" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Τό δηλητήριο καί τά συμπτώματά του :Ἡ δραστηριότητα τοῦ ΕΛΙΑΜΕΠ στήν σημερινή Ἑλλάδα. Γιά νά ΞΑΝΑθυμηθοῦμε,γιά νά ἐμπεδώσουμε τό γεγονός τῆς σχεδιασμένης καταστροφῆς μας...

Ὁ Edmund Keeley,βραβεύεται γιά τήν μετάφρασι τοῦ ἔργου τοῦ Ῥίτσου (ὁ ποιητής τῶν κομμουνιῶν),«ἡμερολόγια ἐξορίας»,τό 2014

Ο Edmund Keeley, συγγραφεύς και τα σχετικά, που ζει -δήθεν- απομονωμένος σε μια ειδυλλιακή γωνιά των Ηνωμένων Πολιτειών και εφ’όρου ζωής ασχολείται με την Ελλάδα. Ξέρει καλά τα Νέα Ελληνικά, έχει παντρευτεί Ελληνίδα και ορθώς κατάλαβε ότι το πανεπιστήμιο στην Ελλάδα ήτανε ό,τι είναι ο Στρατός στην Τουρκία: θεματοφύλακας της διατήρησης της Έθνικής Ιδέας. Έτσι συνέλαβε το σχέδιο να διαλύσει το Ελληνικό Πανεπιστημιακό σύστημα και ειδικώς το Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Φιλοσοφική Σχολή του οποίου, χάρη σε μορφές όπως ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος, είχε, από το πρώτο μισό ήδη του 19ου αιώνα, αναδειχθεί σε πεδίο σφυρηλάτησης της εθνικής συνείδησης των Ελλήνων.



Η ιστορία μας αρχίζει το 1936, οπότε τοποθετήθηκε πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη ο James Hugh Keeley (1895-1990). Με το που πήγε εκεί ο εν λόγω«διπλωμάτης» ξεσπάσανε στη «συμπρωτεύουσα» οι γνωστές ταραχές του Μαΐου του 1936, που ξεκινήσανε ως εργατικές διεκδικήσεις αλλά ραγδαίως μεταβλήθηκαν σε διατύπωση αιτήματος αυτονόμησης της πόλης αυτής, που, ως γνωστόν, είχε τότε μεγάλο ιουδαϊκό πληθυσμό. Ο Ιωάννης Μεταξάς έπιασε στο φτερό το βαθύτερο υπονοούμενο των γεγονότων και δραστικώς κατέστειλε τις διαδηλώσεις, με αποτέλεσμα να εξουδετερωθεί και η στάση μονάδων του Στρατού που τότε σταθμεύανε στη Θεσσαλονίκη και οι οποίες, επειδή δεν καταλαβαίνανε τι πήγαινε να γίνει, είχαν «συναδελφωθεί» με τους διαδηλωτές . Τα γεγονότα αυτά όμως υπήρξαν η βασική αιτία επιβολής του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου, διότι και ο Ιωάννης Μεταξάς αλλά και ο βασιλιάς Γεώργιος Β΄ είχανε καταλάβει ότι -με αμερικανική υποστήριξη- διατυπωνόταν επιβουλή κατά της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας.


Ο James Hugh Keeley, πάντως, έμεινε στη Θεσσαλονίκη μέχρι την έκρηξη του Β΄ Παγκόσμιου πόλεμου το 1939, οπότε γύρισε στην Αμερική. Με δυσκολία έκρυβε τη μνησικακία του κατά του Μεταξά και, γενικώς, των Ελλήνων που δεν είχαν αφήσει να πραγματοποιηθεί το «ωραίο» όραμά του για αυτονόμηση/ανεξαρτοποίηση της «νύμφης του Θερμαϊκού». Ξαναγύρισε στην Ελλάδα, στην Αθήνα τώρα, λίγο μετά την κατά το 1945 συνθηκολόγηση της Γερμανίας και έκανε ό,τι μπορούσε ο άνθρωπος για να δώσει μορφή αγριότητας στον μεταξύ των Ελλήνων Εμφύλιο Πόλεμο που ήδη είχε ξεσπάσει. Το 1947, έχοντας επιτελέσει επιτυχώς αυτήν ειδικά την αποστολή του, γύρισε στην Αμερική, υπηρέτησε ως πρεσβευτής σε άλλα, «ευαίσθητα» πόστα και μετά επιδόθηκε στην καλλιέργεια των -μεγάλων- «πνευματικών και πολιτιστικών» ενδιαφερόντων του. Όμως η «πικρία» του για την αποτυχία του «μεγάλου κόλπου» το 1936 στη Θεσσαλονίκη δεν τον άφησε εφ’ όρου ζωής – και με αυτή διαπότισε τους τρεις γιους του, δύο από τους οποίους έμελλαν να έχουν καθοριστική επίδραση στα σύγχρονα γεγονότα της Πατρίδας μας.


Θ. Κουλουμπής
Η προσβλητική για το σύνολο του Ελληνικού Γένους απόπειρα σπίλωσης της Επανάστασης του 1821, στην οποία ανοιχτά πια επιδίδεται ο Θάνος Βερέμης, βασικό στέλεχος του «Ελληνικού» Ιδρύματος Αμυντικής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), δεν είναι γεγονός τυχαίο. Ακριβώς το αντίθετο μάλιστα: Αποτελεί κορύφωση προσπάθειας που έχει αρχίσει από το πρώτο κιόλας μισό της δεκαετίας του 1980, σκοπός της οποίας είναι η ηθική και ψυχολογική, καταρχήν, καθώς και υλική και εδαφική στη συνέχεια συρρίκνωση του Ελληνικού Έθνους.

Ακριβώς αυτόν τον σκοπό εξυπηρετεί το ΕΛΙΑΜΕΠ και αυτό ακριβώς προσπαθούνε να κάνουνε όλοι όσοι έχουνε –οποιαδήποτε- σχέση με δαύτο.
Η πιο σκοτεινή μορφή από τους τρεις είναι ο Edmund Keeley, συγγραφεύς και τα σχετικά, που ζει -δήθεν- απομονωμένος σε μια ειδυλλιακή γωνιά των Ηνωμένων Πολιτειών και εφ’όρου ζωής ασχολείται με την Ελλάδα. Ξέρει καλά τα Νέα Ελληνικά, έχει παντρευτεί Ελληνίδα και ορθώς κατάλαβε ότι το πανεπιστήμιο στην Ελλάδα ήτανε ό,τι είναι ο Στρατός στην Τουρκία: θεματοφύλακας της διατήρησης της Έθνικής Ιδέας. Έτσι συνέλαβε το σχέδιο να διαλύσει το Ελληνικό Πανεπιστημιακό σύστημα και ειδικώς το Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Φιλοσοφική Σχολή του οποίου, χάρη σε μορφές όπως ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος, είχε, από το πρώτο μισό ήδη του 19ου αιώνα, αναδειχθεί σε πεδίο σφυρηλάτησης της εθνικής συνείδησης των Ελλήνων. Συνεργός του σε αυτό το ‘σχέδιο’ υπήρξε ο Θεόδωρος Κουλουμπής (σκέτος Θοδωρής κατά τους φίλους του), που σήμερα είναι ομότιμος καθηγητής του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόσωπο που όχι μόνο κυκλοφορεί ελεύθερο αλλά και κατακλύζεται από εκδηλώσεις τιμής και σεβασμού προς το πρόσωπό του. (Όχι παίζουμε!)

Ο άλλος γιος που προσπάθησε να πάρει πίσω «το αίμα του πατέρα του» για την υπόθεση της Θεσσαλονίκης το 1936, είναι ο Robert Keeley. Αυτός ακολούθησε τη σταδιοδρομία του πατέρα του και μπήκε στο Υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α., δηλαδή το State Department. Αντίθετα με τον αδελφό του Edmund κινήθηκε ανοιχτά και νωρίς έπιασε φιλίες με -ποιον άλλον;- τον Ανδρέα Παπανδρέου, γιο της Σοφίας Μινέϊκο, που αλώνιζε στην Αμερική ως τροτσκιστής, φιλελεύθερος και όλα τα σχετικά ήδη πριν από τον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο. Ο Robert Keeley ήρθε ως Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα το 1985, όταν δηλαδή ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε ολοκληρώσει τη διάλυση του Κράτους του 1821 και, κατά συνέπεια, δεν είχε φόβο να υποστεί τις συνέπειες τής κατά των ελληνικών συμφερόντων δράσης τής οικογένειάς του γενικώς. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι η πρώτη σοβαρή εκδήλωση προς τιμήν του οργανώθηκε από τον Θ. Κουλουμπή -πού αλλού;- στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, κατά το 1987. Πασιχαρής ο Keeleyπου μπορούσε πια να πάει στη Θεσσαλονίκη χωρίς να κινδυνεύει, πασιχαρής και ο Κουλουμπής που τον είχε φέρει στη Θεσσαλονίκη εν δόξη και τιμή, πασιχαρείς και οι «Έλληνες» πανεπιστημιακοί καθηγητές που κάθησαν τότε στο ίδιο τραπέζι με αυτά τα δύο εκλεκτά υποκείμενα


Ὁλόκληρο τό θέμα,γιά τόν ἄκρως προδοτικό ῥόλο τοῦ ΕΛΙΑΜΕΠ,ἐδῶ


Διαβᾶστε καί αὐτό 

3 σχόλια:

  1. .
    .
    O ΝΙΤΣΕ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ …

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΚΤΩ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ

    OI ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ( ΑΛΛΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΙΕΡΑΤΕΙΑ )

    Η ΑΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

    ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    ΟΙ ΨΕΥΤΟΙΘΑΓΕΝΕΙΣ

    ΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ

    ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ …………..

    ΟΙ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ………………..

    ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ………………
    .
    ΑΛΛΑ ,
    .
    .
    .
    ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ
    Ο Λ Α
    ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΖΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ
    ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟ ΕΛΙΑΜΕΠ
    ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ………….
    ΠΛΑΘΕΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ Η ΝΤΠ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

    ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ

    .
    ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΚΤΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ

    ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΣΙΓΟΥΡΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ …………….

    ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΘΑΥΜΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ,

    ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ……………….

    ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ………………..
    .
    .
    ΕΙΘΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ .
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἑλληνίδα Γιαγιά,συμφωνῶ ἀπολύτως κατ'ἀρχήν μέ τόν Νῖτσε καί ἐν συνεχεῖᾳ μέ ἐσένα. Διαφωνῶ μόνον ὡς πρός τήν ἀμφιβολία σου τοῦ ἐάν σωθοῦν ἤ ὄχι οἱ Ἕλληνες. Ἐκεῖ θά ἀντιγράψω τόν Νῖστε : « ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ …»

      Καλό ξημέρωμα νά ἔχῃς,ἀγαπητή !

      Διαγραφή
  2. ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΕΙΣΜΑ ΜΑΣ !

    ΑΦΗΝΩ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ .............

    ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΥΜΑΝΣΕΙΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ...........

    ΕΙΜΑΣΤΕ - ΠΑΙΔΙΑ - ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ !

    ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΟΣΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ...........

    ΚΑΙ Η ΓΚΡΙΝΙΑ ΜΟΥ ΕΝΑΙ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ...........

    ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΑΝΤΕΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ .....

    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ


    ΑπάντησηΔιαγραφή