" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΘΑΥΜΑ! ΘΑΥΜΑ! Ο ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΟΤΙ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΕΙΑ...!!! ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ...




Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο Κώστας Γκιουλέκας με αφορμή τις δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη στην παρουσίαση του προγράμματος των εορτασμών των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Ο Κώστας Γκιουλέκας εμφανώς αγανακτισμένος με τα λεγόμενα του δημάρχου μιλάει με πολύ σκληρά λόγια...
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Με καθυστέρηση ενός έτους, περιχαρής και θριαμβολογώντας για το πρόγραμμα, ο Γιάννης Μπουτάρης και οι συνεργάτες του μας παρουσίασαν πριν λίγες ημέρες αυτό που ονόμασαν “τελικό προγραμματισμό των εορτασμών για το 2012”!

Στους τελευταίους τρεις μήνες του 2012 – χρονιά που συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης – ο δήμαρχος της πόλης… θυμήθηκε ότι οφείλει να προετοιμάσει κάποιες εκδηλώσεις για την “τιμή των όπλων”. Και, όμως, ακόμη και σε αυτή την περίπτωση ο Γιάννης Μπουτάρης απογοήτευσε τους Θεσσαλονικείς.


Με έκπληξη άκουσαν οι δημοσιογράφοι τον δήμαρχο να δηλώνει ότι
“κανέναν στον κόσμο δεν ενδιαφέρουν τα 100α γενέθλια της Θεσσαλονίκης. Δεν ενδιαφέρει ένας εορτασμός που απλώς θα θρέφει την αυταρέσκεια μας”. Σε άλλο σημείο ανέφερε: “Θεωρώ, δηλαδή, πιο σημαντικό το ότι θα γίνει το μουσικό φεστιβάλ Womex στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2012 από τις όποιες εορταστικές εκδηλώσεις δεν θα γίνουν, διότι δεν θα γίνουν, για την απελευθέρωση”.


Να πως απάντησε στο αίτημα πολλών δημοτών ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, οι οποίοι βλέπουν το 2012 ως μια μοναδική ευκαιρία ανάδειξης και προβολής της Θεσσαλονίκης: “Και τι δηλαδή ήθελαν να κάνουμε; Κάθε μέρα χορούς και παρελάσεις; Μόνο το 1912 απελευθερώθηκαν στην Ελλάδα περί τις 40 πόλεις”.


Ο Γιάννης Μπουτάρης ξαναγράφει την ιστορία της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας, αφού μας επανέλαβε για πολλοστή φορά την άποψή του ότι δεν υπήρξε απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης αλλά “ένταξη της στον ελληνικό ιστό”, όπως παλαιότερα είχε δηλώσει ότι… περνούσαν καλά οι Τούρκοι και οι Έλληνες στην περίοδο της Τουρκοκρατίας και άλλα εξωφρενικά…


Επιτέλους όλα αυτά τα ανιστόρητα, τα οποία παρουσιάζει ως απόψεις του ο αναθεωρητής Γιάννης Μπουτάρης πρέπει να αντιληφθεί ότι αφορούν μόνο τον ίδιο και μία θλιβερή μειοψηφία ελαχίστων που συμμερίζεται αυτές τις αστειότητες.


Δεν μπορεί, όμως, τις προσωπικές του στρεβλές απόψεις να τις επιβάλλει σε μία πόλη που έχει παρόν και μέλλον αλλά ξέρει να σέβεται και το παρελθόν και την ιστορία της. Με την τουρκολαγνεία που τον διακατέχει έφτασε στο σημείο να ζητήσει ακόμη και την αναγραφή παλαιών τουρκικών ονομάτων στις οδούς της πόλης που ίσχυαν πριν το 1912. Ωστόσο, αρνήθηκε πεισματικά –και με διάφορες μεθοδεύσεις το κατάφερε ως τώρα- ο μεγαλύτερος οργανισμός των Θεσσαλονικέων, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, να μην έχει διοργανώσει ούτε μία σοβαρή εκδήλωση για τα 100 χρόνια ελεύθερου βίου της πόλης.

 Αν ο δήμαρχος ντρέπεται για την ιστορία μας, του απαντάμε ότι εμείς, η συντριπτική πλειοψηφία των Θεσσαλονικέων, είμαστε υπερήφανοι και για την πόλη μας και για την ιστορία μας. Και την σεβόμαστε"
. dexiextrem.blogspot.gr

Αναδημοσίευση από : ΣΤΟΧΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου