" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

7 Δεκεμβρίου 1941 - Πέρλ Χάρμπορ : ἕνα ἐνορχηστρωμένο γεγονός;

Τον Νοέμβριο του 1944, ο Υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ, Henry Stimson, είπε στον Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ ότι ήταν εξαντλημένος « από την εργασία των τελευταίων δύο εβδομάδων στην έκθεση του Περλ Χάρμπορ για να κρατήσει έξω οτιδήποτε θα μπορούσε να βλάψει τον Πρόεδρο». — Churchill's War : Triumph in Adversity

7 Δεκεμβρίου 2023. Σήμερα συμπληρώνονται 82 χρόνια από την ιαπωνική επίθεση στο Περλ Χάρμπορ, το γεγονός που έβαλε τις ΗΠΑ στον πόλεμο κατά της Γερμανίας και της Ιαπωνίας. Οκτώ αμερικανικά θωρηκτά βυθίστηκαν ή τέθηκαν εκτός μάχης και περίπου 3.600 Αμερικανοί ναύτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν.

Η Ουάσιγκτον χρειαζόταν αποδιοπομπαίους τράγους και ο Ναύαρχος Husband Kimmel και ο Στρατηγός Walter Short κατηγορήθηκαν στο ότι δέν προετοιμάστηκαν για την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ. Καθώς περνούσε ο καιρός, ήρθαν στο φως περιστασιακές αποδείξεις ότι ο Πρόεδρος Ρούσβελτ γνώριζε την επίθεση και επέτρεψε την καταστροφή, προκειμένου ο αμερικανικός λαός να εξοργιστεί τόσο πολύ από την επίθεση ώστε να εγκαταλείψει την αντίστασή του για να συρθεί σε έναν άλλο ευρωπαϊκό πόλεμο. Η διαμάχη συνεχίστηκε για μερικά χρόνια. Δεν είμαι σίγουρος ότι λύθηκε ποτέ.

( πληροφορίες σχετικῶς μέ τό βιβλίο τοῦ ἀρθρογράφου, ἐδῶ )

Όταν ήμουν συντάκτης της Wall Street Journal, ο επικεφαλής των μυστικών πληροφοριών του αμερικανικού στόλου των ΗΠΑ στον Ειρηνικό την εποχή της ιαπωνικής επίθεσης, ο Ναύαρχος Edwin T. Layton, δημοσίευσε ένα βιβλίο, Και ήμουν εκεί. Ο Λέιτον απέδειξε με ικανοποίηση ότι η πρόγνωση της επίθεσης ήταν γνωστή στην Ουάσιγκτον, ίσως όχι συγκεκριμένα ότι η Ιαπωνία θα επιτεθεί στο Περλ Χάρμπορ, αλλά ήταν σίγουρα γνωστό ότι η Ιαπωνία επρόκειτο να επιτεθεί δυναμικά. Ο Λέιτον απέδωσε την ευπάθεια του Περλ Χάρμπορ στην τάση της Ουάσιγκτον να μονοπωλήσει τις ναυτικές πληροφορίες και να μην τις μοιράζεται με επιχειρησιακούς διοικητές. Αν ο Layton το πίστευε αυτό ή απλά δεν μπορούσε να πει ότι η προειδοποίηση δεν έγινε για να ξεκαθαρίσει το εμπόδιο στον πόλεμο, δεν μπορώ να το πω. Εντούτοις, το να γνωρίζει η Ουάσιγκτον ότι επίκειται επίθεση και να μην λαμβάνει κανένα μέτρο για να θέσει το Περλ Χάρμπορ σε κατάσταση συναγερμού ή να στείλει τον στόλο εκτός λιμένος, προβληματίζει. Ο προκάτοχος του Κίμελ είχε απολυθεί επειδή δεν συμφωνούσε με την επιμονή της Ουάσιγκτον να διατηρήσει τον Στόλο του Ειρηνικού σε μια τόσο ευάλωτη τοποθεσία όπως το Περλ Χάρμπορ, ενώ η πιθανότητα πολέμου αυξανόταν.

Ο εκδότης του βιβλίου του Λέιτον μου έστειλε ένα αντίγραφο. Ως συντάκτης της Wall Street Journal με μια δική μου στήλη, υπέθεσα ότι θα μπορούσα να γράψω μια κριτική για το βιβλίο του ναύαρχου Λέιτον, αλλά μου απαγορευόταν.

Δεν το λέω για να ντροπιάσω τους πρώην συναδέλφους μου. Η άποψή μου είναι ότι το Ίδρυμα προστατεύει πολύ τις θέσεις και τους θεσμούς του Ιδρύματος. Η ίδια προστατευτικότητα που μπορεί να αποτρέψει την αναθεώρηση ενός βιβλίου μπορεί να αποτρέψει τη διόρθωση μιας προφανώς κλεμμένης προεδρικής εκλογής.

Οι Αμερικανοί μεγάλωσαν με την ιστορία των διπλωματών Ιαπώνων που ξεγέλασαν την Ουάσιγκτον με ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ακόμα και όταν ο ιαπωνικός στόλος έπλεε προς το Περλ Χάρμπορ.. Διαβάζοντας τον δεύτερο τόμο της βιογραφίας του Ουίνστον Τσόρτσιλ του Ντέιβιντ Ίρβινγκ (που δημοσιεύτηκε το 2001) καθιστά σαφές ότι ο Ρούσβελτ και ο Τσόρτσιλ ήταν αυτοί που κορόιδευαν τους Ιάπωνες και τους χειραγωγούσαν σε πόλεμο.

Ῥοῦσβελτ-Τσώρτσιλ  φωτό

Ο ίδιος ο Ίρβινγκ σπάνια λέει τη γνώμη του. Απλώς αναζητά όλα τα διαθέσιμα έγγραφα και αποσπάσματα από αυτά, και σας λέει πού να βρείτε τα έγγραφα, ώστε να μπορείτε να τον ελέγξετε. Οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί είχαν σπάσει τους ιαπωνικούς κώδικες και διάβαζαν τα διπλωματικά και στρατιωτικά μυστικά μηνύματα και τα συζητούσαν μεταξύ τους, μερικές φορές κρύβοντας σημαντικές πληροφορίες ο ένας από τον άλλο. Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Ιαπωνία δεν ήθελε πόλεμο και προσπαθούσε να καταλήξει σε μια ειρηνική διευθέτηση της δυσκολίας που προκλήθηκε από την αποκοπή της Ιαπωνίας από το πετρέλαιο. Ήταν προφανές σε όλους ότι αν αρνούνταν στην Ιαπωνία το πετρέλαιο, η Ιαπωνία θα έπρεπε να πάει για το πετρέλαιο στην Ολλανδική Ινδονησία, που σήμαινε ότι οι βρετανικές και αμερικανικές βάσεις στην περιοχή θα δέχονταν ιαπωνική επίθεση. Τα έγγραφα δείχνουν ότι τόσο ο Ρούσβελτ όσο και ο Τσόρτσιλ συμφώνησαν ότι οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί δεν μπορούσαν να κινηθούν πρώτα και ότι η Ιαπωνία έπρεπε να χειραγωγηθεί για να επιτεθεί στη Βρετανία ή στις ΗΠΑ.

Ο Ίρβινγκ παρουσιάζει μεγάλο αριθμό επίσημων πληροφοριών, αλλά αναφέρει ότι πολλά από τα αρχεία παραμένουν κλειδωμένα και ότι ορισμένα αρχεία στα οποία απέκτησε πρόσβαση είναι άδεια. Ορισμένα έγγραφα έχουν χαθεί ή έχουν τοποθετηθεί σε λάθος θέση ή καταστραφεί. Προφανώς, τα γεγονότα δεν είναι βολικά για τις βρετανικές και αμερικανικές κυβερνήσεις και εξακολουθούν να αποσιωπούνται πολλές δεκαετίες αργότερα.

Υπάρχουν δύο είδη ιστορικών: ιστορικοί της αυλής που γίνονται δημοφιλείς λέγοντας ιστορίες που ευχαριστούν και ρεβιζιονιστές ιστορικοί που αντικαθιστούν τις καθησυχαστικές ιστορίες με πραγματικές που προκαλούν αναστάτωση. Οι τελευταίοι περνούν δύσκολα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τον Ντέιβιντ Ίρβινγκ, οι ιστορίες του οποίου δείχνουν ότι δεν ήταν μόνο ο Χίτλερ και ο Τότζο (Hideki Tojo ὀ πρωθυπουργός καί πρόεδρος τῆς Αὐτοκρατορίας τῆς Ἰαπωνίας κατά τήν διάρκεια τοῦ Β΄Π.Π. που φορούσαν μαύρα καπέλα, αλλά και ο Ρούσβελτ και ο Τσόρτσιλ. ( φοροῦσαν μαύρα καπέλα = κάποιος σε μια συγκεκριμένη κατάσταση που ενεργεί ανήθικα και για κακούς λόγους...) 

Μόλις ξεφύγετε από ελεγχόμενες εξηγήσεις, μπορείτε εύλογα να καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος προκλήθηκε από τον Τσόρτσιλ και τον Ρούσβελτ. Ο Τσόρτσιλ ανέβηκε στην εξουσία ως πρωθυπουργός με τη δαιμονοποίηση της Γερμανίας και τη χαριστική βρετανική εγγύηση προς την Πολωνία που δέσμευσε τους Βρετανούς σε πόλεμο εναντίον της Γερμανίας. Ο Ρούσβελτ προκάλεσε πόλεμο με την Ιαπωνία με μια σειρά προσβολών και αποκόπτοντας την Ιαπωνία από το πετρέλαιο. Ο Ρούσβελτ γνώριζε ότι αυτό θα ανάγκαζε την Ιαπωνία σε πόλεμο με τις ΗΠΑ. Όπως ο Χίτλερ ξεκαθάρισε ότι δεν ήθελε πόλεμο με τη Βρετανία και τη Γαλλία, οι Ιάπωνες ξεκαθάρισαν ότι η Ιαπωνία δεν ήθελε πόλεμο με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία. Αλλά μπήκαν στον πόλεμο ούτως ή άλλως.

Ο Ρούσβελτ ήθελε τη Βρετανία σε πόλεμο, επειδή ο Ρούσβελτ ήξερε ότι μια χρεοκοπημένη και εξουθενωμένη Βρετανία θα μπορούσε να στερηθεί την αυτοκρατορία της και η αμερικανική χρηματοπιστωτική και οικονομική ηγεσία θα αντικαθιστούσε τη βρετανική χρηματοπιστωτική και οικονομική ηγεσία.

Η Αμερικανική Αυτοκρατορία ήταν πράγματι η κύρια έκβαση του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

ἀπό : unz.com

Ἐπίσης διαβάζουμε : 

Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος : Πόση ἀλήθεια καί πόσο ψέμα κρύβεται πίσω ἀπό τήν ἱστορία του ; ( Σέ τρία μέρη) 


Ἡ Πελασγική

6 σχόλια:

 1. Χαίρ' Ευαγγελία Λεβέντισσα!...

  ...Προσπαθώ νά φανταστώ πώς είναι άραγε, νά είσαι Πρύτανης σέ Πανεπιστήμιο τών ΗΠΑ καί νά σέ κράζει+εγκαλεί στά social τό Βουρλάμενον, ώς γνήσιον πετσορουφηγμένον κι allways κλαψουρίζοντας καί συστήνοντάς σου τά ποθαμένα του, φόρ χέητ σπίτσ-αντίσεμέτιζμους καί φυσικά , άν δέμπιάσει η κλάψα μετά έχει κι άλλα βέλη σε τήν φαρέτρα του, νά σέ κάνει πιό ψιλόν κι απ' τό τσιγαρόχαρτον.
  Άμ πώς...
  https://twitter.com/AlbertBourla/status/1732484370332623330

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ὥ ναί ! Τώρα μέ τήν συμπαράστασιν τῶν περισσοτέρων κοινοτήτων τῶν Πανεπιστημίων τῶν ΗΠΑ πρός τούς Παλαιστινίους καί τήν γενοκτονία στήν ὁποία ὑπόκεινται ἀπό τούς Ἰσραηλινούς,ὅλα ἔχουν πάρει τήν μορφή τοῦ ἀντισημιτισμοῦ ! Παντοῦ ἀντισημίτες. Ὅλοι ἀντισημίτες !!!

   Καί τό γνωστό τροπάριο : Τό Ἄουσβιτς και τό ὁλοκαύτωμα τῶν Ναζί !
   Πιάνει,δέν λέω.
   Σήμερα ὅμως ;

   Ἄ ναί,ἀκόμη ἐκεῖ στήν Γερμανία ὅπου τό σύμπλεγμα ἐνοχῆς ἔχει ἐνσωματωθεῖ ὡς ἐντολή τοῦ DNA τους,πλέον...
   https://sxolianews.blogspot.com/2023/12/blog-post_8.html

   Καλησπέρα ἀγαπητέ ΤΤ600 !

   Διαγραφή
  2. Η παραμυθα περι αντισημιτισμου παει κατα διαολου.
   Οι οβριοι δεν το ξερουν ακομα, αλλα ΤΕΛΟΣ το μπουρου-μπουρου!

   https://www.unz.com/aanglin/the-antisemitism-hoax-has-officially-collapsed-jews-dont-know-it-yet-but-its-over/

   Διαγραφή
  3. Σά δέ ντρέπεστε σείς οί 3 κορυφαίοι προέδροι πανεπιστημίων...
   Καί ποιοί είστε σείς ρέ...που θά μας ξαναβάλετε στούς φούρνους, παλιοναζί!...
   Αίσχος καί Ανάθεμα, Κατάπτυστοι τού ακαδημαϊκού κόσμου τών ΗΠΑ...φττού σας, απολίτιστοι καί δέ συμμαζεύεται
   --------------------
   Μιλάμε για πολύ σορόπι κι άλλη τόση κλάψα τό μπούρλο
   Ντράπηκα όταν άκουσα την πρόσφατη κατάθεση 3 κορυφαίων προέδρων πανεπιστημίων. Κατά την προσωπική μου άποψη, ήταν μια από τις πιο κατάπτυστες στιγμές στην ιστορία του ακαδημαϊκού κόσμου των ΗΠΑ. Στους 3 προέδρους προσφέρθηκαν πολλές ευκαιρίες να καταδικάσουν τη ρατσιστική, αντισημιτική, ρητορική μίσους και αρνήθηκαν να το πράξουν κρυπτόμενοι πίσω από εκκλήσεις για "πλαίσιο". Στο μυαλό μου ήρθαν οι αναμνήσεις των γονέων του πατέρα μου, του Αβραάμ και της Ραχήλ Μπούρλα, του αδελφού του Ντέιβιντ και της μικρής του αδελφής Γκρατσιέλα, που πέθαναν όλοι στο Άουσβιτς. Αναρωτιόμουν αν ο θάνατός τους θα παρείχε αρκετό "πλαίσιο" σε αυτούς τους προέδρους για να καταδικάσουν την αντισημιτική προπαγάνδα των Ναζί.

   Και επειδή η απανθρωποποίηση των θυμάτων διευκολύνει το "να βάλεις το δικό σου πλαίσιο" και να δικαιολογήσεις οτιδήποτε, ορίστε μια φωτογραφία της Graciela Bourla, η οποία εξοντώθηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης σε ηλικία 17 ετών. Δυστυχώς, δεν διασώθηκαν φωτογραφίες των παππούδων και του θείου μου. Ακόμα αναρωτιέμαι πώς έμοιαζαν.
   -------
   https://www.youtube.com/watch?v=8dd3Qpa0tbU

   Διαγραφή
  4. Κλάααμα ὁ Ἀλβέρτος ! Ἄχ, δέν ἔχει φωτογραφίες...! ! !

   Ἰσραήλ Ἀβραάμ Μπουρλᾶ

   Η οικογένεια των Σεφαραδιτών ραβίνων Burla είναι σχεδόν βασιλική οικογένεια στην Παλαιστίνη από το 1700. Συνωμότησαν με τους τραπεζίτες Rothschild, Churchills και το Συμβούλιο των Αντιπροσώπων των Βρετανών Εβραίων στα μέσα του 1800 για να κάνουν το Ισραήλ μια βρετανική αποικία μεταμφιεσμένη σε εβραϊκό κράτος...
   https://sxolianews.blogspot.com/2022/02/blog-post_21.html
   Διαβᾶστε γιά τίς ... περίεργες σχέσεις Burla , Rothschild , Schwab , Fauci καί τό κακό συναπάντημα.

   Καλησπέρα ἀγαπητέ ΤΤ600 !

   Διαγραφή
  5. Τώρα εἶναι στά δύσκολα...
   https://sxolianews.blogspot.com/2023/12/blog-post_24.html

   Εὐχαριστῶ !

   Καλησπέρα ἀγαπητέ ΤΤ600 !

   Διαγραφή