναμης.

ἀπό τό προφίλ στό Χ, τῆς μέδουσας ( ἐδῶ)

Παρά τις συζητήσεις για ενότητα σχετικά με τον τρόπο δράσης στον τέταρτο χρόνο αυτής της σύγκρουσης και τα παραληρηματικά σχέδια για ένα « παράλληλο ΝΑΤΟ », οι Ευρωπαίοι ηγέτες τραγουδούν από εντελώς διαφορετικά υμνολόγια, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία .

Μεγαλύτερες ρωγμές εμφανίζονται επίσης στην προοπτική οι Βρυξέλλες να προβούν σε περισσότερες πληρωμές βοήθειας για την Ουκρανία. Η Ουγγαρία παραμένει αντίθετη στην πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια, ενώ είναι σαφές ότι άλλα κράτη μέλη της ΕΕ απλώς κρύβονται πίσω από τη στάση της. Η Ιταλία και η Ισπανία, για παράδειγμα, φαίνονται επιφυλακτικές να μιλήσουν για το μπλοκάρισμα πληρωμών, ενώ η κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν αντ'αυτού τους παίρνει τη την ευθύνη γι᾿αυτούς.

Οι ηγέτες της ΕΕ πιθανότατα θα ήταν εξίσου πρόθυμοι να κρυφτούν πίσω από την Ουγγαρία σχετικά με τις συνομιλίες για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ένωση, παρά τις δικές τους επιφυλάξεις.

Όπου οι κυβερνήσεις δεν διαφωνούν, ανταγωνίζονται — για να κερδίσουν την εύνοια του Ντόναλντ Τραμπ, στην περίπτωση της Βρετανίας και της Γαλλίας. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατάφερε σήμερα να ξεπεράσει την επίσκεψη του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Keir Starmer στον Λευκό Οίκο, καθώς και οι δύο προσπαθούν να διεκδικήσουν τη νίκη πείθοντας τον Τραμπ ότι η Ουκρανία πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Όχι ότι ο Τραμπ νοιάζεται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, επικρίνοντας και τους δύο ηγέτες το Σάββατο ότι δεν έκαναν «τίποτα» για να τερματίσουν τον πόλεμο και υποστηρίζει ουσιαστικά τον κύριο πολιτικό αντίπαλο του Keir Starmer, τον ηγέτη των Μεταρρυθμίσεων Νάιτζελ Φάρατζ. Εν τω μεταξύ, ο ειδικός απεσταλμένος του προέδρου των ΗΠΑ, Steve Witkoff, ο οποίος είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πούτιν νωρίτερα αυτό το μήνα, άφησε να εννοηθεί σε συνέντευξή του στο CBS την Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου ότι «εναπόκειται πλέον στον Πρόεδρο Πούτιν και τον Πρόεδρο Τραμπ να επιλύσουν κάτι και νομίζω ότι θα έχουν επιτυχία». 

Και σαν να προστίθεται στο χάος, ο Friedrich Merz -για τη νίκη του οποίου στις γερμανικές εκλογές οι περισσότεροι ευρωπαίοι ηγέτες σιωπούσαν- ζήτησε την ηπειρωτική «ανεξαρτησία» από τις ΗΠΑ...

Ἀπό: europeanconservative.com

Νά σημειώσουμε πώς κανένας ἐκπρόσωπος τῆς κυβερνἠσεως Τράμπ ΔΕΝ παρευρέθηκε στήν παράστασιν τῶν κλόουν, ὅπως ἦταν φυσικό

Στήν παράστασιν πού επικεφαλής της ἦταν η αρχιμέδουσα Ursula von der Leyen,παρευρέθηκαν ὁ Πρόεδρος τοῦ Εὐρωπαϊκοῦ Συμβουλίου Antonio Costa οἱ ἡγέτες τοῦ Καναδᾶ, Δανίας, Ἰσλανδίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Φινλανδίας, Νορβηγία,ς Ισπανίας και Σουηδίας. Μέ ἄλλα λόγια οἱ γνωστότατοι κλόουν ! 

Καί βεβαίως οἱ σοβαροἰ καί λογικοί ἄνθρωποι δέν θά μποροῦσαν παρά νά δοῦν πώς τό μέλλον γιά τό καλό τῆς Ἂνθρωπότητος δέν βρίσκεται σέ τέτοιες  γελοῖες παραστάσεις ἀλλά σέ ἀποφάσεις ὅπως αὐτή : 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες τάχθηκαν στο πλευρό της Ρωσίας δύο φορές στα Ηνωμένα Έθνη για ψηφίσματα που σχετίζονται με την Ουκρανία.


Η πρώτη ψηφοφορία με την οποία οι ΗΠΑ τάχθηκαν στο πλευρό της Ρωσίας ήταν ένα ψήφισμα που συντάχθηκε από τη Δυτική Ευρώπη που καταδίκαζε τη Ρωσία για την Ειδική Στρατιωτική Επιχείρησή της στην Ουκρανία και την υποστήριξη προς την Ουκρανία να διατηρήσει το έδαφός της που η χώρα είχε χάσει από τη Ρωσία κατά τη διάρκεια του πολέμου. Οι ΗΠΑ δεν ψήφισαν για να καταδικάσουν τις ενέργειες της Ρωσίας ούτε υποστήριξαν την ουκρανική «εδαφική ακεραιότητα».

Το δεύτερο ψήφισμα για το οποίο ψήφισαν οι ΗΠΑ ήταν αυτό που είχαν συντάξει οι ίδιες. Έγινε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και ζήτησε να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, ενώ δεν περιείχε κριτική στη Ρωσία. Αυτό το ψήφισμα πέρασε από το Συμβούλιο Ασφαλείας παρά την έλλειψη υποστήριξης από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία , οι οποίες απείχαν μετά την άσκηση βέτο στις προσπάθειές τους να τροποποιήσουν τη διατύπωση.
 ( ὁλόκληρο τό θέμα ΕΔΩ



Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου